Masterchef: Ανακοινώθηκε επίσημα το μέλλον του παιχνιδιού - Κόβεται ή πήρε το πράσινο φως;

Τέλος η αγωνία!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Masterchef: Ανακοινώθηκε επίσημα το μέλλον του παιχνιδιού - Κόβεται ή πήρε το πράσινο φως;

Μια νέα συνέντευξη παραχώρησε ο Πάνος Ιωαννίδης στην εκπομπή ''Όμορφη Μέρα Κάθε Μέρα'' στο ΡΙΚ με τον ίδιο να μιλάει ανοιχτά για το φετινό κύκλο του Masterchef, που φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του, αλλά και για το μέλλον του προγράμματος.

Γενικότερα επικρατεί μία παραφιλολογία, καθώς λέγεται κάθε φορά, πως θα είναι η τελευταία χρονιά για το ριάλιτι μαγειρικής και πάντα βλέπουμε να δίνεται μία σεζόν ως παράταση (δείτε εδώ τις τελευταίες δηλώσεις του Κοντιζά για το μέλλον του παιχνιδιού).

Μέσα από τη νέα αυτή συνέντευξη του Ιωαννίδη έγινε γνωστό, πως μετά από συζητήσεις με το κανάλι και την παραγωγή εν τέλει το Masterhef θα συνεχίσει και έτσι θα δούμε την 8η σεζόν του χρόνου.

Οι δηλώσεις του Πάνου Ιωαννίδη για το νέο κύκλο του Masterchef

«Έχει γίνει κρούση από το κανάλι και θα συνεχίσουμε με το MasterChef 8. Πάντα συζητάμε για αλλαγές να υπάρξει εξέλιξη και ενδιαφέρον και με τις δοκιμασίες, που βάζουμε στους παίκτες μας και με τους καλεσμένους μας και με τη ροή του διαγωνισμού γενικά», είπε ο Πάνος Ιωαννίδης.

Αυτή είναι η δυάδα του τελικού για φέτος

Πολύ κρίσιμο και αγωνιώδες ήταν το 30/5 επεισόδιο του Masterchef 7 μιας και θα γινόταν η ανακοίνωση για τον δεύτερο φιναλίστ που θα «κονταροχτυπηθεί» με τον Νίκο Τράκα στον μεγάλο τελικό του παιχνιδιού, μιας και ο πέρασε την Δευτέρα 29/5 αυτόματα στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Οι διαγωνιζόμενοι που διεκδικούσαν το τελευταίο εισιτήριο ήταν ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης και η Μαρία Μπέη, οι οποίοι θα έλαβαν μέρος σε δύο μαγειρικές δοκιμασίες, οι βαθμολογίες των οποίων αθροίστηκαν και έκριναν τον νικητή.

Στην πρώτη δοκιμασία έπρεπε μέσα σε 75 λεπτά να ετοιμάσουν δύο πιάτα με κοινό σημείο αναφοράς.

Έχοντας μπροστά τους οκτώ καμπάνες που η καθεμιά περιείχε από ένα υλικό, οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να αποκλείσουν τις έξι και να καταλήξουν στις δύο, το περιεχόμενο των οποίων, πρωταγωνιστούσαν στις προσπάθειές τους. Οι πρώτες ύλες που συμφώνησαν να διαχειριστούν ήταν η σκορπίνα και τα χτένια.

Στη δεύτερη δοκιμασία οι τρεις chef κριτές υποδέχθηκαν στην κουζίνα τον καλεσμένο τους ο οποίος ήταν ο chef Παύλος Κυριάκης ένας από τους καλύτερους chef της γενιάς του, ο οποίος είχε ετοιμάσει ένα πιάτο αντιγραφής πολύ υψηλών απαιτήσεων.

Τελικά, η βαθμολογία των κριτών έστειλε την Μαρία Μπέη στον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νίκο Τράκα. Μάλιστα, η ίδια, ξέσπασε σε κλάματα μετά την ανακοίνωση.