Στα ροζ από πάνω μέχρι κάτω η Ελένη Φουρέιρα στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης - Πρόδωσε το φύλο του μωρού με μία φωτογραφία;

Όλη η αλήθεια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Ελένη Φουρέιρα
Instagram / Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα διανύει τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της και μέχρι στιγμής φαίνεται πως η κύηση είναι πολύ ήρεμη και δεν αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με την Ιωάννα Τούνη, για παράδειγμα, η οποία δεν σταμάτησε να κάνει εμετούς και να αισθάνεται κόπωση όταν βρισκόταν στον ίδιο μήνα με την τραγουδίστρια.

Αυτό, λοιπόν, της επιτρέπει να βγαίνει βόλτες με τον σύντροφό της, Αλμπέρτο Μποτία (δείτε εδώ που τους εντόπισε ο φωτογραφικός φακός του youweekly) και τους φίλους της, κάνοντας τις εμφανίσεις της ακόμη πιο στυλάτες τώρα που η κοιλίτσα της έχει μεγαλώσει αρκετά.

Κάλυψε την κοιλίτσα της η εγκυμονούσα Ελένη Φουρέιρα

Την Τρίτη 13/12, μάλιστα, η ίδια δημοσίευσε μία φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, όπου πόζαρε φορώντας μία ροζ δερμάτινη καπαρντίνα δεμένη με ζώνη στην ίδια απόχρωση, η οποία είναι πολύ μακριά και φαρδιά. Την φόρεσε σαν φόρεμα και την συνδύασε με φούξια ψηλές μπότες, μία μπλε τσάντα με υφή φιδιού, πιασμένα μαλλιά, γυαλιά ηλίου, έντονα σκουλαρίκια και απαλό μακιγιάζ.

«Αν ο αστυνόμος Σαΐνης ήταν η Μπάρμπι», έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της ανάρτησης στο προφίλ της. Λέτε να είναι προφητική η ενδυμασία της; Εμείς, ωστόσο, γνωρίζουμε ποιο είναι το φύλο του μωρού που περιμένει (δείτε εδώ όλη την αλήθεια).

Ελένη Φουρέιρα έγκυος
Instagram / Ελένη Φουρέιρα

Το τρόφιμο που απολαμβάνει στον 7ο μήνα κύησης

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι πολύ ιερή για την Ελένη Φουρέιρα κι έχει επιλέξει να την ζει με πολλοί λίγους δικούς της ανθρώπους, κατά κύριο λόγω στο σπίτι που διατηρεί με τον σύντροφό της Αλμπέρτο Μποτία στα Νότια Προάστια (δείτε εδώ φωτογραφίες από το εσωτερικό του).

Ωστόσο, η πολυαγαπημένη τραγουδίστρια μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο instagram μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους διάφορα στιγμιότυπα από την καθημερινότητά της και το βράδυ της Τετάρτης 30/11 συγκεκριμένα δημοσίευσε μια φωτογραφία, στην οποία φαινόταν να απολαμβάνει κάστανα στον καναπέ του σπιτιού τους! Το ξέρατε όμως εσείς ότι τα κάστανα είναι απαγορευτικά για τις εγκυμονούσες; Και υπάρχει λόγος...

Ελένη Φουρέιρα

Να σημειωθεί πως τα παρακάτω δεν είναι αναγκαία για όλες! Σίγουρα ο γιατρός της κάθε εγκυμονούσας ενημερώνει αναλυτικά για το do & τα dont's κατά την διάρκεια της κύησης, απλά παρακάτω θα βρείτε κάποια γενικά tips!

Σύμφωνα με το mydiatrofi.gr η λίστα έχει ως εξής:

  • Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης απαγορεύονται τροφές όπως τα ωμά ψάρια και όστρακα καθώς είναι πιθανό να περιέχουν βακτήρια και ιούς που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση. Τα καλά μαγειρεμένα όστρακα δεν έχουν πρόβλημα. Σύμφωνα με τους Έλληνες ειδικούς, μπορείτε άφοβα να καταναλώσετε ψάρια από τις θάλασσες της Mεσογείου, που δεν είναι μολυσμένες σε σχέση με εκείνες των βόρειων, ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών. Αν τρώτε ψάρια από τοπικά ύδατα πρέπει να δοθεί προσοχή εάν υπάρχει ρύπανση. Τα μεγαλύτερα ψάρια συγκεντρώνουν περισσότερους χημικούς ρύπους που μπορούν να βλάψουν ένα αναπτυσσόμενο μωρό. Να ρωτάτε τον ψαρά από που είναι τα ψάρια που αγοράζετε. Αποφύγετε ψαροκροκέτες και διάφορα τρόφιμα με βάση το ψάρι αν δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για την προέλευση του ψαριού που περιέχουν. Προσπαθήστε όσο είναι δυνατόν να αποφεύγετε αλιεύματα από τα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού λόγω Φουκουσίμα δεν θεωρούνται πλέον ασφαλή. Μαγειρέψτε τα ψάρια σε σωστή θερμοκρασία έτσι ώστε να ψηθούν καλά ( εσωτερική θερμοκρασία των 63 C). Οι γαρίδες, ο αστακός και τα χτένια πρέπει να μαγειρευτούν μέχρι το εσωτερικό τους να είναι γαλακτώδες λευκό. Τα κυδώνια, τα μύδια και τα στρείδια να ψήνονται μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους και πετάτε αυτά που δεν ανοίγουν.
  • Η καφεΐνη μπορεί να διαπεράσει τον πλακούντα και να επηρεάσει το ρυθμό της καρδιάς του μωρού σας. Η καφεΐνη που βρίσκεται στο τσάι, τον καφέ και σε αρκετά αναψυκτικά επηρεάζει την απορρόφηση του σιδήρου και άλλων θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό. Οι σύγχρονες θεωρίες υποστηρίζουν ότι η έγκυες δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 300mg καφεΐνης ημερησίως, ποσότητα που περιέχεται σε τέσσερα φλιτζάνια καφέ, έξι φλιτζάνια τσάι ή οκτώ κουτάκια αναψυκτικών τύπου κόλα. Ενώ χρειάζονται περαιτέρω έρευνες, μερικές μελέτες βγάζουν το συμπέρασμα ότι η κατανάλωση πολλής καφεΐνης κατά τη διάρκεια της κύησης ενδέχεται να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο αποβολής. Λόγω των πιθανών επιπτώσεων στην ανάπτυξη του μωρού σας, ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει τον περιορισμό της περιεκτικότητας σε καφεΐνη στη διατροφή σας σε λιγότερο από 200 mg την ημέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Για την προοπτική, ένα φλιτζάνι (250 ml)καφέ περιέχει περίπου 95 mg καφεΐνης, ένα φλιτζάνι (250 ml) αρωματικό τσάι περιέχει περίπου 47 mg και 355 ml ανθρακούχο καφεϊνούχο αναψυκτικό τύπου κόλα τύπου κόλα περιέχει περίπου 29 mg.
  • Ελαττώστε ή ακόμα καλύτερα αποφύγετε εντελώς το αλκοόλ κατά την εγκυμοσύνη. Το αλκοόλ βλάπτει το αναπτυσσόμενο έμβρυο. Ακόμη και η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει μικρή δυσλειτουργία του εγκεφάλου, αφού όπως είναι γνωστό, το αλκοόλ έχει την ιδιότητα να εμποδίζει τα αναπτυσσόμενα εγκεφαλικά κύτταρα ενός μωρού να διαιρεθούν και να πολλαπλασιαστούν, ενώ επίσης υπάρχουν ενδείξεις ότι σχετίζεται με προβλήματα κατά τη γέννηση και ελλιπόβαρη μωρά. Επίσης, η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διατροφική ισορροπία της μητέρας, επιδρώντας στην απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων ή περιορίζοντας την όρεξή της για μια πιο θρεπτική τροφή.
  • Εάν η οικογένεια τόσο της μητέρας όσο και του πατέρα, έχει ιστορικό αλλεργιών σε τροφές ή άλλες αλλεργίες όπως αλλεργικό συνάχι από γύρη ή άσθμα, καλό είναι να αποφεύγετε τα φιστίκια όπως κάστανα, κάσιους κλπ κατά τη διάρκεια όλης της εγκυμοσύνης.