«Μια συγγνώμη σε όσους...» - Τo μακροσκελές κείμενος της Εύας Αντωνοπούλου μετά την αποχώρηση της από τον ΣΚΑΙ

«Ένας σταθμός είναι οι άνθρωποί του και οι άνθρωποι του ΣΚΑΙ ξέρουν πώς να ρίχνονται στη μάχη»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Μια συγγνώμη σε όσους...» - Τo μακροσκελές κείμενος της Εύας Αντωνοπούλου μετά την αποχώρηση της από τον ΣΚΑΙ

Την Πέμπτη 31/5 η Εύα Αντωνοπούλου αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές του ΣΚΑΙ, αποχωρώντας από το κανάλι έπειτα από 14 χρόνια συνεργασίας. Η παρουσιάστρια - δημοσιογράφος, πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε κάτι καινούργιου, με δημοσιεύματα να την θέλουν να μετακομίζει σε άλλο κανάλι - δείτε εδώ.

Στο τέλος το δελτίου ειδήσεων μίλησε με τρεμάμενη φωνή και φανερά συγκινημένη για το κεφάλαιο της ζωής της που κλείνει, ενώ και το κανάλι εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση.

Μια ημέρα μετά, πραγματοποίησε και την πρώτη της ανάρτηση στο προφίλ της στο Instagram, όπου μίλησε με πολύ συγκινητικά λόγια.

Η ανάρτηση της Εύας Αντωνοπούλου για την αποχώρηση της από τον ΣΚΑΙ

Μετά από 14 χρόνια, ήρθε η ώρα να κλείσει ένας πολύ σημαντικός για εμένα κύκλος. 14 χρόνια στον ΣΚΑΙ. 14 πολύ δημιουργικά χρόνια, με ατελείωτες ώρες σκληρής δουλειάς, πολλή επιμονή, πολύτιμες συνεργασίες με συναδέλφους που έγιναν φίλοι –και οικογένεια στη συνέχεια–, αγωνίες, άγχη και χαρές. Τηλεόραση και ραδιόφωνο. Εκπομπές, ροή, έκτακτα, δελτία ειδήσεων. Καθημερινές και Σαββατοκύριακα. Το δεύτερο σπίτι μου για 14 χρόνια ή, αλλιώς, η επαγγελματική μου οικογένεια. Τι να πρωτοθυμηθώ από τα πολύ πρωινά δελτία ειδήσεων στις 5.30 το χάραμα ως τις εκπομπές, πρωί και μεσημέρι, και στη συνέχεια τα δελτία ειδήσεων.

Αρχικά το κεντρικό δελτίο τα Σαββατοκύριακα. Στη συνέχεια, η πρόκληση να στήσουμε από το μηδέν το πρώτο καθημερινό αναλυτικό δελτίο ειδήσεων στις 14.00. Πριν από οκτώ χρόνια. Αγωνία για το εγχείρημα, στην αρχή. Χάρη στο πάθος μας και στην επιμονή μας, αλλά και χάρη στο μοναδικό δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό του σταθμού, έγινε πολύ γρήγορα η καθημερινή συνήθεια του κοινού, το οποίο μας επιβράβευσε γενναιόδωρα. Ώρες ολόκληρες στον αέρα, με έκτακτα και ροή, στις καμπές της κρίσης, της πανδημίας, του πολέμου και όλων των σημαντικών γεγονότων εντός και εκτός συνόρων. Ένας σταθμός είναι οι άνθρωποί του του και οι άνθρωποι του ΣΚΑΙ ξέρουν πώς να ρίχνονται στη μάχη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοίκηση του σταθμού, τον Γιάννη Αλαφούζο και την Εύη Κουτσαυτάκη, που με στήριξαν από την πρώτη στιγμή, από την αρχή αυτής της διαδρομής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους, δημοσιογράφους και τεχνικούς, που συνεργαστήκαμε άψογα, που ήταν πάντα εκεί στα δύσκολα, με μια ματιά να με εμψυχώσουν και να μου πουν με τον τρόπο τους ότι όλα θα πάνε καλά!

Μια μεγάλη αγκαλιά στα αγαπημένα μου κορίτσια στο κομμωτήριο, το μακιγιάζ και το ενδυματολογικό, που έβαζαν πάντα πλάτη στα άγχη. Ξέρουν τι εννοώ. Συνεργάτες που έγιναν στενοί φίλοι και οικογένεια. 14 χρόνια κάθε μέρα μαζί. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον αρχισυντάκτη μου, Γρηγόρη Λέκκο. Μαζί από την πρώτη μέρα. Μαζί σε όλα. Συνεργάτης και αδερφός.

Μια συγγνώμη σε όσους ενδέχεται να πιέστηκαν από την επιμονή μου κάποιες στιγμές, πάνω στην αγωνία και την ένταση της δουλειάς. Σας ευχαριστώ. Στο επανιδείν...

Μετά το "αντίο" της η Αντωνοπούλου, έκανε και τις πρώτες της δηλώσεις στις κάμερες

«Είναι μια ημέρα με πολλή συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους του ΣΚΑΪ. Δεν είναι εύκολοι οι αποχωρισμοί, όπως όλα τα πράγματα και στους επαγγελματικούς αποχωρισμούς είναι δύσκολα. Είναι συναισθηματικά πολύ. Έχω μόνο όμορφα να θυμάμαι, μόνο δημιουργικά, άπειρες ώρες εργασίας», ανέφερε αρχικά.

Σχετικά με την διάδοχο της είπε: «Φυσικά και έχουμε μιλήσει με τη Λένα Φλυτζάνη. Είμαστε συνάδερφοι, δεν τη γνώρισα τώρα. Εννοείται με όλη μου την καρδιά της εύχομαι καλή επιτυχία. Φαίνεται ότι είμαι λίγο συγκινημένη. Νιώθω σαν να φεύγω από το σπίτι μου και κάνω μια νέα αρχή»

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα που την ήθελαν τσακωμένη με το κανάλι είπε: «Δεν έχω τσακωθεί με τον ΣΚΑΪ και έχουν κατανοήσει απόλυτα την επιλογή μου να κάνω μια επαγγελματική αλλαγή. Τέλειωσε το συμβόλαιο μου ένα μήνα πριν γιατί αυτά είναι διαδικαστικά. Δεν υπάρχει ειλικρινά κανένα θέμα. Δεν έχω λόγο να μην το πω, αν ήταν κάτι θα το έλεγα. Έχω δει τα δημοσιεύματα για το Open. Δεν είναι η ώρα αυτή. Σήμερα είναι η μέρα του ΣΚΑΪ. Αυτό το διάστημα θα ξεκουραστώ» .