«Αρχίζει και μιλάει ο κόσμος! Πολλοί από το χώρο μας τρέμουν!» - Χείμαρρος η Ελεονώρα Μελέτη για τις κακοποιητικές συμπεριφορές

«Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Αρχίζει και μιλάει ο κόσμος! Πολλοί από το χώρο μας τρέμουν!» - Χείμαρρος η Ελεονώρα Μελέτη για τις κακοποιητικές συμπεριφορές

Για ακόμη μια φορά η Ελεονώρα Μελέτη αναφέρθηκε στο πλατό της εκπομπής της στα "κακά παιδιά" της τηλεόρασης και στις κακοποιητικές συμπεριφορές. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις της Δάφνης Λαμπρόγιαννη στις άσχημες συνεργασίες που έχει συναντήσει στο χώρο τις οποίες συνειδητοποιήσει μετά το metoo.

Η παρουσιάστρια του Mega Καλημέρα έχει μιλήσει ανοιχτά για τις κακοποιητικές συμπεριφορές που αντιμετώπισε στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει ονόματα. Μάλιστα, εξαιτίας της αποκάλυψης της έγιναν πολλά σχόλια και ερωτήσεις σε πρώην συνεργάτες της με σκοπό να μαθευτούν τα ονόματα, ωστόσο, η ίδια προχώρησε σε μια άγριο ξέσπασμα μέσα από το προφίλ της στο Instagram.

Η νέα δήλωση της Ελεονώρας Μελέτη

«Δεν το καταλάβαινες ότι βιώνεις κακοποίηση. Εμείς είχαμε μάθει ότι η κακοποίηση είναι ένα μαυρισμένο μάτι, μια ανοιγμένη μύτη, ένα χτυπημένο στόμα, μια μελανιά. Η σωματική κακοποίηση είναι αυταπόδεικτη. Οι άλλες μορφές της κακοποίησης, επειδή δεν φαίνονται και δεν αποδεικνύονται, δεν αναγνωρίζονται για τέτοιες. Και από αυτούς που το βιώνουν και από αυτούς που το κάνουν. Αυτοί εκείνη την ώρα μπορεί να το βαφτίζουν αλλιώς, μπορεί να θεωρούν ότι είναι πολύ σημαντικοί και αυτό τους επιτρέπει να φέρονται έτσι. Να σας πω κάτι; Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ που έχει αρχίσει και μιλάει ο κόσμος και ξέρω επίσης ότι πάρα πολλοί από το χώρο μας, άντρες και γυναίκες, τρέμουν! Τρέμουν!», είπε η Ελεονώρα Μελέτη με τους συνεργάτες της να συμφωνούν.

Αυτές ήταν οι δηλώσεις της Δάφνης Λαμπρόγιαννη

«Όταν ξεκίνησε το metoo στην Ελλάδα και ακούγαμε ήδη για αυτό στην Αμερική, ήμουν από αυτούς που πολύ γρήγορα είπε "ναι, ρε συ, καλά τώρα το θυμήθηκαν; Έκανες πρώτα καριέρα και μετά από 20 χρόνια θυμήθηκες ότι είχες περάσει άσχημα". Δεν πέρναγε δηλαδή από το μυαλό μου ότι μπορεί να έχω βιώσει και εγώ. Μετά άρχισα να βλέπω στοιχεία και να αναλογίζομαι τη δική μου ζωή. Όπου εγώ είμαι ένας άνθρωπος που μίλαγε τότε και μιλάει πάντα και αντιστέκεται και προσπαθεί να πιάσει το χέρι του διπλανού που μπορεί να είναι πιο αδύναμος από χαρακτήρα.

Όταν λοιπόν άρχισα να καταλαβαίνω τι έχει συμβεί, άρχισα να συνειδητοποιώ τι έχει συμβεί και σε μένα, που θεωρούσα ότι εγώ δεν έχω πάθει τίποτα. Έχω κακοποιηθεί πάρα πολλές φορές και πολύ σοβαρά. Απλώς, επειδή κατάφερνα να πηγαίνω παρακάτω, δεν το θεωρούσα κακοποίηση. Έτσι μαθαίνουμε ότι εσύ πρέπει να τα βγάλεις πέρα, όχι ο άλλος που σου επιτίθεται, να μην σου επιτίθεται. Επίσης, κατάλαβα το πόσο κοστίζει να αντιστέκεσαι και το έχω πληρώσει με την υγεία μου… Δεν ξέρω πόσες φορές έχω μπει στο νοσοκομείο, δεν ξέρω πόσες εγχειρήσεις έχω κάνει.

Συνειδητοποίησα ότι δουλεύω όλη τη ζωή μου, από τότε που ενηλικιώθηκα σαν γυναίκα και σαν επαγγελματίας και έχω μάθει με το ένα χέρι να κρατάω κόντρα και με το άλλο να καταφέρνω να κάνω όλα τα άλλα. Θέλω και τα δυο μου χέρια όταν δουλεύω. Δεν θέλω να μου την πέφτει κανένας, δεν θέλω να μου επιτίθεται κανένας, θέλω να έχω ελεύθερα τα χέρια και το σώμα και την ψυχή μου για να συνεργάζομαι», εξομολογήθηκε η Δάφνη Λαμπρόγιαννη στο πλατό του Καλύτερα δεν γίνεται στον ALPHA.