Μπαίνει στην αντεπίθεση ο Πέτρος Φιλιππίδης - Τρεις μηνύσεις για ψευδή κατάθεση και καταμήνυση

Όλα όσα αποκαλύφθηκαν στο Πρωινό

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(NDPPHOTO)
(NDPPHOTO)

Το πρωί της Παρασκευής (3/2) μέσα από την ενημερωτική εκπομπή «Πρωινό» αποκαλύφθηκαν οι εξελίξεις με τις υποθέσεις βιασμού και απόπειρας βιασμού κατά τους Πέτρου Φιλιππίδη. Ο ηθοποιός που πρόσφατα μίλησε εκ μέρους του, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος (δείτε εδώ τα όσα είπε) θα βρεθεί για ακόμη μια φορά στην δικαστική αίθουσα.

Να υπενθυμίσουμε ότι την προηγούμενη φορά, βρισκόταν μόνος του, ο κατηγορούμενος μέσα στην δικαστική αίθουσα, με τις καταγγελούσες, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Λένα Δροσάκη, η εικόνα των οποίων είχε προκαλέσει ανατριχίλα (δείτε τις εδώ πιασμένες χέρι χέρι έξω από την αίθουσα σαν γροθιά), να αποφασίζουν ότι εκείνη τη φορά δεν θα έδιναν το παρών και σε αυτό πιθανώς να οφείλονταν το γεγονός πως η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν πως ο ηθοποιός κρίνεται ένοχος για απόπειρα βιασμού και όχι για την πράξη αυτή καθαυτή (δείτε εδώ τον πραγματικό λόγο της αθώωσής του).

Οι μηνύσεις του Πέτρου Φιλιππίδη στις καταγγελούσες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο κατηγορούμενος ηθοποιός για έναν βιασμό και δύο απόπειρες, έχει καταθέσει τρεις μηνύσεις για ψευδή κατάθεση και ψευδή καταμήνυση στις τρεις καταγγέλλουσες.

Οι τρεις αυτές μηνύσεις έχουν τεθεί σε ένα αρχείο, αναμένεται η απόφαση από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεσή του και στη συνέχεια αν ο Πέτρος Φιλιππίδης αθωωθεί, οι μηνύσεις θα μπουν σε διαδικασία «ενεργοποίησης» και να φτάσουν, πιθανώς, και στη δικαστική αίθουσα. Χθες (2/2) Πέμπτη, οι μηνύσεις γνωστοποιήθηκαν για πρώτη φορά στις τρεις γυναίκες.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, ο Πέτρος Φιλιππίδης κατέφτασε χεράκι – χεράκι με τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου στο δικαστήριο, ενώ οι ηθοποιοί που όλους αυτούς τους μήνες στέκονταν στο πλευρό των καταγγελλουσών απουσίαζαν και στη χθεσινή αλλά λείπουν και από τη σημερινή συνεδρίαση.

Ο κακός χαμός στη δίκη Φιλιππίδη

«Απευθυνόμενος προς το δικαστήριο σας θέλω να συμπληρώσω ότι ήρθαν στα χέρια μου έγγραφα από τα αποδεικνύεται ότι ο δικηγόρος Αλεξανδρος Μιντζιας συνήγορος της πρώτης και της τρίτης καταγγέλλουσας έχει συστήσει εταιρία μαζί με τον αδελφό της Αννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Ηλία Παπαχαραλάμπους. Πρόκειται για εταιρία διαχείρισης καλλιτεχνών. Εκπροσωπεί τις κύριες Δροσακη, Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, αλλά και την κορη της Εβελίνας Παππουλια, Αφροδίτη Λιάντου η οποία έκλεισε μόλις χθες χορηγικό πακέτο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Φιλιππίδης θέλοντας να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του περί οργανωμένου σχεδίου.

Όπως συμπλήρωσε η συνήγορος του Κική Μπακιρτζίδου έδρα της εταιρίας είναι το γραφείο του κ. Μιντζια: «Σκοπός της εταιρίας είναι η προβολή και η προώθηση των καλλιτεχνών» συμπλήρωσε η δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη που διάβασε αναλυτικά όσα αναφέρονται στο σαιτ του πρακτορείου. «Έχει πελάτες στο σαιτ mega, alpha, star. Ποιος έχει τη δύναμη στα μέσα;» είπε η κα. Πακιρτζίδου.

«Είναι οργανωμένο, υποκινούμενο, το κίνητρο είναι το χρήμα. Είναι οικονομικό το θέμα» επανέλαβε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Κάθομαι και ακούω τους 8 τελευταίους μήνες να εφευρίσκει κίνητρα στον αέρα. Ο κατηγορούμενος δεν έχει το θάρρος να πει το όνομα μου. Αυτός ειναι ο κατηγορούμενος, αυτός ηταν πάντα. Είμαι μαχόμενος δικηγόρος επι 23 χρόνια. Η οικογένεια μου είναι νομική οικογένεια. Όλοι έχουν να λένε για το ήθος και την αξιοπρέπεια μου. Με λυπεί το γεγονός ότι το δικαστήριο επιτρέπει αυτές τις τοποθετήσεις. Έρχεται ένας κατηγορούμενος δειλός. Καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στον Πέτρο Φιλιππίδη», είπε ο κ. Μίντζιας. Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, ο Πέτρος Φιλιππίδης με μία μαραθώνια απολογία που ξεπέρασε τις οκτώ ώρες, άλλοτε με κλάματα, άλλοτε με οργισμένα ξεσπάσματα αρνήθηκε το κατηγορητήριο και απέδωσε τις καταγγελίες σε οργανωμένο σχέδιο συναδέλφων του να τον τελειώσουν από το θέατρο.

«Δεν είμαι βιαστής. Κάντε ό,τι θέλετε. Από την μνήμη και την καρδιά όλου του κόσμου δεν θα με βγάλουν ποτέ! Ό,τι κι αν γίνει!», ανέφερε σε υψηλούς τόνους, ενώ σε άλλο σημείο της απολογίας του είπε: «Είμαι χορτάτος από αγάπη θαυμασμό, έρωτα, δεν έχω καμία ανάγκη να κάνω τέτοια πράγματα. Είμαι άπιστος, βιαστής δεν είμαι. Δεν είχα λόγο, κίνητρο, να κάνω κάτι τέτοιο».

Υποστήριξε ότι οι καταγγέλλουσες στράφηκαν εναντίον του για να τον εκδικηθούν, επειδή δεν τις πήρε στη δουλειά και επέμεινε ότι με δύο από αυτές είχε επαφές που ήταν συναινετικές. Με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής πρότασης η δίκη θα μπει στην τελική ευθεία. Σε επόμενες συνεδριάσεις θα αγορεύσουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης και στη συνέχεια δικαστές και ένορκοι θα αποσυρθούν για διάσκεψη, προκειμένου να εκδώσουν την ετυμηγορία τους.