«Πώς θα χαρακτηρίσεις τη γυναίκα από τη στιγμή που γεννήθηκε άνδρας;» - Ξέσπασε η Φίνου μετά την ανάρτηση για την Μις Ολλανδία

«Εγώ είμαι της άποψης ότι υπάρχει το ανδρικό και το γυναικείο φύλο, ότι οι γυναίκες δώσαμε τόσους αγώνες για να...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Χαμό προκάλεσε πριν από μερικές ημέρες η είδηση πως η 22χρονη Rikkie Valerie Kolle, είναι η πρώτη τρανς που κέρδισε τον διαγωνισμό καλλιστείων στην Ολλανδία. Γεννήθηκε άνδρας και προσδιορίζεται από τα 11 του σαν γυναίκα και με τη στήριξη της οικογένειάς του από την εφηβική ηλικία ακόμη ξεκίνησε τη διαδικασία της φυλομετάβασης, ενώ στις αρχές του χρόνου έκανε την αλλαγή φύλου.

Ανάμεσα σε εκείνους που σχολίασαν αρνητικά το γεγονός ήταν και η Καίτη Φίνου, η οποία ξέσπασε με μια ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Γιατί έγιναν τόσοι αγώνες για να ψηφίζουν οι γυναίκες, να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες, υπέστησαν κακοποιήσεις σε δουλειά και στον οικογενειακό τους κύκλο...φυλακίστηκαν για τα πιστεύω τους, βασανίστηκαν, εκδιώχθηκαν.... Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο 8 Μαρτίου........γιατί λοιπόν .έγιναν τόσες θυσίες;» - δείτε εδώ όλη την ανάρτηση.

Η απάντηση της Καίτης Φίνου για την ανάρτηση της

Θέλοντας να ξεκαθαρίσει τι εννοούσε στην ανάρτηση της, καθώς την ίδια ημέρες είχε βγει και η είδηση δολοφονίας τρανς στην Άγιο Παντελεήμoνα, μίλησε στην εκπομπή Καλοκαίρι Yes.

«Η άποψή μου δεν αφορά την κοπέλα που σκότωσαν, για όνομα του Θεού. Έτυχε απλώς να είναι την ίδια μέρα με τη μέρα που βγήκε η τρανς Μις Ολλανδία. Λοιπόν, εγώ είμαι της άποψης ότι υπάρχει το ανδρικό και το γυναικείο φύλο, ότι οι γυναίκες δώσαμε τόσους αγώνες για να έρθει κάποιος άνδρας να διεκδικήσει έναν τίτλο που αφορά γυναίκα! Είναι όπως γίνεται στον αθλητισμό, είναι άδικο το να τρέχουν τρανς με γυναίκες γιατί έχουν γεννηθεί διαφορετικά.
Δεν είναι θέμα ρατσισμού, είναι θέμα θέσης, θέλω να το ξεχωρίσουμε. Αυτός είναι ο άνδρας, αυτή είναι η γυναίκα. Γιατί είναι σαν να κακοποιούμαστε τώρα εμείς. Πώς θα χαρακτηρίσεις τη γυναίκα από τη στιγμή που γεννήθηκε άνδρας;», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αντίθεση άποψη ωστόσο, είχε ο Βασίλειος Κωστέτσος!