Τάσος Μπουγάς για διαφήμιση Jumbo: «Μπορεί να αντέδρασαν κάποιοι, μπροστά μου όμως κανείς!

«Δεν ξέρω τι να απαντήσω στη Νατάσα Θεοδωρίδου»

CREDIS ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ
CREDIS ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Οι συστάσεις είναι περιττές. Μπορεί να επανήλθε στην επικαιρότητα μέσω μίας διαφήμισης για πολυκατάστημα παιχνιδιών που προκάλεσε συζητήσεις, αλλά τόσες δεκαετίες δεν υπάρχει κάποιος που αγάπησε τη ελληνική νυχτερινή διασκέδαση, και δεν τραγούδησε Τάσο Μπουγά. Μετά από τρία χρόνια αποχής λόγω Covid, ο «Πλανητάρχης» επιστρέφει και μιλάει στο YOU για όλα: Για την καλή και την ανάποδα πλευρά της νύχτας, για τα μεγάλα σουξέ του, καθώς και για τις (πολλές) γυναίκες της ζωής του.

«Φεγγάρι εδώ θα ψήσω τον αμνό, γιατί οι vegans με 'διωξαν απ’ τη Γη μου», τραγουδάει ως φύλακας και άγγελος του εθίμου. Το στυλ του μένει απαράλλαχτο μέσα στα χρόνια, με το χαρακτηριστικό μαύρο γυαλί ηλίου που δεν βγαίνει ποτέ, παρά μόνο όταν κοιμάται και όταν κάνει σεξ, όπως λέει. Ξεκινάμε την κουβέντα μας πίνοντας καφέ, με εκείνον να γυρνάει το κομπολόι του και να θυμάται σιγά-σιγά ιστορίες από την πίστα μίας άλλης εποχής.

Από τον Γιώργο Κακογιάννη

Όλα όσα δήλωσε ο Τάσος Μπουγάς στο περιοδικό YOU

Ξεκινώντας από τη διαφήμιση, στην οποία πρωταγωνιστήσατε πρόσφατα. Πώς σας προσέγγισαν;

Με πήραν τηλέφωνο, δώσαμε ραντεβού με τον διευθυντή της διαφημιστικής και έγινε το κονέ. Ήρθαν και με βρήκαν επειδή είχαν την ιδέα να σκηνοθετήσουν κάποιον στο φεγγάρι, που είναι πάνω απ' τον πλανήτη, κι εμένα με φωνάζουν «Πλανητάρχη» εδώ και χρόνια. Όποιος άλλος πήγαινε, να παριστάνει τον «Πλανητάρχη», πιστεύω ότι θα ήταν ανιαρό. Μου είπαν τι ακριβώς θα γίνει, διάβασα το σενάριο και το δέχτηκα αμέσως.

Τι σχόλια ακούτε από τον κόσμο;

Στο δρόμο, ή σε όποιο μαγαζί πηγαίνω, ακούω μόνο «καλά έκανες» και «μπράβο». Τίποτα άλλο.

Η διαφήμιση παίζει παντού, ωστόσο υπήρχαν και αντιδράσεις. Τις συναντήσατε;

Τάσος Μπουγάς για διαφήμιση Jumbo: «Μπορεί να αντέδρασαν κάποιοι, μπροστά μου όμως κανείς!

Όχι. Αλλού μπορεί να αντέδρασαν διάφοροι, μπροστά μου όμως, κανείς.

Δείτε επίσης: «Δεν ντρέπεστε λίγο; Σιχάματα» - Χιλιάδες αντιδράσεις με την νέα πασχαλινή διαφήμιση του Jumbo με τον Τάσο Μπουγά

Η Νατάσα Θεοδωρίδου δήλωσε στενοχωρημένη που χρησιμοποιήθηκε το «Φεγγάρι». Ποια είναι η γνώμη σας;

Δείτε επίσης: «Είναι στεναχωρημένη και...» - Η πρώτη αντίδραση της Θεοδωρίδου για τη διαφήμιση του Jumbo με παλιό τραγούδι της

Δεν ξέρω τι να απαντήσω σε αυτό.

Με τον Γιώργο Θεοφάνους, που έγραψε τη μουσική, συζητήσατε πριν βγει το κομμάτι;

Δεν χρειάστηκε. Οι τραγουδιστές μιλάμε με τους συνθέτες όταν λέμε ένα τραγούδι για πρώτη φορά. Όταν γίνεται δεύτερη εκτέλεση, αναλαμβάνει η εταιρεία.

Όταν είδατε το τελικό αποτέλεσμα, πώς σας φάνηκε;

Ήξερα πώς θα βγει από εκείνη την ημέρα που κάναμε το γύρισμα. Όπως το είδα, ωραίο ήταν το αποτέλεσμα, και από την άλλη η εταιρεία ήταν εντάξει σε ό,τι συμφώνησε μαζί μου. Δεν έχω λόγο να προσθέσω κάτι άλλο.

Εσείς πώς γλεντάτε το Πάσχα;

Ψήνω, όπως όλος ο κόσμος. Έλληνας είμαι.

Από το τραγούδι έχετε εισπράξει περισσότερες χαρές ή πίκρες;

Περισσότερες χαρές, από μικρό παιδί που τραγουδάω.

Πώς ξεκινήσατε;

Τραγούδησα πρώτη φορά σε ένα τοπικό ραδιόφωνο στον Πύργο Ηλείας απ' όπου κατάγομαι, και οι μουσικοί που με άκουσαν, μου έλεγαν να πάω στην Αθήνα για να βγάλω δίσκο. Έτσι ξεκίνησα, πήγα για ακρόαση στην εταιρεία Odeon Parlophone, Μίνως Μάτσας & Υιός, που βρισκόταν τότε στη Σταδίου. Από 27 άτομα πήραν μόνο εμένα.

Πολλοί τραγουδιστές δηλώνουν σήμερα ότι μεγάλες φίρμες τούς χαμήλωναν τα μικρόφωνα. Εσείς συναντήσατε κάτι αντίστοιχο;

Είναι αλήθεια αυτό, μία φορά μου συνέβη κι εμένα, αλλά έτυχε στο μαγαζί που ήμουν τότε να έχω δική μου μικροφωνική και να ξέρω πόσο ψηλή μπορεί να είναι η έντασή της... Την ώρα που βγήκα να τραγουδήσω κατάλαβα πως ήταν χαμηλωμένη. Ξέρω ποιος το έκανε, τραγουδιστής ήταν, δεν αξίζει να πω το όνομά του. Δεν τον χτύπησα, ούτε του έκανα τίποτα, αλλά τον έπιασα και του είπα την τελευταία κουβέντα πρώτη, πως θα έχουμε πρόβλημα αν ξαναπειράξει την ένταση... Δεν το ξανάκανε.

Ο κόσμος σάς αγκάλιασε;

Πολύ, και δούλεψα σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα, με πρώτα ονόματα. Τα τελευταία χρόνια σταμάτησα μόνο, λόγω κορονοϊού, όμως τώρα που έχει καλμάρει, συζητάω με διάφορα μαγαζιά.

Σας φόβισε ο κορωνοϊός;

Φοβήθηκα πολύ, γιατί μ' εμένα ο κόσμος ανέβαινε στην πίστα, με αγκαλιάζανε και με φιλάγανε. Δόξα τω Θεώ δουλεύω τόσα χρόνια, δεν με νοιάζει να κάτσω ένα-δύο, φτάνει να 'χω την υγειά μου.

Στην καριέρα σας ταξιδέψατε σε όλο τον κόσμο, ποια είναι η αγαπημένη σας χώρα;

Η Ελλάδα, δεν συγκρίνεται με τίποτα. Μόνο που οι περισσότεροι Έλληνες δεν την εκτιμάνε. Και η Αμερική καλή είναι, όπως και ο Καναδάς, η Γερμανία, η Γαλλία και η Αυστραλία. Έχω πάει σε όλα αυτά τα μέρη και έχει Έλληνες παντού. Όπου υπάρχουν Έλληνες περνάς καλά.

Έχετε δηλώσει ότι παντρευτήκατε δώδεκα φορές, δέκα εξ αυτών στο εξωτερικό για την άδεια παραμονής. Ερωτευτήκατε αυτές τις γυναίκες;

Αν δεν ερωτευόμουν την γυναίκα, δεν την παντρευόμουν, δεν το 'κανα για πλάκα. Ναι μεν έκανα τη δουλειά μου, αλλά μπανιζοκοζάριζα καλά, και όταν μου άρεσε το θέμα που έβλεπα απέναντί μου, έμπλεκα και με στεφάνι.

Σκέφτεστε σήμερα για κάποια «Γιατί δεν έμεινα μαζί της»;

Όχι. Συνέχεια βρίσκω κι άλλη, δεν έχω πρόβλημα. Το πολύ-πολύ να μείνω μόνος μια εβδομάδα, που δεν μένω...

Απ' τις γυναίκες είστε χορτάτος;

Χορτάτος δεν είναι ποτέ κανείς. Έχεις ένα θέμα καλό, και μόλις ανοίγεις την πόρτα συναντάς άλλη. Λίγο να μην έχει 'ξηγηθεί καλά η προηγούμενη, πας στην επόμενη.

Άπιστος υπήρξατε;

Βέβαια. Αν πω «όχι», θα είναι ψέματα.

Αντέδρασε άσχημα κάποια από τις γυναίκες σας;

Πολλές... Κυρίως οι Ελληνίδες, τις ξένες δεν τις νοιάζει.

Μπορείτε να κάνετε ακόμα έναν γάμο στην Ελλάδα, το σκέφτεστε;

No way. Δεν μπορώ να παντρευτώ άλλη φορά, και ξέρεις γιατί; Το 13 είναι γρουσούζικο νούμερο. (γέλια) Είναι πολλές που παντρεύτηκα, υπήρξαν κι άλλες που έχουν μείνει με το παράπονο μέχρι σήμερα.

Σας ζήτησε κάποια να σταματήσετε το τραγούδι;

Ναι, αλλά δεν δέχτηκα, το τραγούδι είναι η μεγαλύτερή μου αγάπη.

Στην πίστα σάς διεκδίκησε κάποια θαυμάστρια;

Στην πίστα δεν μπορείς να πεις ότι σε «πάει» κάποια, θα είναι λάθος. Εκεί σε θαυμάζουν ή μπορεί να τις ερεθίζει κάποιο τραγούδι που λες. Όταν τραγουδάω, το μυαλό μου είναι πώς μπορώ να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο.

Αντίστοιχα μπούκαρε καμία στο καμαρίνι;

Αν μπουκάρανε; (γέλια) Να 'ναι καλά ο μαέστρος που τις έβγαζε έξω, έμπαιναν δύο-δύο και πέντε-πέντε, όσες χώραγε το καμαρίνι. Και μπαίνανε με άσχημο σκοπό, για σεξ. Έτυχε γυναίκα να κλειδώσει την πόρτα, να διώξει τον μπουζουξή και τον μαέστρο και να αρχίσει να γδύνεται. Μου λέει: «Μην μιλάς, έχεις πάει με τόσες, θα πας και μ' εμένα». Αυτό δεν το άκουσα μια φορά, το άκουσα πολλές...

Ποιες είναι οι ωραιότερες γυναίκες στον κόσμο;

Τάσος Μπουγάς για διαφήμιση Jumbo: «Μπορεί να αντέδρασαν κάποιοι, μπροστά μου όμως κανείς!
CREDIS ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Κακά τα ψέματα, οι Ελληνίδες. Μόνο που κουβαλάνε και την πιο πολλή τρέλα απ' όλες πάνω στη Γη.

Θα θέλατε η τελευταία γυναίκα στη ζωή σας να είναι Ελληνίδα;

Yeah, why not?

To ψευδώνυμο «Πλανητάρχης» πώς βγήκε;

Από ένα τραγούδι που έλεγα. Ήταν τότε πλανητάρχης ο Μπιλ Κλίντον και είχε μπλέξει με τη γραμματέα του. Όπως έπινα τον καφέ μου στα Πατήσια, κάποιοι που ήξεραν ότι πάω εκεί με περίμεναν, και μου έλεγαν «γράψε ένα τραγούδι γι' αυτόν». Λέω σε αυτόν που είχε το μαγαζί, «Φέρε μου ένα στυλό κι ένα χαρτί» και έγραψα εκείνη την ώρα το: «Αμερικάνα όμορφη πηγαίνει στη δουλειά, τον Μπίλι ερωτεύεται και ήθελε για να... Τι ήθελε; Μπουλκουμέ, Αμέρικαν κλαρινέ». Γράψαμε το τραγούδι στο στούντιο με τους μουσικούς και δεν άρεσε στον μαέστρο και στον μπουζουξή. Σε τρεις μέρες παίζαμε στην Κοζάνη, με 4.500 κόσμο και ενώ έχω πει 6-7 τραγούδια, είπα να πάμε και το καινούριο. Ο μαέστρος να φωνάζει «μην το πεις είναι μαλακία», ο μπουζουξής δεν μπορούσε να πει τίποτα. Τελικά το είπα οχτώ φορές κολλητά, έγινε μεγάλο σουξέ και έτσι με έβγαλαν «Πλανητάρχη».

Έχετε πει πάνω από 800 τραγούδια, ξεχωρίζετε κάποιο;

Είναι ανάλογα με τις μέρες και τις ώρες, αλλά δεν ξεχωρίζω κανένα. Όλα τα έχω πει με όρεξη και κέφι.

Το «Έλα στον παππού» πώς έγινε τόσο μεγάλη επιτυχία;

Δεν είναι δικό μου τραγούδι, πρώτη φορά το είπε μεγάλο όνομα και δεν «περπάτησε», ο Αντύπας. Χώρια που του έλεγε η γυναίκα του να το βγάλουν από την κυκλοφορία, για να μην τον φωνάζουν «παππού». Όταν συναντηθήκαμε στο αεροδρόμιο, του απάντησα «Εμένα “να” κι αν με φωνάζουν “παππού”, “να” κι αν δεν με φωνάζουν». (γελάει) Το είπα εγώ κι έγινε χαμός, ακόμα το ζητάνε σε όλες τις γιορτές.

Πώς βγήκε το «Πάρε μου μια πίπα»;

Κάπνιζα πούρα και πίπα μερικές φορές. Γι' αυτό μου το έγραψε ένας μεγάλος συνθέτης και μου το έφερε σε μία καφετέρια στον Κολωνό. Το είπα το επόμενο πρωί και έγινε χαμός. Μερικοί με παρεξηγήσανε, εγώ λέω «να κόψω το τσιγάρο», αλλά το μυαλό πηγαίνει αλλού...

Έχετε ζήσει τη νύχτα από την καλή και από την ανάποδη. Σας απείλησε κάποιος επιχειρηματίας;

Μια φορά δεν μ' άφησαν να φύγω από το μαγαζί. Ενώ είχαμε συμφωνήσει για δύο εβδομάδες, και μόλις πήγα να τους χαιρετήσω μου βγάλανε μαχαίρια και μου λέγανε: «Δεν φεύγεις». Έμεινα για τρεις μέρες, μετά δεν είχα όρεξη να τραγουδήσω. Πήγα στο ξενοδοχείο, δήθεν για να κοιμηθώ, και με πήγε στο αεροδρόμιο ένας απ' τους πελάτες που τον πίστεψα. Δεν πήρα ούτε τα ρούχα μου, μου τα έφερναν μετά οι τραγουδίστριες του σχήματος, μόλις τελείωσε το συμβόλαιό τους και γύρισαν στην Αθήνα.

Τολμήσατε να πάτε στο ίδιο μαγαζί;

Όχι, στο ίδιο μέρος πήγα ωστόσο, έχω κάνει μεγάλες συναυλίες εκεί. Αλλά αυτός ο άνθρωπος δεν ξαναφάνηκε μπροστά μου, ποτέ. Αυτή ήταν πολύ άσχημη εξήγηση, το λέω και σηκώνεται η τρίχα μου.

Ναρκωτικά πέρασαν από μπροστά σας;

Έβλεπα δίπλα μου να πίνουν, να φτιάχνονται και να ξεραίνονται οι πιο πολλοί, οπότε δεν με άγγιξαν καθόλου τα ναρκωτικά. Έλεγα «Άσε Τάσο», αφού έπινα το ουισκάκι μου και την έβρισκα ωραία.

Ζήσατε οικονομικές δυσκολίες;

Όχι, γιατί πάντα είχα δουλειά και είμαι από τους μπριόζους τραγουδιστές, έβγαινα στην πίστα και τους έλεγα «Μπορείτε να χορέψετε αβέρτα». Γινόταν χαμός και έβγαινε να μου κάνει σεγόντα μία γυναίκα φίρμα, η Ρίτα Σακελλαρίου ήθελε να δει τι γίνεται. Δουλεύαμε έξι χρόνια με τη Ρίτα, μην πάει το μυαλό σου αλλού, ήταν παντρεμένη με Βαλκανιονίκη παλαιστή και φίλο μου, τον Στέφανο Σιδηρόπουλο. Μου έλεγε «Πώς τους σηκώνεις όλους στην πίστα;». Τους έλεγα διάφορα. Και με την Πόλυ Πάνου, κάναμε μία μεγάλη περιοδεία στη Γερμανία μαζί.

Special thanks στο Luuma Bar Restaurant (Λεωφ. Αρτέμιδος 165, Άρτεμις 190 16) για την ευγενική φιλοξενία

Περισσότερα στο νέο τεύχος του YOU που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 5/4, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ