Ανέστης Βλάχος: Ο εγγονός του έγινε μοναχός! «Δεν είχα λόγο να τον μεταπείσω» - Οι πρώτες δηλώσεις του πατέρα του, Ηρακλή

Η οικογένειά του στηρίζει την απόφασή του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ανέστης Βλάχος: Ο εγγονός του έγινε μοναχός! «Δεν είχα λόγο να τον μεταπείσω» - Οι πρώτες δηλώσεις του πατέρα του, Ηρακλή

Την Τρίτη 4/7 έγινε γνωστό πως ο εγγονός του ηθοποιού Ανέστη Βλάχου, χειροτονήθηκε διάκονος, αφήνοντας πίσω του τα εγκόσμια, βάζοντας ράσα και αλλάζοντας το όνομά του ουσιαστικά για να γίνει μοναχός. Η οικογένειά του βρίσκεται στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή και στηρίζει την απόφασή του (δείτε εδώ το μήνυμά του ένα χρόνο μετά τον θάνατο του παππού του).

Μάλιστα, ο πατέρας του, Ηρακλής, το απόγευμα της Τετάρτης 5/7 μίλησε στην κάμερα του ALPHA και στην εκπομπή T-Live εξηγώντας πως από μικρό παιδί ο γιος του ήταν πολύ κοντά με την εκκλησία, γι' αυτό και δεν αποτέλεσε έκπληξη για εκείνον η ανακοίνωση της απόφασής του.

Οι πρώτες δηλώσεις του Ηρακλή Βλάχου για την απόφαση του εγγονού του Ανέστη να γίνει μοναχός

«Από την παιδική του ηλικία ήταν κοντά στην εκκλησία. Ήταν μαθητής του του κατηχητικού και παρακολουθούσε όλα τα εκκλησιαστικά γεγονότα. Για μένα δεν ήταν έκπληξη, το περίμενα ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε αυτό. Πάντα ήταν κοντά στο Θεό, δεν είναι κάτι καινούργιο. Φυσικά και με χαροποιεί, εφόσον είναι επιλογή του. Δεν είχα λόγο να τον μεταπείσω. Αυτό του έδινε τη χαρά, την ευτυχία και τη γαλήνη. Γι' αυτό τον στήριξα και τον ενθάρρυνα», είπε χαρακτηριστικά.

Τι συμβαίνει με την διαθήκη του αείμνηστου ηθοποιού

Ο γιος του αείμνηστου Ανέστη Βλάχου, κατέθεσε μήνυση για απάτη, πλαστογραφία και ανθρωποκτονία, είτε από αμέλεια των προσώπων που είχαν την ευθύνη της φροντίδας του είτε από δόλο (δείτε εδώ τις δηλώσεις που είχε κάνει). Στην εκπομπή Mega Καλημέρα, μίλησε ο δικηγόρος του και ξεκαθάρισε την κατάσταση.

«Καταγγείλαμε την πλαστογραφία του συγκεκριμένου εγγράφου, αποκλείουμε να ήταν ο Ανέστης Βλάχος αυτό που αποκήρυξε τον πρωτότοκο γιο του. Ο Ανέστης Βλάχος απεβίωσε και στα τέλη της ζωής του έζησε σε άθλιες συνθήκες, χωρίς καμία φροντίδα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εντελώς εγκαταλελειμμένος. Γι’ αυτό αναδείξαμε και ενδεχόμενες ευθύνες ανθρωποκτονίας είτε από αμέλεια των προσώπων που είχαν την ευθύνη της φροντίδας του είτε από δόλο», είπε ο κ. Σαμέλης.

«Ο Ηρακλής Βλάχος δικαιούται τη νόμιμη μοίρα. Ούτε καν αυτό δέχτηκε η άλλη πλευρά να συζητήσει, ενώ είναι κατοχυρωμένο εκ του νόμου», υπογράμμισε ο δικηγόρος ενώ σημείωσε πως υπάρχουν μάρτυρες που έχουν καταθέσει σχετικά με τις συνθήκες των τελευταίων ετών της ζωής του ηθοποιού.