"Τσακισμένοι" ψυχολογικά - Με μαύρη κορδέλα στη φανέλα τους ο Τεντόγλου & η Στεφανίδη προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών

Έτσι έμειναν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Κατερίνα Στεφανίδη βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου (δείτε εδώ τι συνέβη με τον πρωταθλητή στον αγώνα) και παρόλο που πρέπει να μένουν ανεπηρέαστοι ώστε να μπορούν να φέρνουν νίκες και θετικές επιδόσεις, η τραγωδία στα Τέμπη τους "τσάκισε".

Για να τιμήσουν, όμως, τους νεκρούς και τις οικογένειες όλων των θυμάτων, επέλεξαν να φορέσουν και οι δύο μία μαύρη κορδέλα στα ρούχα τους, δείχνοντας πως την ώρα που εκείνοι δίνουν τον δικό τους αγώνα, στέκονται στο πλευρό των ανθρώπων που βιώνουν ανείπωτο πόνο και θρήνο μετά την σύγκρουση των δύο τρένων στην "κοιλάδα των ψυχών", όπως την αναφέρουν πολλοί.

Η ένδειξη πένθους της Στεφανίδη & του Τεντόγλου για την τραγωδία στα Τέμπη

«Μια μητέρα, που τη στιγμή της σύγκρουσης τάιζε το μωρό της...»

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των επιβατών που σώθηκαν από το δυστύχημα των Τεμπών. Μπορεί όσοι ταξίδευαν προς Θεσσαλονίκη, να καθόντουσαν ήρεμοι στα καθίσματα τους (δείτε φωτογραφία ντοκουμέντο από το τρίτο βαγόνι), ωστόσο κανείς τους δεν περίμενε πως στα επόμενα λεπτά κάποιοι θα άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Ανάμεσα στους ήρωες που βοήθησαν να σωθεί κόσμος μετά την σύγκρουση ήταν και ο Μιχάλης Κλάψης, 20χρονος φοιτητής.

Ο 20χρονος φοιτητής αποκάλυψε πως τη στιγμή της σύγκρουσης μια μητέρα τάιζε το μωρό της, το οποίο στη συνέχεια βρήκε κάτω από το κάθισμα του ευτυχώς ζωντανό.

«Μια μητέρα, που τη στιγμή της σύγκρουσης τάιζε το μωρό της, το έχασε και ευτυχώς το βρήκα ζωντανό κάτω από το κάθισμά μου» αναφέρει ο 20χρονος. «Όταν βγήκα έξω και είδα την εικόνα τότε κατάλαβα το μέγεθος της καταστροφής» είπε χαρακτηριστικά.

Ο φοιτητής κατάφερε να βγάλει από το βαγόνι τη μητέρα και το μωρό, ενώ κατάφερε να απεγκλωβίσει και μια κοπέλα η οποία είχε εγκλωβιστεί κάτω από λαμαρίνες μαζί με τον σύντροφό της.

Δείτε επίσης: Εξαϋλώθηκαν οι δίδυμες από την Καλαμπάκα - Η τραγική ιστορία που βίωσαν στη φωτιά στο Μάτι