Βαρύ το κλίμα στο μνημόσυνο της Μαίρης Χρονοπούλου - Μαυροφορεμένος ο τελευταίος της σύντροφος, ντυμένη στα λευκά η Κουτσελίνη

Φωτογραφίες από το σπίτι της

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Βαρύ το κλίμα στο μνημόσυνο της Μαίρης Χρονοπούλου - Μαυροφορεμένος ο τελευταίος της σύντροφος, ντυμένη στα λευκά η Κουτσελίνη

Σήμερα Σάββατο 11/11 πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο στην μνήμη της Μαίρης Χρονοπούλου. Η σπουδαία ηθοποιός απεβίωσε στις 6 Οκτωβρίου 2023, έπειτα από ολιγοήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, ύστερα από πτώση που είχε στο σαλόνι του σπιτιού της, η οποία της προκάλεσε αιμάτωμα στο κεφάλι.

Όλα τα αγαπημένα της πρόσωπα συναντήθηκαν στο σπίτι της στην Παιανία, για να την τιμήσουν. Ανάμεσα τους ο τελευταίος της σύντροφος, Νίκος Σταγόπουλος, ο πρόεδρος του Χαμόγελου του παιδιού (που είναι και ο ένας εκ των 2 κληρονόμους της περιουσίας της), ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Ζήνα Κουτσελίνη κ.α.

Φωτογραφίες από το μνημόσυνο της Μαίρης Χρονοπούλου

Να σημειωθεί πως άγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής τι θα συμβεί με την τέφρα της, δηλαδή που θα σκορπιστεί τελικά.

Μαίρη Χρονοπούλου πρώην σύντροφος

Μαίρη Χρονοπούλου μνημόσυνο Ζήνα Κουτσελίνη

Μαίρη Χρονοπούλου μνημόσυνο

Μαίρη Χρονοπούλου μνημόσυνο

Μαίρη Χρονοπούλου μνημόσυνο

Τι θα συμβαίνει τελικά με τις διαθήκες;

Μετά το άνοιγμα της διαθήκης της, λίγες ημέρες μετά την τελετή αποχαιρετισμού και την αποτέφρωση της, θρίλερ επικρατεί σχετικά με την περιουσία που άφησε πίσω της η σπουδαία ηθοποιός. Μπορεί ήδη οι κληρονόμοι να έχουν αποκαλυφθεί, ωστόσο, η αποκάλυψη περί δεύτερης ιδιόχειρης διαθήκης περιέπλεξε τα πράγματα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο τελευταίος σύντροφος της, Νίκος Σταγόπουλος στην ON time και τη Σάσα Σταμάτη η συγκεκριμένη διαθήκη γράφτηκε από την ίδια το 2019 και στον ίδιο την έδειξε το 2020, δείχνοντας μάλιστα και φωτογραφία. Ανάμεσα στους κληρονόμους βρίσκεται η Εριέττα Κούρκουλου αλλά και το "Σπίτι του Ηθοποιού".

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Espresso, το συγκεκριμένο έγγραφο είναι ένα είδος συμφωνητικού ανάμεσα στην ίδια και τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών "Πουλάκις" στο Κορωπί. Εκείνος ήταν μάλιστα που έγραψε το κείμενο, με την Μαίρη Χρονοπούλου να του το υπαγορεύει.

«Αυτό το έγγραφο αποτελεί προοίμιο του επίσημου εγγράφου που πιστοποιήθηκε με το γνήσιο της υπογραφής της Μαίρης Χρονοπούλου, και προσκομίστηκε στο Ληξιαρχείο Αθηνών, προκειμένου να επιτραπεί η αποτέφρωσή της. Η Μαίρη ήθελε, εκτός από το επίσημο χαρτί που κρατούσαμε εμείς στα χέρια μας για τη στιγμή που θα αποβιώσει, να το έχει εγγράφως και στα δικά της χέρια.

Κηδεία Χρονοπούλου

Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που διαμέσου αυτού του εγγράφου αποδεικνύεται το ποσόν το οποίο η ίδια είχε προκαταβάλει για τα έξοδα της κηδείας της. Διότι η υλοποίηση της κηδείας της πραγματοποιήθηκε με επιπλέον έξοδα. Σε καμία περίπτωση το έγγραφο αυτό δεν αποτελεί διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου, ενώ γράφτηκε από το ίδιο μου το χέρι! Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι αυτή είναι η διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου.

Διαψεύδω κάτι τέτοιο κατηγορηματικά». Να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα έγραψε ο ίδιος καθ’ υπαγόρευση της σταρ τον Απρίλιο του 2019. Τότε η ίδια θεώρησε ότι αυτή η επιθυμία της για έγγραφη καταγραφή της διαδικασίας τελετής αποτέφρωσής της θα έπρεπε να έχει τον τίτλο «ιδιόχειρη διαθήκη», είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ο κ. Θάνος Πουλάκης.