«Μου είπε "Κοίταξε να δεις, ούτε το σπίτι στη Λαμάρα θα αφήσω ούτε..."» - Η αποκάλυψη του πατέρα Ποιμένα για τη διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου

«Με την οικιακή βοηθό μιλάμε κάθε μέρα...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Η Μαίρη Χρονοπούλου, σύμφωνα με τη νέα διαθήκη που βρέθηκε, αφήνει την περιουσία της σε δύο κληρονόμους. Ανάμεσά τους είναι η Λαμάρα, η οικιακή βοηθός της, η οποία έμεινε δίπλα της για πάνω από 25 χρόνια, όταν εκείνη ήταν κατάκοιτη στο κρεβάτι του σπιτιού της (δείτε εδώ τι της δίνει).

Ο πατέρας Ποιμένας, ο οποίος έμεινε δίπλα της μέχρι το τέλος, αποκάλυψε πως η ηθοποιός κατέληξε σε αυτή την απόφαση, εξηγώντας πως αμφιταλαντευόταν γενικότερα, εξαιτίας πολλών παραγόντων και "σκανδάλων" που βγήκαν στην επιφάνεια στην πορεία.

Η αποκάλυψη του πατέρα Ποιμένα για την διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου

«Η Μαίρη μας φιλοξένησε τρία ολόκληρα χρόνια, μας τάιζε, μας κοίμιζε μέχρι να ορθωθεί το μοναστήρι. Τότε είχε τη Λαμάρα, είχε πάθει το ατύχημα πριν το 2000. Είχε πάει στο Ισραήλ, έκανε τις εγχειρίσεις και η Λαμάρα ήταν δίπλα της. Κάποια στιγμή θέλαμε να φτιάξουμε τους τάφους των μοναχών και μου είπε "θα συνεισφέρω κι εγώ δωρεά" της τάξεως των 10.000 ευρώ και 30.000 ευρώ κόστισαν τα εργατικά τότε. Βγάλαμε τα σχέδια, χτίσαμε τον ναό μαζί με τον τάφο. Μετά πήρε μία διάσταση το θέμα, γράφτηκε ότι η Μαίρη Χρονοπούλου αφήνει στο μοναστήρι περιουσία. Εγώ της είχα πει "Μαίρη εμείς δεν θέλουμε περιουσίες, δεν θέλουμε τίποτα, σε παρακαλώ πολύ. Βρες οικογένειες, είναι και η γυναίκα που σε προσέχει νύχτα μέρα, ο φύλακας άγγελός σου, δώσε της κάτι". Μου λέει "Θα της αφήσω το σπίτι στην Αχαρνών". Πέσανε διάφοροι πάνω της να την πείσουν να μη θαφτεί στο μοναστήρι, να μην έχει σχέση με μένα, παπάδες, δημοσιογράφοι, και την έπεισαν να καεί. Και μου είπε "Κοίταξε να δεις, ούτε το σπίτι στη Λαμάρα θα αφήσω ούτε και στο μοναστήρι". "Μα εγώ δεν θέλω να μου αφήσεις τίποτα, δεν έχει ανάγκη το μοναστήρι από την περιουσία σου", το αρνήθηκα από την αρχή. Τότε αποφάσισε να καεί και να τα αφήσει στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Πριν από δύο χρόνια περίπου με κάλεσε στο σπίτι της. Είχε γίνει τότε το σκάνδαλο με τον πατέρα Αντώνιο με την Κιβωτό του Κόσμου και κυνηγούσαν και τον κύριο Γιαννόπουλο. Με παίρνει και μου λέει "Γέροντα δεν θα δώσω τίποτα στο Χαμόγελο του Παιδιού" και της είπα "Όχι, δεν θα το κάνεις αυτό να γελάει ο κόσμος, έχει πάρει δημοσιότητα το θέμα". Της είπα μάλιστα "Έχεις κάνει ένα αδίκημα σε αυτή τη γυναίκα που σε κοίταξε τόσα χρόνια, να της αφήσεις κάτι, είναι αμαρτία από τον Θεό"», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος στο Mega Καλημέρα.

Και στη συνέχεια εξήγησε: «Με την οικιακή βοηθό μιλάμε κάθε μέρα, το ξέρει και αν είναι αληθινά όλα αυτά θα κατεβεί στη μονή για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες».

Δείτε επίσης: Αποκλειστικό! Η κρυφή διαθήκη της ηθοποιού θα τα ανατρέψει όλα!