Ζει μόνιμα στις Σέρρες και είναι 48 ετών - Πως είναι σήμερα η μυθική ηθοποιός Καλλιόπη Ευαγγελίδου

Έμεινε στην ιστορία ως Τατιάνα Δράκου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ζει μόνιμα στις Σέρρες και είναι 48 ετών - Πως είναι σήμερα η μυθική ηθοποιός Καλλιόπη Ευαγγελίδου

Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου ή αλλιώς «Τατιάνα Δράκου» εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1992 με τον θίασο του Γιώργου Κιμούλη στο έργο Συρανό ντε Μπερζεράκ. Ακολούθησε το μιούζικαλ Sweet Charity τις σεζόν 1992-1994 στο θέατρο Παρκ. Το 1995 έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο πρωταγωνιστώντας σε δύο ιστορίες της σειράς μυστηρίου της ΕΤ1 Μαγική νύχτα. Στις αρχές της ίδιας χρονιάς πέρασε από casting για τις καθημερινές σειρές του Νίκου Φώσκολου στον ANT1. Τελικά πήρε το ρόλο της Τατιάνας Δράκου στο καστ της καθημερινής δραματικής σειράς Η Λάμψη, μετά την επιστροφή του χαρακτήρα βάση σεναρίου κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύκλου.

Παρέμεινε στη σειρά για επτά συνολικά χρόνια μέχρι και τον ενδέκατο κύκλο τη σεζόν 2001-2002 έχω παίξει σε περισσότερα από 1.100 επεισόδια. Αποχώρησε από τη σειρά λόγω εγκυμοσύνης ούσα η μακροβιότερη ηθοποιός που ερμήνευσε το ρόλο της κόρης του Γιάγκου Δράκου. Τη σεζόν 2003-2004 επέστρεψε τηλεοπτικά πρωταγωνιστώντας στην κωμωδία Αμαρτίες Γονέων στο Mega Channel. Την επόμενη σεζόν έπαιξε μαζί με τον Σάκη Μπουλά στην κομεντί Ας Πρόσεχες στον ANT1 ενώ πρωταγωνίστησε στην τηλεταινία Η κτηνίατρος πίνει μαργαρίτες. Από το 2005 μέχρι το 2006 έπαιξε μαζί με τον Θανάση Ευθυμιάδη και την Ντορέττα Παπαδημητρίου στην κωμική σειρά του Alpha Μπερδέματα.

Μέσα στα επόμενα χρόνια αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στον τόπο καταγωγής της στις Σέρρες μαζί με την οικογένειά της. Από το 2007 άρχισε να συνεργάζεται με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και διετέλεσε πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών από το 2007 έως το τέλος του 2010. Ασχολήθηκε και με το ραδιόφωνο παρουσιάζοντας εκπομπές. Τη σεζόν 2015-2016 έπαιξε ξανά στο θέατρο στην παράσταση Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών.

Πριν από λίγο καιρό είχε ένα τροχαίο δυστύχημα (δείτε εδώ τι της συνέβη ακριβώς). Τελευταία της δημόσια εμφάνιση ήταν στις 17-09-2021 στο Θέατρο Χυτήριο για την πρεμιέρα της παράστασης "Αμαλία", όπου πόζαρε στο πλευρό της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου.

Η σημερινή εικόνα της Τατιάνας Δράκου

Καλλιόπη Ευαγγελίδου

«Ο σύζυγός μου έχασε τον πατέρα του από κορωνοϊό»

μίλησε για την δύσκολη περίοδο που βίωσε οικογενειακώς εν μέσω πανδημίας, στο περιοδικό ΕΓΩ και στη Νάντια Αδαμοπούλου, αποκαλύπτοντας διάφορες λεπτομέρειες.

«Ο σύζυγός μου έχασε τον πατέρα του από κορωνοϊό και δεν είχε πολύ υποκείμενο νόσημα. Και πέρσι τον Οκτώβρη είχαμε ένα μεγάλο κύμα με τον κορωνοϊό στις Σέρρες και δυστυχώς χάθηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι στις Σέρρες. Για εμάς ήταν δριμύ και δύσκολο να συλλάβουμε αυτό που αντιμετωπίζαμε. Είχαμε μεγάλη ευαισθησία και μια τυπική αντιμετώπιση απέναντι στην επιστήμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν τρομοκρατήθηκα. Πήγαινα κάθε μέρα στη δουλειά μου, αλλά έπρεπε να κρατήσουμε την ψυχολογία μας ψηλά και κυρίως την ψυχολογία των παιδιών, ειδικά της μικρής μου κόρης που είναι 10 χρονών. Έχει να κάνει δύο χρόνια γενέθλια, γιατί τα γενέθλιά της πέφτουν χειμώνα. Άλλαζαν οι ζωές τους, δεν έβλεπαν τους φίλους τους, δεν έπαιζαν στο σχολείο. Τώρα τα μεγάλα παιδιά το αντιμετώπισαν με άλλη ωριμότητα, είχαν και τα social media και επικοινωνούσαν με τους φίλους τους. Διαπίστωσα όμως, ότι στα μικρά παιδιά, όπως και στην κόρη μου, δημιουργήθηκε ένα άγχος θανάτου. Πάρα πολλά βράδια ας πούμε, φοβόταν ότι κάτι θα γίνει, ότι θα μας χάσει, αλλά προσπαθούσα να εξηγήσω, να μιλήσω για την επιστήμη και ότι είναι κάτι που θα νικήσουμε»