Εκλογές 2023: Τεράστια γκάφα από το Γιάννη Πρετεντέρη - «Μπισμπίκης; Μπιμπίλας; Μπιρμπίλας...»

Τι ήθελε εν τέλει να πει;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Εκλογές 2023: Τεράστια γκάφα από το Γιάννη Πρετεντέρη - «Μπισμπίκης; Μπιμπίλας; Μπιρμπίλας...»

Το εκλογικό αποτέλεσμα σχολίαζαν στον αέρα του Mega το βράδυ της Κυριακής 25/6 με τη Νέα Δημοκρατία να βγαίνει πρώτη και μπροστά με πολύ μεγάλο ποσοστό σε σχέση με το δεύτερο κόμμα (δείτε εδώ αναλυτικά).

Τη στιγμή λοιπόν, που γινόταν αναφορά σχετικά με τα πρόσωπα, που εκλέγονται να μπουν στη βουλή είδαμε τον Γιάννη Πρετεντέρη να κάνει μια on air γκάφα μπερδεύοντας τον Σπύρο Μπιμπίλα με το Βασίλη Μπισμπίκης λέγοντας τον εν τέλει ''Μπιρμπίλα''.

Ο ίδιος είχε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά και διόρθωσε αμέσως το λάθος του με τη βοήθεια όσων ήταν παρόντες στο πλατό.

Η on air γκάφα του Γιάννη Πρετεντέρη

«Ο Μπιμπίλας, πώς τον λέγανε; Ο Μπισμπίκης; Πώς τον λέγανε αυτόν που κατέβαινε εκεί; Πώς τον λέγανε; Ο Μπιρμπίλας! Σε άλλη περιφέρεια είναι;», είπε ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Οι πρώτες δηλώσεις του Μητσοτάκη μετά τη νίκη του

«Οι πολίτες δεν έστειλαν μόνο ένα μήνυμα συνέχειας στη διαδρομή, που χαράξαμε πριν από 4 χρόνια, αλλά μας έδωσαν ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στο δρόμο των μεγάλων αναγκών, που έχει ανάγκη η πατρίδα μας και έκλεισαν οριστικά ένα κύκλο ψέματος και τοξικότητας, εδραιώνοντας έτσι την εποχή της αληθινής προόδου.

Αυτή η απλόχερη στήριξη, αυξάνει την ευθύνη να ανταποκριθούμε στις ελπίδες τους. Και εγώ προσωπικά νιώθω βαρύτερο το χρέος να υπηρετήσω την πατρίδα με όλες μου τις δυνάμεις. Ποτέ δεν υπόσχομαι θαύματα. Σας βεβαιώνω ότι θα μείνω πιστός στο εθνικό μου καθήκον με σκληρή δουλειά, χωρίς να ανεχθώ καμία έπαρση και καμία αλαζονική συμπεριφορά», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δε θα τα είχα καταφέρει χωρίς τους συνεργάτες μου, τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς, όμως το μεγάλο ευχαριστώ το οφείλω στην οικογένεια μου, στη Μαρέβα, στη Σοφία, στον Κωνσταντίνο, στη Δάφνη. Με κράτησαν με τον τρόπο τους πάντα προσγειωμένο....

Σήμερα θα χαρούμε για λίγο τη νίκη μας, αλλά από αύριο σηκώνουμε τα μανίκια και συνεχίζουμε την προσπάθεια να φτιάξουμε μια Ελλάδα με περισσότερη ευημερία. Ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή, ξημερώνει για όλους αύριο μία καλύτερη ημέρα», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.