Τα αλλάζει όλα για την στέψη του ο Βασιλιάς Κάρολος - Το χορτοφαγικό πιάτο που θα προσφέρει στους καλεσμένους του

Δημοσίευσαν την συνταγή στο twitter

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
The Royal Family - instagram
The Royal Family - instagram

Το 1953, όταν είχε πραγματοποιηθεί η στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ της Β', είχε σερβιριστεί στους καλεσμένους κοτόπουλο, το οποίο συμπεριλάμβανε μία κρεμώδη σως κάρυ, ένα πιάτο, το οποίο ακόμα και σήμερα θεωρείται κλασικό για την βρετανική γαστρονομία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το βρίσκει κανείς ακόμη και στα σουπερμάρκετ πλέον.

Στις 6 Μαΐου του 2023, ωστόσο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η στέψη του Βασιλιά Καρόλου, ο οποίος όμως επέλεξε ένα εντελώς διαφορετικό μενού, το οποίο είναι μάλιστα χορτοφαγικό. Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος και η σύζυγός του, Καμίλα (δείτε εδώ την κατάστασή της μετά την σύγκρουση του αεροπλάνου της), επέλεξαν μία κις λορέν, που περιέχει σπανάκι, φασόλια και εστραγκόν, γάλα, κρέμα γάλακτος, αυγά και τέλος τυρί τσένταρ.

Η χορτοφαγική στέψη του Βασιλιά Καρόλου

Πρόκειται για μία πρωτότυπη συνταγή, καθώς τέτοιου είδους γεύματα δεν συνηθίζονται στην Βρετανία, παρόλα αυτά η Βασιλική Οικογένεια την δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο twitter, ανακοινώνοντας στο κοινό τι θα ακολουθήσει, εξηγώντας πως πρόκειται για ένα πιάτο που ταιριάζει σε όλα τα γούστα και μπορεί να σερβιριστεί με πολλούς τρόπους και πολλά συνοδευτικά. Αναμένεται να δούμε εάν η επιτυχία θα είναι το ίδιο μεγάλη με της μητέρας του!

Διαβάστε επίσης: "Έριξαν" άκυρο στον Βασιλιά Κάρολο Γ' - Οι τραγουδιστές που αρνήθηκαν να τραγουδήσουν στην τελετή στέψης του

Απούσα από την τελετή η Μέγκαν Μάρκλ

Σιγά σιγά μετράνε αντίστροφα στην Αγγλία, τόσο οι κάτοικοι της χώρας, όσο και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, διότι στις 6 Μαϊου ο γιός της Βασίλισσας Ελισάβετ, Κάρολος θα γίνει και επίσημα ο βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας. Από την πρώτη στιγμή, όλες οι λεπτομέρειες για την στέψη του νέου βασιλιάς έχουν βγει στην δημοσιότητα, όπως η απόρριψη μερικών καλλιτεχνών στον ίδιο τον Κάρολο (δείτε εδώ τι συνέβη).

Μάλιστα, πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως στη στέψη, θα παρευρεθεί ο γιος του, Πρίγκιπας Χάρι, αλλά όχι η σύζυγός του, Μέγκαν Μάρκλ. Με τα δημοσιεύματα, παγκοσμίως να "οργιάζουν" και να αναφέρονται στο ενδεχόμενο χωρισμού.

«Ο πρίγκιπας Χάρι θα παραστεί στη στέψη του βασιλιά της Βρετανίας Καρόλου τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, ενώ η σύζυγος του Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ, θα παραμείνει στην Καλιφόρνια με τα παιδιά τους», είπε ο εκπρόσωπος του παλατιού.