Ρίχνει αυλαία το "Βινύλιο"; - Η ανακοίνωση του Αντώνη Κανάκη

Τι συνέβη;

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Ρίχνει αυλαία το

Εδώ και λίγες μέρες οι Ράδιο Αρβύλα, έχουν επιστρέψει και η έναρξη τους ήταν κάτι που συζητήθηκε αρκετά από όλες τις πρωινές και όχι μόνο εκπομπές (δείτε εδώ τον λόγο). Βέβαια, ο Αντώνης Κανάκης ήταν αυτός που πήρε τον λόγο και ξεστόμισε τα όσα έχουν γίνει viral, σχετικά με τον Άρη Πορτοσάλτε (δείτε εδώ το ξέσπασμα του) και την τραγωδία στα Τέμπη.

Μέσα σε αυτούς που σχολίασαν αρνητικά τα όσα είπε ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1 ήταν και η ΕΣΗΕΑ, που σε ανακοίνωση της "έκραξε" αυτόν, τον Νίκο Μουτσινά και όχι μόνο (δείτε εδώ την ανακοίνωση). Μια κίνηση, που τόσο ο Κανάκης, όσο και ο παρουσιαστής του ΣΚΑΙ σχολίασαν χωρίς έλεος.

Η ανακοίνωση για το τηλεοπτικό μέλλον των Ράδιο Αρβύλα

Το «Βινύλιο» όμως, για φέτος τελείωσε, με τον Αντώνη Κανάκη να ανακοινώνει το τέλος της εκπομπής το βράδυ της Πέμπτης (10/3), στο «Ράδιο Αρβύλα», όπως είχε πει και στην εκπομπή του (δείτε εδώ το απόσπασμα).

Ο παρουσιαστής εξήγησε πως η εν λόγω απόφαση πάρθηκε, λόγω των πρόσφατων τραγικών ειδήσεων. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η θεματολογία της εκπομπής δεν ταιριάζει με το βαρύ κλίμα των ημερών, μετά την τραγωδία με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Όπως ανέφερε ο Αντώνης Κανάκης: «Το περιεχόμενο των εκπομπών του Βινυλίου που προγραμματίζαμε, δεν ταιριάζει με το κλίμα και για αυτόν τον λόγο, δεν θα συνεχίσει. Το λέμε με λύπη, αλλά δεν γίνεται».

Το νέο ξέσπασμα του Αντώνη Κανάκη για την ΕΣΗΕΑ

«Τι να αντιμετωπιστεί, κυρία μου, σε αυτή την χώρα; Είδατε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ; Είδατε σήμερα οι φορείς της ενημέρωσης; Οι φορείς ενημέρωσης θα έπρεπε να προβληματίζονται γιατί ο κόσμος προτιμάει να ενημερώνεται από μια σατιρική εκπομπή ή από δύο σατιρικές εκπομπές ή από τρεις σατιρικές εκπομπές ή από το διαδίκτυο ή από ανεξάρτητα μέσα στο διαδίκτυο και όχι από εσάς που κυκλοφορείτε με τον τίτλο «φορείς ενημέρωσης». Συντεχνίες, κόμπλεξ, προσωπικό συμφέρον, προσπάθεια διατήρησης προσωπικής εξουσίας και μόνο αυτά τους ενδιαφέρουν. Τίποτα άλλο. Τίποτα άλλο δεν χαμπαριάζει κανένας. Οι συνειδήσεις χαμένες στο διάστημα ακόμα και αυτές τις στιγμές.

Αλλά δεν πειράζει. Ξέρετε, ζούμε σε μια εποχή που όλα είναι καταγεγραμμένα και δεν σβήνεται τίποτα. Αυτή η εποχή έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γιατί για πάντα θα είναι καταγεγραμμένα τι συνέβη αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα, τι ειπώθηκε από τους Έλληνες πολίτες πρώτα απ’ όλα, από πολλά ανεξάρτητα μέσα και από αυτήν εδώ την εκπομπή και τι θέση πήρατε συγκεκριμένοι άνθρωποι. Τι γράψατε, τι είπατε θα είναι για πάντα καταγεγραμμένα αυτά τα πράγματα», είπε ο Αντώνης Κανάκης.