«Εγώ θα αποφασίσω πότε θα μιλήσω» - Ο Πέτρος Φιλιππίδης "έσπασε" τη σιωπή του πρώτη φορά μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Το ξεκαθάρισμα για την οικονομική του καταστροφή

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ - EUROKINISI
ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ - EUROKINISI

Το τελευταίο διάστημα, το όνομα του Πέτρου Φιλιππίδη έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο, μήνες μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τις απόπειρες, αλλά και τη διπλή πράξη του βιασμού, καθώς δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρουν πως επιβιώνει αρκετά δύσκολα, διότι έχει καταστραφεί οικονομικά, αναζητώντας μάλιστα δουλειά ως ταξιτζής ή ως εργαζόμενος ή και ιδιοκτήτης κάποιου καφενείου.

Ο ίδιος, λοιπόν, το Σάββατο 23/9 μέσα από την εκπομπή του Κώστα Τσουρού, Ακόμα δεν είδες τίποτα, που έκανε πρεμιέρα πριν από λίγη ώρα (δείτε εδώ τα πρώτα λόγια και την συγκίνηση της Ευρυδίκης Βαλαβάνη), απάντησε για πρώτη φορά και ξεκαθάρισε τι συμβαίνει.

Το δημόσιο ξεκαθάρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη για την οικονομική του κατάσταση

«Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και από εδώ και πέρα περιμένω το Εφετείο. Δε θα μιλήσω ακόμα δημόσια. Εγώ θα αποφασίσω πότε θα μιλήσω. Ισχύει για εμένα μόνο ό,τι βγαίνει από το δικό μου στόμα και των δικηγόρων μου», είπε χαρακτηριστικά.

Η μόνη λέξη που ψέλλισε η Ελπίδα Νίνου στις έντονες ερωτήσεις δημοσιογράφου του Super Κατερίνα για τον σύζυγό της

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, από τότε που βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου και επέστρεψε στο σπίτι του, έχει εξαφανιστεί από τα φώτα της δημοσιότητας και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πουλά τα ακίνητά του για να επιβιώσει ενώ αναζητά οποιουδήποτε είδους εργασία.

Εξαφανισμένη παραμένει και η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, η οποία έμεινε στο πλευρό του καθ' όλη τη διάρκεια, υποστηρίζοντας πως ο ηθοποιός είναι αθώος. Η κάμερα της εκπομπής του ALPHA, Super Κατερίνα, ωστόσο, τη συνάντησε πριν από μερικές ημέρες στους δρόμους της Αθήνας, και έτσι η δημοσιογράφος Μαρία Βλάχου έσπευσε να της κάνει μερικές ερωτήσεις (δείτε εδώ την πρώτη δημόσια εμφάνιση του γιου τους, Δημήτρη).

«Θα μας πείτε δύο λόγια; Τι κάνετε; Πώς είστε; Πώς είναι ο κύριος Φιλιππίδης; Θα μας πείτε δύο λόγια; Πώς είναι ο κ. Φιλιππίδης στην υγεία του; Είναι καλά; Αναζητά εργασία; Πώς πορεύεστε οικονομικά; Έχουμε ακούσει ότι αναζητά οποιουδήποτε είδους εργασία. Θα μας πείτε μόνο αν είστε καλά; Είναι καλά ο κ. Φιλιππίδης; Δεν θέλετε να μου μιλήσετε και να μου πείτε έστω αν είναι καλά; Μόνο δύο λόγια να μας πείτε. Δεν θέλετε, ευχαριστώ», έλεγε η ρεπόρτερ.

Το μόνο που ψέλλισε η ίδια, όμως, ήταν απλώς μία: «Καλημέρα» και συνέχισε να προχωρά, εμφανώς εκνευρισμένη που η δημοσιογράφος την ακολουθούσε.