Πρώτα τον έβρισαν και μετά άρχισαν να τον χτυπούν - Κακέ καρέ το βίντεο από τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη

Προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(NDPPHOTO)
(NDPPHOTO)

Ένα σαββατοκύριακο κόλαση πέρασε ο Γιάνη Βαρουφάκης μετά τον ξυλοδαρμό (δείτε εδώ τις πρώτες του δηλώσεις), που υπέστη από 20 κουκουλοφόρους έξω από εστιατόριο στην περιοχή των Εξαρχείων, το βράδυ της Παρασκευής (10/3). Βέβαια, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, μετά την ταυτοποίηση των δύο εκ των 20 δραστών, συνελήφθη ένας ανήλικος με τις κατηγορίες για ξυλοδαρμό του πολιτικού (δείτε εδώ λεπτομέρειες).

Μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ήρθε στην δημοσιότητα το βίντεο ντοκουμέντο, από την στιγμή που βγήκε ο Γιάνης Βαρουφάκης από το εστιατόριο των εξαρχείων και στην συνέχεια η στιγμή που ξεκίνησαν να τον χτυπούν με μανία οι 20 κουκουλοφόροι.

Η στιγμή από τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη

Ποινική δίωξη για κακουργήματα στον 17χρονο που επιτέθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη

Για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα κατηγορείται ο 17χρονος που εμπλέκεται στην επίθεση ξυλοδαρμού του Γιάνη Βαρουφάκη το βράδυ της Παρασκευής 10/3 μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών -δείτε εδώ φωτογραφία του Βαρουφάκη λίγα λεπτά μετά την επίθεση.

Η δίωξη η οποία στρέφεται και κατά παντός άλλου υπευθύνου που συμμετείχε στην επίθεση αφορά στα κακουργήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και στα πλημμελήματα της συμμορίας και της παράνομης βίας και παράνομης οπλοφορίας.

Έχουν ταυτοποιηθεί όλοι όσοι συμμετείχαν στην επίθεση κατά του προέδρου του ΜΕΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, στα Εξάρχεια, σύμφωνα με τον πρόεδρο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη. Ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, μίλησε στο MEGA σχετικά με την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη, σημειώνοντας ότι οι συγκεκριμένοι δράστες δεν ήταν μπράβοι της νύχτας «αλλά μπαχαλάκηδες, ήταν αναρχικοί».

«Αυτά τα παιδιά έχουν προσαχθεί πολλές φορές για επεισόδια», δήλωσε. Ανέφερε μάλιστα ότι ένας από τους αναρχικούς, αυτός που έχει ήδη συλληφθεί φέρεται να κατέγραψε με το κινητό του τη στιγμή της επίθεσης και «παρόλο που κατέγραφε με την κάμερα, χτύπησε κι αυτός» τον πρόεδρο του κόμματος.

«Έχουν ταυτοποιηθεί όλα τα άτομα. όλοι αυτοί που συμμετείχαν σε αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια να χτυπήσουν έναν αρχηγό πολιτικού κόμματος. Θα τους συλλάβουμε όλους γιατί πλέον ξέρουμε ποιοι είναι», σημείωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης. Τοποθετήθηκε σχετικά και με τις μεγάλες διαδηλώσεις για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. «ο Κόσμος που διαμαρτύρεται γι’ αυτό πού έγινε σωστά διαμαρτύρεται, είπε ο Γ. Καλλιακμάνης. «Δεν έχουν καμία σχέση αυτοί οι μπαχαλάκηδες με τους πολίτες που διαμαρτύρονται», υπογράμμισε.

«Να τους διαχωρίσουμε από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες. Αυτός που κρατάει τη μολότοφ και την πετάει σε αστυνομικό δεν έχει σχέση με αυτόν που διαδηλώνει ήσυχα», είπε ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής.