Μαρία Χατζηαναστασίου: «Έμαθα, ότι μπορώ να ονειρεύομαι και αν μείνω πιστή στο όραμά μου, όλα μπορούν να συμβούν»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μαρία Χατζηαναστασίου: «Έμαθα, ότι μπορώ να ονειρεύομαι και αν μείνω πιστή στο όραμά μου, όλα μπορούν να συμβούν»

Με πολυετή εμπειρία στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, η διευθύνουσα σύμβουλος των Medi Cosmetic, εξιστορεί στο YOU στιγμές από την προσωπική της διαδρομή, ενώ παράλληλα μιλά για τη δημιουργία των κέντρων, τους στόχους της και τις τιμητικές διακρίσεις που έχει λάβει.

Παράλληλα, εξομολογείται όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, ως γυναίκα, προκειμένου να καταξιωθεί στο χώρο παροτρύνοντας όλες μας να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας!

Όσα ανέφερε στο YOU η Μαρία Χατζηαναστασίου

Υπήρξατε στέλεχος στο χώρο της αισθητικής ιατρικής από το 1992. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο χώρο;

Αρχικά η εκπαιδευτική μου κατάρτιση, που αφορούσε στην ανακούφιση των ανθρώπων από τραυματισμούς και χτυπήματα. Ταυτόχρονα όμως και η αγάπη μου για την ενασχόληση με το άνθρωπο αλλά και η χαρά της προσφοράς ειδικά στις γυναίκες που απολάμβαναν υπηρεσίες περιποίησης της εποχής εκείνης.

Το 2009 λειτουργεί το πρώτο ιατρείο των Medi Cosmetic στο Σύνταγμα. Ποια ήταν η πηγή έμπνευσής σας; Τι το διαφορετικό θέλατε να προσφέρετε στις γυναίκες μέσα από τη δημιουργία του;

Έχοντας εμπειρία, ως στέλεχος στον χώρο της ιατρικής αισθητικής, το 2009- μέσα στην καρδιά της κρίσης για την χώρα μας- θέλησα να δώσω μία νέα πρόταση στην αγορά. Κάπως έτσι, γεννήθηκαν τα Medi Cosmetic, με ένα πρώτο ιατρείο στο Σύνταγμα και μόλις 10 εργαζόμενους. Στόχος του ιατρείου ήταν να προσφέρουμε στην ελληνική αγορά αποκλειστικές ιατρικές θεραπείες αντιγήρανσης από το εξωτερικό, εξελιγμένες μεθόδους ιατρικής απώλειας βάρους αλλά και μεθόδους αντιμετώπισης πολύπλοκων αισθητικών προβλημάτων, όπως: η ακμή ή οι ραγάδες. Όλα αυτά φυσικά, με γνώμονα την επιστημονικότητα, την αποτελεσματικότητα και την ειλικρίνεια, με την οποία αντιμετωπίζουμε το κάθε μέλος μας. Σημειωτέον ότι αυτή τη στιγμή έχουμε ξεπεράσει τους 120 εργαζόμενους στα κέντρα μας.

Σήμερα τα Medi Cosmetic διαθέτουν 4 εξειδικευμένα ιατρεία κοσμετολογίας και 4 κέντρα αισθητικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου μπορεί κανείς να επιλέξει μέσα από μία μεγάλη γκάμα υπηρεσιών προσώπου και σώματος για άντρες & γυναίκες. Ποιες θεραπείες ξεχωρίζετε;

Κάθε θεραπεία που εισάγουμε στη γκάμα μας, ξεχωρίζει για κάποιο συγκεκριμένο λόγο και καλύπτει μία ξεχωριστή ανάγκη. Για παράδειγμα, το POTERE 4D έχει ξεχωρίσει και έχει αγαπηθεί όσο καμία άλλη θεραπεία μας, καθώς έχει βοηθήσει χιλιάδες κυριολεκτικά ανθρώπου να απαλλαγούν από τα περιττά κιλά, που τους ταλαιπωρούσαν και να αλλάξουν κυριολεκτικά ζωή. Εκτός όμως από αυτή τη θεραπεία ανάμεσα στις υπηρεσίες μας διακρίνονται: η ΣΟΝΟΛΥΣΗ 3D, που καταπολεμά το τοπικό πάχος, το LIPOSONIX, το οποίο προσφέρει 1 νούμερο μικρότερο στα ρούχα μέσα σε μία μόνο συνεδρία, η μέθοδος ORANGE POWER, που εξαλείφει την κυτταρίτιδα για τουλάχιστον 2 χρόνια, το SCARLET EXP η μόνη μη- επεμβατική μέθοδος που αντιμετωπίζει τις κόκκινες και τις λευκές ραγάδες, το HOT&COLD που προσφέρει απώλεια μέχρι και 30 κιλά σε ένα πρόγραμμα αλλά και η νέα βιομαγνητική θεραπεία Magna Shape, που κάνει λιπόλυση και γράμμωση ταυτόχρονα! Για την αντιγήρανση του προσώπου, εκτός από τις γνωστές ενέσιμες μεθόδους, η Medi Cosmetic προσφέρει τη θεραπεία Power Lift που ουσιαστικά κάνει ένα αναίμακτο lifting στο πρόσωπο και βελτιώνει άμεσα το οβάλ και τη σφριγηλότητά του. Ακόμη, στο μενού υπηρεσιών μας θα βρείτε το FRAXMED ενάντια σε πανάδες και κηλίδες, καθώς και το Flex Eye για ατραυματικό lifting ματιών. Εδώ αξίζει να τονιστεί ότι όλες οι θεραπείες μας, βασίζονται σε πρωτοποριακές τεχνολογίες, που αναπτύσσονται στο εξωτερικό και έχουμε τη χαρά να τις προσφέρουμε με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα!

Το 2017 τιμηθήκατε στα «Greek International Women Awards» με το διεθνές βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματικότητα». Μιλήστε μας λίγο γι'αυτό, πόσο σημαντική ήταν αυτή η βράβευση για εσάς;

Το να παραλαμβάνεις ένα βραβείο σε μια βραδιά που τιμήθηκε ταυτόχρονα η Ελένη Γλυκατζή Αρβελέρ και η Άννα Βίσση, ήταν αναμφίβολα μία πολύ σημαντική στιγμή στην καριέρα μου, η οποία με πλημμύρησε με συγκίνηση για όσα έχω καταφέρει να κατακτήσω στη ζωή μου… Το ότι βρέθηκα ανάμεσα σε τόσο αξιόλογες γυναίκες, οι οποίες διαπρέπουν και τιμούνται για την κοινωνική τους δράση και την προσφορά τους στην τέχνη, στις επιστήμες, στον πολιτισμό κ.ά. πραγματικά με γέμισε μεγάλη χαρά αλλά και υπερηφάνεια για το γυναικείο φύλο, αλλά και για τις Ελληνίδες γενικότερα.

Αλήθεια πόσο δύσκολο ήταν και είναι για μια γυναίκα να ασχοληθεί με αυτό το χώρο και να καταξιωθεί όπως εσείς;

Σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, σε επίπεδο στελέχωσης, το να καταφέρεις να εδραιωθείς και φυσικά να εξελιχθείς πιστέψτε με δεν ήταν καθόλου εύκολο. Το καλό με εμένα είναι ότι διαθέτω και υπομονή αλλά και επιμονή και δεν επιτρέπω σε τίποτα και κανέναν να μπουν εμπόδιο στην προσπάθεια μου.

Τι θα συμβουλεύατε μια γυναίκα που θέλει να ασχοληθεί με το χώρο του επιχειρείν;

Να ξεκινήσει, να τολμήσει και να κυνηγήσει τα όνειρα της! Και αυτό γιατί σίγουρα στο τέλος της ζωής μας κάνοντας τον απολογισμό μας, σε καμιά μας δεν θα άρεσε να διαπιστώσει ότι δεν κατέβαλλε την παραμικρή προσπάθεια να αλλάξει τη ζωή της και εκείνη των γύρω της προς το καλύτερο κάνοντας αυτό που αγαπά.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Σκοπεύετε να επεκτείνετε τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (εκτός από τη Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη) αλλά και στο εξωτερικό;

Αν μου έλεγε κανείς το 2009 που ξεκινούσαμε, ότι θα είχαμε φτάσει ως εδώ, δεν θα τον πίστευα! Τελικά όμως έμαθα, ότι μπορώ να ονειρεύομαι και αν μείνω πιστή στο όραμά μου, όλα μπορούν να συμβούν. Δεδομένου ότι σταθήκαμε όρθιοι και βγήκαμε και πιο δυνατοί, ακόμα και μέσα από καταστάσεις πρωτόγνωρες όπως: η πανδημία του COVID-19, θα έλεγα πως σχεδόν τίποτα πια δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο μπροστά μας. Ανάμεσα στα πλάνα μας για την επόμενη 5ετία, είναι να αυξήσουμε τα ιατρεία και τις θέσεις εργασίας μας, ενώ ήδη κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στο εξωτερικό, με στόχο την επέκτασή μας και εκτός Ελλάδας.

Info:

www.medicosmetic.gr, facebook: Medi Cosmetic, Instagram: medicosmetic.gr