«Έφυγε από την ζωή ξαφνικά, στον ύπνο του...» - Θλίψη για τον ηθοποιό του Σασμού, Θάνο Μπίρκο

«Όταν φεύγει ένας γονιός, φεύγει ένας άνθρωπος που έχει διαμορφώσει τα πρώτα σου χρόνια στη ζωή»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Έφυγε από την ζωή ξαφνικά, στον ύπνο του...» - Θλίψη για τον ηθοποιό του Σασμού, Θάνο Μπίρκο

Καλεσμένος στην εκπομπή After Dark στο OPEN, βρέθηκε ο ηθοποιός του Σασμού, Θάνος Μπίρκος. Ο καλλιτέχνης μίλησε για την επιτυχημένη σειρά (δείτε όλες τις εξελίξεις της εβδομάδας), αλλά και για την απώλεια που του στοίχισε.

Ο θάνατος που "τσάκισε" τον Θάνο Μπίρκο

Πρόσφατα ο Θάνος Μπίρκος έχασε τον πατέρα του που του είχε μεγάλη αδυναμία. Αναφέρθηκε λοιπόν στην προσπάθεια να ξεπεράσει το γεγονός στην πάροδο του χρόνου.

«Ο μπαμπάς μου έφυγε το 2020 από την ζωή. Ξαφνικά, στον ύπνο του, δεν ταλαιπώρησε κανέναν. Έφυγε μάλλον από χαρά από ότι καταλαβαίνω γιατί ήταν στην φάση που μετακόμιζαν οι δικοί μου μόνιμα στο χωριό. Είχε φτιάξει το μποστάνι του, ένα μποστάνι, κάτι ντομάτες, κάτι κολοκυθιές που είχαν ανοίξει τα πράσινα τα φύλλα τους τα ωραία και σε λίγο θα έβγαζαν τους καρπούς… Ήταν ένα υπέροχο μποστάνι… Ήταν χαρούμενος και του άρεσε πάρα πολύ το χωριό».

«Όταν φεύγει ένας γονιός, φεύγει ένας άνθρωπος που έχει διαμορφώσει τα πρώτα σου χρόνια στη ζωή. Σου έχει δώσει τους πρώτους σου κανόνες, σου έχει θέσει τα πρώτα σου όρια, σου έχει προσφέρει τα πρώτα σου συναισθήματα. Όταν φεύγει αυτό το μαξιλάρι, πλέον συνειδητοποιείς κατά τη γνώμη μου πως δεν το έχεις αυτό το μαξιλάρι και πρέπει να θέσεις αυτό το όριο μόνος σου. Παίρνεις πλέον την ευθύνη αυτή μέσα σου. Έτσι το αντιμετωπίζω και το βλέπω εγώ τουλάχιστον την δεδομένη χρονική στιγμή που μιλάμε».

«Επίσης, αυτό που έχω εντοπίσει είναι πως όσο περνάει ο καιρός δεν μου λείπει λιγότερο αλλά αλλάζει και φεύγει το δυσάρεστο της εικόνας που έχεις δει εκείνη την ώρα της κηδείας. Φεύγει όλο αυτό το δυσάρεστο και βαρύ πράγμα και κρατάς όλη την ωραία εικόνα και τα γέλα. Τα όνειρα που έκαναν οι γονείς σου, όταν ήσουν μικρός που τότε δεν τα αντιλαμβανόσουν και τώρα έχεις φτάσει σε μια ηλικία και κάνει και συ παρόμοια όνειρα. Έχεις στη μνήμη σου πως «αχ, αυτά τα όνειρα τα έχω ακούσει αλλά ήμουν 10 χρονών και δεν τα καταλάβαινα». Τώρα όμως τα κάνω και εγώ» εξομολογήθηκε ο Θάνος Μπίρκος.

Οι αποκαλύψεις του για την σειρά

Καλεσμένος στην εκπομπή Super Κατερίνα βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 24/1 ο Θάνος Μπίρκος. Ο τηλεοπτικός Τόλης μίλησε για την σειρά και φυσικά για τις εξελίξεις (δείτε εδώ ποια σκηνή έκανε έξαλλους τους τηλεθεατές). Μάλιστα, αναφέρθηκε στο ζήτημα των κιλών, που τον έχει απασχολήσει από παιδί.

«Μου αρέσει που παίρνω θετικό feedback από τον κόσμο, πλέον γυρνάω στο Τόλης και στο Τολάρας. Αυτό, βέβαια, με το Τολάρα ένα γράμμα να αλλάξεις γίνεται διαφορετικό και φοβάμαι λόγω των κιλών.

Εγώ νιώθω πολύ όμορφος. Έχω γεννηθεί τη δεκαετία του ’80, τότε ήταν λίγο σκληρό. Όλη η κοινωνία ήταν βασισμένη σε μία σάτιρα του διαφορετικού και γελούσαμε. Τώρα έχουν αλλάξει ευτυχώς τα πράγματα και κατάλαβε η κοινωνία ότι είμαστε όλοι όμορφοι, τόσο απλά. Τότε δεν ξέραμε τι είναι το bullying. Γελούσα κι εγώ, κάναμε πλάκα. Δεν στεναχωριόμουν, δεν πήγαινα σπίτι να κλάψω.

Το ότι εγώ έχω χιούμορ και μου αρέσει να αυτοσαρκάζομαι είναι δικό μου θέμα. Μπορεί κάποιο άλλο παιδί να μην αισθάνεται όμορφα. Εγώ χαίρομαι που διάλεξαν έναν άνθρωπο σαν εμένα, με τα κιλά τα δικά μου, να παίξει σε μία σειρά σαν τον Σασμό και να κάνει αυτόν τον ρόλο», εξομολογήθηκε ο Θάνος Μπίρκος.