«Ήταν ανεξήγητο όλο αυτό! Πιστεύω ότι αυτό το ενδιαφέρον...» - Η απάντηση της Ελίνας Παπίλα για την αυστηρή κριτική που δέχτηκε για την εκπομπή της στον ΑΝΤ1

«Η δική μου στάση απέναντι σε κάθε κριτική είναι....»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην Real L!fe και στην Πολυξένη Καραμίχα παραχώρησε η Ελίνα Παπίλα. Η γνωστή παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός ήταν άκρως αποκαλυπτική και μίλησε για όλους και για όλα

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην νέα της εκπομπή στον ΑΝΤ1 «Είμαστε Μαζί» και την αυστηρή κριτική που δέχθηκε (δείτε εδώ τι είχε σχολιάσει η Ελένη Μενεγάκη).

Η απάντηση της Ελίνας Παπίλα για την αυστηρή κριτική που δέχτηκε για την εκπομπή της

Μέχρι να βγει στον αέρα η εκπομπή, καθημερινά πρωταγωνιστούσες στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ. Πώς ένιωθες;

Καταλαβαίνω απόλυτα πως όταν μια εκπομπή ξεκινά εν μέσω της σεζόν, τραβάει τα βλέμματα επάνω της κι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον. Παρόλο που θεωρώ ότι ήταν κάπως ανεξήγητο όλο αυτό, πιστεύω ότι αυτό το ενδιαφέρον αφορά τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτήν την δουλειά κι όχι τόσο τους τηλεθεατές. Εγώ, λοιπόν, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας ένιωθα μια γλυκιά ανυπομονησία να βγούμε στον αέρα.

Πιστεύεις πως ήταν αυστηρή η κριτική για εσένα και για την εκπομπή;

Κατ’ αρχάς, ουδείς υπεράνω κριτικής σε αυτήν την ζωή. Έχω την αίσθηση, όμως, ότι κάποιες φορές η κριτική ήταν λίγο παραπάνω αυστηρή. Η δική μου στάση απέναντι σε κάθε κριτική είναι ότι αποτελεί μια ευκαιρία να κρατήσουμε κάθε ωφέλιμο στοιχείο της και να πετάξουμε ό,τι δεν χρησιμεύει.

Η απάντηση της Ελίνας Παπίλα για την αυστηρή κριτική που δέχτηκε για την εκπομπή της 

Τι είχε πει στο The 2night show για την κριτική

«Αν επηρεαζόμουν στη ζωή μου δεν θα έκανα τίποτα στη ζωή μου. Έδωσα πανελλήνιες στα 35 μου, πήρα πτυχίο στα 40 μου και μου έλεγαν ότι είμαι “μεγάλη”. Τώρα για την επίθεση που δέχτηκα την περίμενα πιο ήπια, όχι τόσο έντονη. Δεν βρέθηκα ποτέ σε θέση άμυνας. Δεν είπα ότι με έχουν στριμώξει. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του όπως πιστεύει ο καθένας. Δεν έχω πολλά χρόνια στην τηλεόραση. Μια σεζόν και φέτος αλλά δουλεύω από πάρα πολύ μικρή, όπως και στο ραδιόφωνο. Το έναυσμα ίσως ήταν το γεγονός ότι δεν ξέρω.

Και πέρυσι που μπήκα στην τηλεόραση, τέτοια κριτική δεν είχα δεχτεί όμως. Σε όλες τις δουλειές υπάρχει κριτική. Αυτό που άκουσα ήταν το “Η Ελίνα ήταν καλή αλλά το πρότζεκτ παλιακό”. Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στην τηλεοπτική μου παρουσία, βλέπω λάθη. Σε κάποια σημεία μου έχω αρέσει. Όταν λένε ότι εγώ είμαι καλή αλλά η εκπομπή δεν είναι, για εμένα είναι το ίδιο. Δεν με κάνει χαρούμενη. Σκεφτόμουν πώς και το Champions League να σήκωνα, δεν θα γλίτωνα από την κριτική.

Με στεναχώρησε που δεν μου έδωσαν χρόνο. Δηλαδή μην είστε αυστηροί από το πρώτο δευτερόλεπτο. Λαμβάνω πολλά μηνύματα θετικά από τον κόσμο. Αλλά αυτό είναι και λίγο ουτοπικό γιατί μου τα στέλνουν άτομα που με ακολουθούν. Ίσως είμαι παραπάνω ρομαντική με την τηλεόραση. Όταν μου έγινε η πρόταση ένιωσα ότι ήθελα να συνεργαστώ με αυτούς τους ανθρώπους. Το φοβήθηκα και ακόμα το φοβάμαι.

Στη σειρά προτεραιότητάς μου ήταν οι άνθρωποι που γνώρισα, μετά η πρόταση που μου έκανε το ΑΝΤ1 και μετά για το εάν θα πάει καλά. Εάν έβαλα αυτή τη σειρά προτεραιότητας και μου στερήσει τη θέση μου στην τηλεόραση, δεν πειράζει», είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.

Μάλιστα, απάντησε και για την ενδεχόμενη συνεργασία της με την Βίκυ Χατζηβασιλείου, με την ίδια να ξεκαθαρίζει πώς είχε κάνει ένα ραντεβού, είδε ότι δεν της ταίριαζε το κόνσεπτ της εκπομπής και αρνήθηκε την πρόταση.

Λίγο αργότερα, όπως αποκάλυψε, την κάλεσαν για ένα δεύτερο ραντεβού που αφορούσε την εκπομπή «Είμαστε Μαζί» και δέχτηκε έχοντας ακούσει και τους συνεργάτες της (δείτε εδώ όσα είπε η Ελίνα Παπίλα στην 3η εκπομπή μετά τα αρνητικά σχόλια).