Πρωινό: «Είχα κι ένα μικρό ατύχημα...πολύς πόνος» - Όλη η αλήθεια για την απουσία της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

«Πραγματικά νιώθω λίγο άβολα σήμερα»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Πρωινό: «Είχα κι ένα μικρό ατύχημα...πολύς πόνος» - Όλη η αλήθεια για την απουσία της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Η τραγωδία στα Τέμπη δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο κανέναν, γι' αυτό και πολλές από τις εκπομπές άλλαξαν το περιεχόμενό τους αυτές τις ημέρες, ώστε να μπορούν να προσφέρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στους τηλεθεατές σχετικά με την σύγκρουση.

Ο Γιώργος Λιάγκας, για παράδειγμα, κράτησε μόνο το κομμάτι της ενημέρωσης (δείτε εδώ γιατί απειλείται με "κόψιμο") και έτσι η Μαρία Κορινθίου, αλλά και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δεν εμφανίστηκαν στο πλατό όλο αυτό το διάστημα.

Αμήχανη η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στην επιστροφή της στον ΑΝΤ1 μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Η τελευταία, όμως, εμφανίστηκε σήμερα, Πέμπτη 9/3, ξανά στο στούντιο του Πρωινού του ΑΝΤ1 και η επιστροφή της ήταν αρκετά αμήχανη, όπως εξομολογήθηκε και η ίδια, διότι η θλίψη για τον χαμό των 57 θυμάτων της σύγκρουσης είναι ανείπωτη. Βέβαια, η τραγωδία δεν είναι ο μόνος λόγος της απουσίας της από την εκπομπή.

«10 μέρες τώρα βουβαθήκαμε όλοι, βουβάθηκε όλη η Ελλάδα. Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και τα συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες, γιατί όλες αυτές τις μέρες ήταν πολύ βαρύ αυτό που συνέβη, μας έχει επηρεάσει όλους κι επειδή έχω μάθει μέσα από την κουζίνα να μοιράζω χαμόγελα και χαρά, πραγματικά νιώθω λίγο άβολα σήμερα», είπε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου συγκινημένη.

«Όπως νιώθετε κι εσείς που μας βλέπετε, έτσι νιώθουμε κι εμείς. Είναι πολύ δύσκολο αυτό και όλοι νιώθουμε και οργή και θυμό και αγανάκτηση. Εγώ ήμουν στο σπίτι αυτές τις μέρες γιατί είχα κι ένα μικρό ατύχημα… Πολύς πόνος. Ελπίζω να μπουν όλα στη θέση τους και να μην έχουμε ξανά τέτοια πράγματα».

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

«Μας έλεγαν ότι είχε αλλοιωθεί! Με την παπαδιά και τα παιδιά πλύναμε κάθε του πληγή!»

Ο πατέρας του Κυπριανού που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μίλησε στο Πρωινό του ΑΝΤ1 για τον άδικο χαμό του γιου του, τον οποίο έθαψε πριν μερικές ημέρες. Μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε πως ο δικός του πατέρας, που είναι επίσης παπάς, είδε προφητικό όνειρο και προετοίμασε την οικογένεια για την απώλεια τους.

«Ο βίαιος θάνατος είναι πολύ δύσκολο πράγμα για αυτούς που μένουν πίσω. Ερχόταν από την Ελλάδα και η αρραβωνιαστικιά του. Περίμεναν να κάνουν τον βυζαντινό τους γάμο στις 27/8. Όταν είδα την έκρηξη ήξερα ότι ο μικρός είχε κόψει εισιτήριο στα πρώτα βαγόνια. Μέσα μου πληροφορήθηκα στην καρδιά μου ότι πέθανε ο Κυπριανός.

Συνεχώς άκουγα περί καμένων σωμάτων. Οι πληροφορίες που είχα ήταν ότι ναι, κάτι υπάρχει αλλά θα είναι από τη μέση και πάνω ή τέλος πάντων όλα τα τα τραγικά. Αγωνιούσα τουλάχιστον να πιάσω το σώμα του παιδιού μου, να το θάψω, δεν μου το έδιναν. Είναι ιερό το σώμα του ανθρώπου.

Δείτε επίσης: Μύρισε θάνατος από τα πρώτα δευτερόλεπτα: «Βοήθεια! Βοήθεια!» - Τρομακτικό βίντεο από τα πρώτα φλεγόμενα βαγόνια στα Τέμπη

Εγώ δεν πίστεψα καμία στιγμή ότι το σώμα του κάηκε ή εξαϋλώθηκε. Μου έλεγαν τα αντίθετα. Λέω όμως “δώστε μου ό,τι έχει απομείνει να μπορέσω να το θάψω, να του αποδώσω την τιμή”. Όταν έφτασα και πήραμε το σώμα του από το νοσοκομείο και σταματήσαμε κάπου να το δω και είδα ότι είναι ολόκληρος, είναι ακέραιος.

Ο Κυπριανός χτυπημένος, με μώλωπες αλλά ήταν ολόκληρος. Ούτε καμένος ήταν που μου έλεγαν ούτε η μορφή του είχε αλλοιωθεί. Το σώμα του το έφερα στο σπίτι μου. Κάτσαμε με την παπαδιά και τα παιδιά και πλύναμε την κάθε του πληγή. Όλο το σώμα. Δεν το πίστευαν ούτε αυτοί ότι είναι ακέραιος ο Κυπριανός.

Μπορεί να είναι σκληρές οι εικόνες και εμείς οφείλουμε τον κεκλιμένον μας (εννοεί τον νεκρό), όχι να τον πακετάρουμε. Πακέτα δεν πρέπει να παίρνουμε στη ζωή. Ο πατέρας μου είναι ιερέας, εξομολογούσε τη Χριστίνα από πολύ μικρή, την αγαπούσε σαν κόρη του.

Όταν έμαθε ότι θα παντρευτούν με τον Κυπριανό, χάρηκε από τη μια αλλά σε μία φάση φώναξε τον Κυπριανό και του είπε: “Θα παντρευτείς, χαίρομαι. Αλλά θα σου πω κάτι. Είδα ότι την ώρα που ο παπάς στεφάνωνε τη Χριστίνα, γύρισε μετά να στεφανώσει τον Κυπριανό και δεν τον έβρισκε, είχε φύγει από το Μυστήριο”.

Μου το είπε ο μικρός και ήταν προβληματισμένος. “Καλά άσε τον παππού” του είπα αλλά εγώ ξέρω ότι δεν λέει ποτέ τέτοια πράγματα ο παππούς. Μας προετοίμασε κατά κάποιον τρόπο ο παππούλης μας» είπε ο πατήρ Χριστόδουλος.