«Πειράξαμε ευαίσθητες χορδές και...»: Το "άδειασμα" της Πηνελόπης Αναστασοπούλου στον Θοδωρή Αθερίδη

«Βγαίνουν άνθρωποι, καταγγέλλουν κακές συμπεριφορές και υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι που λένε και κάτι»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
NDPPHOTO / NDP PHOTO
NDPPHOTO / NDP PHOTO

Το πρωί της Τρίτης (17/1) στην ενημερωτική εκπομπή «Πρωινό»προβλήθηκαν οι δηλώσεις της Πηνελόπης Αναστασοπούλου. Η γνωστή ηθοποιός που πρόσφατα κατέθεσε εναντίον του Πέτρου Φιλιππίδη (δείτε εδώ τα σχόλια της) μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για τις πρόσφατες δηλώσεις του Θοδωρή Αθερίδη σχετικά με την επιστροφή του Γιώργου Κιμούλη.

Η επιστροφή του Γιώργου Κιμούλη στο θέατρο είναι γεγονός, παρόλο που ο ίδιος δεν δέχεται τον όρο «επιστροφή» μιας και όπως λέει, δεν έφυγε ποτέ από το σανίδι (δείτε εδώ την απάντησή του για το συγκεκριμένο θέμα). Ο ηθοποιός έκανε πρεμιέρα πριν λίγο καιρό στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το θέατρο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί (δείτε εδώ το βίντεο).

Μετά το τέλος της παράστασης, ο Γιώργος Κιμούλης, χωρίς να δίνει σημασία στο οργισμένο πλήθος, μίλησε στις κάμερες και είπε: «Τον κόσμο τον είδατε πώς αντέδρασε στο τέλος, το χειροκρότημα. Χαρούμενος είμαι. Είναι απελευθερωτικό το χειροκρότημα και τα μπράβο που ακούστηκαν σε ένα γεμάτο θέατρο», εμφανώς ενθουσιασμένος με την επιτυχία που σημείωσε η παράστασή του.

Ο Θοδωρής Αθερίδης δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενος για τον φίλο του.

«Έχω παρουσιάσει κι εγώ το “Celebrity Game Night”, αλλά δεν είχε πάει τόσο καλά. Τα παιχνίδια χρειάζονται ένα star quality, μια λάμψη, την οποία δεν την έχω όπως την έχει η Σμαράγδα. Το Σμαραγδάκι είναι σαν να έχει καταπιεί προβολέα. Έχω τεράστια χαρά για την επιστροφή του. Σαν τον Γιώργο δεν είναι κανένας. Είναι από μόνος του ένας ηθοποιός σχολή. Δεν θα χαρώ για τον Γιώργο που είναι φίλος μου; Ο Κιμούλης είναι από μόνος του μια εποχή. Ο Γιώργος είναι φίλος. Σκηνοθέτησε το πρώτο έργο που έγραψα. Ήρθε κι έπαιξε τζάμπα στην ταινία μου που τον παρακάλεσα. Έχει δει όλα μου τα έργα, με στηρίζει, έχουμε κάνει παρέα».

Τα σχόλια της Πηνελόπης Αναστασοπούλου για τον Θοδωρή Αθερίδη

Μέσα από τη ραδιοφωνική της εκπομπή στον «Pride», η Πηνελόπη Αναστασοπούλου τοποθετήθηκε για πρώτη φορά αναφορικά με την πρόταση της Εισαγγελέως για τον Πέτρο Φιλιππίδη και σχολίασε τις δηλώσεις του Θοδωρή Αθερίδη που τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του Γιώργου Κιμούλη στο θέατρο. Να σου θυμίσουμε, ότι η κα Στέλλα Στόγια πρότεινε αθώωση λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού και ενοχή του ηθοποιού για τις δύο απόπειρες.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου είπε χαρακτηριστικά: «Βγαίνουν άνθρωποι, καταγγέλλουν κακές συμπεριφορές και υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι που λένε και κάτι. Και καλά που λένε και κάτι, το να γυρνάνε τη μπιφτέκα είναι που με τρελαίνει εμένα. Βγαίνει η Σοφία Μπεκατώρου και κάνει τις καταγγελίες, βγαίνει ο κ. Αθερίδης και λέει «μπράβο, τολμηρή» αλλά δεν περίμενε ότι θα βγαίναμε κι εμείς στον δικό μας τον χώρο να πούμε «παιδιά, κάπου λίγο ώπα».

Πειράξαμε προφανώς ευαίσθητες χορδές και φίλους φίλων κι από εκεί και πέρα σταμάτησαν τα καλά λόγια. Και λες «οκ, δεν σε συμφέρει, δεν θες να κοιτάς τις διαμάχες, αλλά δεν συμβαίνει κάπου μακριά από σένα. Συμβαίνει μέσα στον χώρο όπου εργάζεσαι και το να βγαίνεις και να λες «τεράστια χαρά έχω για τον Γιώργο Κιμούλη, που είναι φίλος μου, που έχει δει όλες μου τις παραστάσεις», θα επικαλεστώ μόνο μία ατάκα που είπε ο μεγάλος Τσαφούλιας, «δεν υπάρχει μεγάλος καλλιτέχνης, αν δεν έχεις υπάρξει σπουδαίος άνθρωπος».

Ως ενεργό μέλος της δίκης Φιλιππίδη και όντας μάρτυρας όλων αυτών που συμβαίνουν εκεί μέσα, και διαβάζοντας τους τίτλους, θέλω να σας πω ότι υπάρχει πάρα πολλή παραπληροφόρηση. Η Εισαγγελέας δεν πρότεινε ποτέ το αθώος, αλλά το αθώος λόγω αμφιβολιών. Παρόλα αυτά γράφτηκε ελάχιστα το «λόγω αμφιβολιών», κυρίως γράφτηκε με μεγάλα γράμματα το αθώος και με μικρά το ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού. Μπαίνετε να διαβάζετε λίγο παραπάνω» είπε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, μεταξύ άλλων.