Θύμα απάτης η Ελένη Τσολάκη

Όλη η αλήθεια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Θύμα απάτης η Ελένη Τσολάκη

Πολλοί διάσημοι κατά καιρούς έχουν πέσει θύμα απάτης και ένας από αυτούς είναι ο Παύλος Σταματόπουλος, του οποίου οι φωτογραφίες κυκλοφορούσαν σε σάιτ και εφαρμογές γνωριμιών. Όμως, αντιμέτωπη με αντίστοιχο πρόβλημα βρέθηκε και η Ελένη Τσολάκη, η οποία αποκάλυψε τι συνέβη μέσα από την εκπομπή της, Open Weekend το πρωί του Σαββάτου 4/2.

Αρκετοί μπορεί να έχουν παρατηρήσει πως δεν χρησιμοποιεί τα social media της εδώ και μία εβδομάδα και αυτό όχι γιατί θέλησε να κάνει μία μικρή "αποτοξίνωση" από την οθόνη του κινητού της, αλλά επειδή της έχουν χακάρει τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και προσπαθούν να τον επαναφέρουν, ύστερα από την επικοινωνία της με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία βρέθηκε και ο Άδωνις Γεωργίαδης (δείτε εδώ γιατί).

Θύμα απάτης η Ελένη Τσολάκη

«Επειδή μου στέλνουν μηνύματα φίλοι μου και με ρωτάνε τι έπαθε, δεν έχω Instagram από τη Δευτέρα γιατί μου το έχουν χακάρει και έχω ζήσει τη συνθήκη όπως πριν υπάρξει. Μίλησα αμέσως με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι οποίοι με πολύ ενδιαφέρον έπεσαν “πάνω” από το πρόβλημά μου και έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να επαναφέρουν τον λογαριασμό μου και περιμένουμε να ανακτήσουμε το προφίλ μου από μέρα σε μέρα.

Είναι μια διαφορετική συνθήκη. Για να είμαι και ειλικρινής δεν είμαι εμμονική με τα social media οπότε το διαχειρίστηκα καλά… Είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε πως ήμασταν παλιά, πριν από το Instagram και να έρθουμε λίγο πιο κοντά», είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.

Όλη η αλήθεια για τον γάμο της με τον Παύλο Πετρουλάκη

Στα 16 χρόνια συνεχόμενης πορείας της στον χώρο, η Ελένη Τσολάκη διδάχτηκε μεν ότι ο δρόμος αυτός δεν είναι ποτέ στρωμένος με ροδοπέταλα, μας δίδαξε δε ότι μια βέρα Θεσσαλονικιά δεν μασάει από τέτοια, αντίθετα υπερπηδά τα εμπόδια και πεισμώνει περισσότερο... 2 χρόνια “Open Weekend” και η παρουσιάστρια σε μια σπάνια εξομολόγηση, μιλάει στο YOU για τις άβολες και όμορφες τηλεοπτικές στιγμές της, απαντάει στις τηλεοπτικές κόντρες, εκμυστηρεύεται τις δικές της κρίσεις πανικού και την ψυχοθεραπεία και τέλος κάνει αποκαλύψεις για την προσωπική ζωή και τον γάμο της (δείτε εδώ σπάνιο φωτογραφικό υλικό).

Η “νέα” τηλεόραση, το κυνήγι της αποκλειστικότητας, η επόμενη μέρα και το ενδεχόμενο να βρεθεί εκτός τηλεόρασης... Η Ελένη με αφοπλιστική ειλικρίνεια δίνει όλες τις απαντήσεις...

Από την Τζώρτζια Συρίχα

Έχεις δηλώσει ότι κατά την διάρκεια της εκπομπής έχεις πάθει κρίση πανικού...

Ναι και όχι μόνον, ήταν ένα διάστημα που το πάθαινα παντού. Όταν οδηγούσα, στον αέρα της εκπομπής, το βράδυ στο σπίτι. Δεν θα ξεχάσω ότι την χρονιά που είμασταν στο “Τι λέει;” είχαν πέσει οι τίτλοι και έχω πει σε συνεργάτη μου “επειδή δεν θα μπορέσω να πω καλησπέρα, πες την εσύ”. Η κρίση πανικού μού συνέβαινε επειδή ήμουνα πολύ φορτισμένη και αγχωμένη, δεν το εκδήλωνα, το κατάπινα και είχε σαν συνέπεια να ξεσπάει με τα συμπτώματα του μουδιάσματος. Είχα την αίσθηση ότι θα σταματήσει να χτυπάει η καρδιά μου, δεν μπορούσα να αναπνεύσω και να μιλήσω και αυτό μου συνέβαινε παντού, δεν είχε τόπο, χρόνο, ώρα και στιγμή. Όταν το ζεις είναι τεράστιο και καθορίζει την καθημερινότητα και την λειτουργικότητά σου. Θέλει χρόνο... Ευτυχώς πέρασε επειδή δούλεψα πολύ πάνω σε αυτό, διάβασα και έκανα πολύ ψυχοθεραπεία και κάνω ακόμα, και τώρα μπορώ να μιλήσω ανοιχτά για αυτό και να βοηθήσω ενδεχομένως κάποιον που πιθανόν μπορεί να το ζει και να του φαίνεται “βουνό”.

Ο ψυχοθεραπευτής σε βοήθησε να δεις λίγο πιο ψύχραιμα τα πράγματα σε αυτόν τον αδηφάγο χώρο που τρώει τα παιδιά του;

Έπαιξε ρόλο και η ψυχοθεραπεία και ο ψυχοθεραπευτής, αλλά επίσης βασικό ρόλο έπαιξε ότι μεγάλωσα και ωρίμασα, άλλαξε ο τρόπος που βλέπω τα πράγματα. Δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου και αντιμετώπισα αλλιώς κάποιες καταστάσεις, γιατί όταν κρασάρει ο οργανισμός σημαίνει ότι ήταν λανθασμένος ο τρόπος που έβλεπες κάποια πράγματα και για να αλλάξει αυτό θέλει δράση.

Πιστεύεις ότι είσαι από τις τυχερές κοπέλες στο επάγγελμα;

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου άτυχο, αντίθετα είμαι ευγνώμων αφού έχω καταφέρει να κάνω πολλά περισσότερα πράγματα από αυτά που ονειρεύτηκα ξεκινώντας αυτή την δουλειά, από την άλλη δεν θεωρώ ότι δεν έχω δουλέψει για να είμαι εδώ. Μέσα στα 16 χρόνια που είμαι στον χώρο ότι μου χαρίστηκε το δούλεψα και το πάλεψα. Και εκτός τηλεόρασης που βρέθηκα πάλι το πάλεψα. Όποιος περιμένει ότι ο δρόμος αυτός είναι στρωμένος με ροδοπέταλα πλανάται, μόνο με την δουλειά καταφέρνεις να υπάρχεις και την επόμενη μέρα και για μένα αυτό είναι ο κανόνας.

Πέρα από τον Ουγγαρέζο που σε είχε κάνει unfollow και τον Γκουντάρα που είχε πει ότι δεν ήταν καλή η συνεργασία τότε που δουλεύατε μαζί, υπάρχουν άλλες κόντρες που σε έχουν ενοχλήσει ή κάποιοι που εάν θα τους συναντήσεις σε κάποια εκδήλωση δεν θα τους μιλήσεις;

Μέσα στα χρόνια επειδή οι σχέσεις είναι δυναμικές μπορεί να αλλάξουν ή κάποιος να διαφωνήσει και να παρεξηγηθεί. Δεν έχω βγει ποτέ να μιλήσω δημόσια για συνεργασίες μου επειδή θεωρώ ότι έτσι τις τιμώ, όποιος όμως βγαίνει και το κάνει καλά κάνει εάν τον εκφράζει και θεωρεί ότι αυτό είναι το σωστό. Πιστεύω ότι κάποια θέματα πρέπει να λύνονται ιδιωτικά. Εγώ πάντως δεν κουβαλάω κάτι μαύρο ή τοξικό στην καρδιά μου για κανέναν, ούτε καμμιά πικρία ή στενοχώρια. Έχω αποβάλλει τις τοξίνες από πάνω μου, δεν ασχολούμαι πια. Δύσκολες τηλεοπτικές στιγμές περνάμε, περάσαμε και θα περνάμε, εγώ όμως παρόλα αυτά δεν έχω δύσκολες στιγμές από συνεργασίες που θα με κάνουν να σκέφτομαι πως θα πάω την επομένη στην δουλειά μου.

Έχεις σκεφτεί τον εαυτό σου εκτός τηλεόρασης;

Ελένη Τσολάκη αποκλειστικό you

Ναι και τον σκέφτομαι από την πρώτη μέρα που κατέβηκα στην Αθήνα και ίσως είναι ένας λόγος που με κάνει να βλέπω τα πράγματα πιο ψύχραιμα. Πάντα στο μυαλό μου είχα, έχω και εύχομαι να έχω ότι αυτό δεν είναι για πάντα και ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να χρειαστεί να κάνω και κάτι άλλο. Έχω και άλλα πράγματα που εάν ασχοληθώ θα τα αγαπήσω, που τα αγαπώ και τώρα. Πάντα έχω ανοιχτά τα μάτια μου και τα αυτιά μου εάν κάτι με κεντρίσει να το κάνω παράλληλα.

Ματαιοδοξία δεν έχεις; Υπάρχουν άνθρωποι που αρρωσταίνουν εκτός τηλεόρασης...

Δεν ανήκω σε αυτή την γενιά. Νομίζω ότι αυτό είναι πιο παλιό. Οι νεότεροι άνθρωποι που ζήσαμε την πιο ρευστή εποχή της τηλεόρασης, που οι ισορροπίες αλλάζουν δεν νομίζω ότι έχουμε αυτή την ματαιοδοξία της παραμονής και του φακού.

Καλάμι καβάλησες ποτέ;

Κάθετα νομίζω πως όχι. Καλύτερα βέβαια να σου απαντήσουν οι δικοί μου άνθρωποι σε αυτό, αλλά επειδή γενικότερα είμαι σκληρή με τον εαυτό μου, κάνω την αυτοκριτική μου, μιλάω με τους δικούς μου ανθρώπους και ακούω την άποψή τους νομίζω πως όχι. Δεν έχω φτάσει πια και σε εκείνα τα επίπεδα εξουσίας και δόξας που θα καβαλήσω ένα καλάμι και θα τρέχω...

Ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που ρωτάνε “είναι παντρεμένη η Τσολάκη ή έχει χωρίσει” γιατί σε βλέπουν μόνη σου σε εκδηλώσεις και δεν εκθέτεις στα social την προσωπική σου ζωή;

Το ερώτημα θεωρώ ότι είναι αστείο. Πάντα πήγαινα μόνη μου σε εκδηλώσεις.Το τι έχω επιλέξει να μοιράζομαι στα social είναι πολύ συγκεκριμένο και αφορά την δουλειά μου. Δεν εκφράζομαι μέσω των social media. Δεν έχω την ανάγκη να μοιραστώ την εκδρομή που πάω με τον άντρα μου με όλο τον κόσμο. Τελεία. Το προσωπικό μου κομμάτι δεν πιστεύω ότι απασχολεί τον κόσμο. Επειδή κάνω μια εκπομπή που ασχολούμαι με την προσωπική ζωή των επωνύμων, θεωρώ ότι όσο περισσότερο δίνεις, τόσο περισσότερο θέλει ο κόσμος να δει, οπότε νιώθω καλύτερα όταν προστατεύω την προσωπική μου ζωή.

Είσαι ευτυχισμένη στην προσωπική σου ζωή; Κάνοντας αυτή την ψυχοφθόρα δουλειά ο σύντροφός σου είναι εκείνος που σε βοηθάει και σε ξεκουράζει, στέκεται δίπλα σου στα δύσκολα και σε κάνει να τα ξεχνάς όλα;

Σαφώς. Αυτό δυναμώνει μια σχέση και την κάνει σχέση ζωής, την κάνει να αξίζει και το αντίστοιχο θα κάνω και εγώ. Συμβουλεύομαι τον Παύλο, όχι σε κάθε λεπτομέρεια της δουλειάς μου γιατί αυτό μπορεί να είναι και φορτικό. Δεν ξέρει την δουλειά και τον κόσμο οπότε είναι δική του απόφαση να είναι ένα βήμα πιο πίσω, γιατί δεν αισθάνεται καλά και αυτό οφείλω να το σεβαστώ.

Στην διάρκεια της επαγγελματικής σου πορείας έζησες ποτέ είτε κακοποιητική συμπεριφορά είτε σεξουαλική παρενόχληση;

Όχι ποτέ. Πιστεύω όμως ότι ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσει αυτό, είναι οι ψυχές που έχουν ζήσει κάτι τέτοιο να το επικοινωνούν. Δυστυχώς τέτοιες καταστάσεις πάντοτε συνέβαιναν, ευτυχώς όμως τώρα οι άνθρωποι μιλάνε. Οι κακοποιητές βαθιά μέσα τους είναι φοβισμένοι, κομπλεξικοί και ανεπαρκείς με τον εαυτό τους οπότε ο φόβος της τιμωρίας μπορεί και να τους τρομάξει και να τους παραδειγματίσει.

16 χρόνια στην δουλειά τι έχεις αλλάξει;

Θέλω να πιστεύω ότι τώρα είμαι πιο πολύ ο εαυτός μου. Έχω απελευθερωθεί περισσότερο. Τα προηγούμενα χρόνια είχα περισσότερο άγχος να αρέσω, να είναι οι άλλοι ικανοποιημένοι να είμαι σωστή, να βρω τον ρόλο μου. Τώρα πια κατάλαβα ότι η τηλεόραση δεν είναι ρόλος, αλλά ο πραγματικός μας εαυτός.

Επειδή λένε όλοι “κορμάρα η Ελένη”... Προσέχεις τον εαυτό σου αρκετά;

Προσέχω επειδή έτσι μεγάλωσα. Και εάν ξεφύγω μια μέρα θα προσέξω την άλλη. Δεν είμαι εμμονική, έχω να ανέβω στην ζυγαριά πάνω από 15 χρόνια, βλέπω το σώμα μου, τα ρούχα μου και τον εαυτό μου και καταλαβαίνω που βρίσκομαι. Θα κάνω την γυμναστική μου, θα προσέξω την διατροφή μου. Άλλωστε πιστεύω ότι πρέπει όλες μας να κάνουμε αυτό που μας αρέσει για να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας, είναι το πρώτο κομμάτι της ψυχικής μας υγείας.