Ποσό που ζαλίζει: Με πολλά μηδενικά ο ετήσιος μισθός του Πρίγκιπα Ουίλιαμ

Το πλεόνασμα από το Δουκάτο που έλαβε αυτόματα μετά την στέψη του πατέρα του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ποσό που ζαλίζει: Με πολλά μηδενικά ο ετήσιος μισθός του Πρίγκιπα Ουίλιαμ

Με το που στέφθηκε βασιλιάς της Αγγλίας ο πατέρας τους, Κάρολος ο Γ, αυτόματα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, έλαβε και ένα πλεόνασμα κερδών από το Δουκάτο. Ο μισθός του λοιπόν είναι με πολλά μηδενικά και ζαλίζει!

Η ετήσια έκθεση του Δουκάτου της Κορνουάλης για το έτος 2023, έβγαλε στο φως της δημοσιότητας ποιος είναι ο μισθός που παίρνει κάθε χρόνο.

Αυτός είναι ο ετήσιος μισθός του Πρίγκιπα Ουίλιαμ

Πατέρας, βασιλιάς Κάρολος Γ και γιος, Πρίγκιπας Ουίλιαμ, παίρνουν περίπου 30,34 εκατομμύρια δολάρια από το πλεόνασμα του Δουκάτου. Δια δυο, ο βασιλιάς βγάζει πάνω κάτω 16 εκατομμύρια και ο πρίγκιπας 15 εκατομμύρια.

Καθαρός λοιπόν μισθός του Ούλιαμ και της οικογένειας του είναι περίπου 7,5 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης: Λίγο μετά τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ' - Η κίνηση της Κate Middleton άφησε άφωνο το πλήθος (Βίντεο)

Με το περιδέραιο της Βασίλισσας Ελισάβετ και τα μαργαριταρένια σκουλαρίκια της Πριγκίπισσας Νταϊάνα η Κέιτ

Αφορμή για νέα σχόλια, μάλιστα, έδωσαν και τα ολοκαίνουρια πορτρέτα του εστεμμένου τα οποία δημοσιοποιήθηκαν.

Στο ένα από αυτά ο ίδιος βρίσκεται μόνος του καθισμένος στον θρόνο με την κορώνα και το σκήπτρο του (δείτε εδώ την εικόνα), ενώ σε μία από τις φωτογραφίες βρίσκεται μαζί με τα περισσότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας και τα βλέμματα όλων έπεσαν στην Κέιτ Μίντλετον, η οποία βρισκόταν ακριβώς δίπλα στον καλό της σύζυγο, Πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Η ίδια είχε επιλέξει να φορέσει ένα εντυπωσιακό μακρύ λευκό φόρεμα με κεντήματα στο στήθος και στο τελείωμα, μία δημιουργία του οίκου Alexander McQueen, και στον λαιμό της, ως φόρο τιμής στην Βασίλισσα Ελισάβετ η οποία δεν βρίσκεται πια στη ζωή, φορούσε ένα δικό της περιδέραιο.

Πρόκειται για το γνωστό κολιέ George VI Festoon, το οποίο κατασκευάστηκε από 105 διαμάντια που φυλάσσονταν σε απόθεμα στο Garrard, αποθηκευμένα σε θήκες με την ένδειξη «C» για τη λέξη Crown, σε περίπτωση που ένας μονάρχης ήθελε να επεκτείνει ένα κολιέ ή να βελτιώσει μια τιάρα. Αυτό ήταν, μάλιστα, δώρο του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ' για την κόρη του Βασίλισσα Ελισάβετ.

Το περιδέραιο ωστόσο, κατά τη διάρκεια της στέψης έλειπε από τον λαιμό της, ώστε να μην προκληθεί ζημιά στον μανδύα του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος, την μπλε κάπα που φορούσε δηλαδή.

Πέρα, όμως, από το εντυπωσιακό κολιέ, τα βλέμματα έπεσαν και στα μαργαριταρένια σκουλαρίκια που η Κέιτ Μίντλετον φορούσε και αξίζει να σημειωθεί πως αυτά είχαν χαριστεί στην Νταϊάνα πριν από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο το 1981.

Διαβάστε επίσης: Έβαλε περούκα, γυαλιά, μουστάκι και μπήκε κρυφά - Η φωτογραφία της "μεταμφισμένης" Μέγκαν Μαρκλ που έγινε viral

Κέιτ Μίντλετον στέψη Βασιλιά Καρόλου