Γιώργος Κιμούλης: Νέος πόλεμος με Δούκα και Χρυσικού στα δικαστήρια - «Γι' αυτό της υποβάλλαμε έγκληση!»

Τι λέει η δικηγόρος του για τις νέες αγωγές που έκανε

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Αντιμέτωποι θα βρεθούν, για άλλη μια φορά, στο Ορκωτό Δικαστήριο τον Οκτώβριο του 2024, ο Γιώργος Κιμούλης με την Ζέτα Δούκα, την Δώρα Χρυσικού και δυο γιατρούς που παραπέμπονται σε δίκη για ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις για σοβαρά προβλήματα υγείας που υποστηρίζουν ότι δημιουργήθηκαν στην Ζέτα Δούκα, λόγω της πίεσης που ζούσε την περίοδο που συνεργαζόταν με τον Γιώργο Κιμούλη, στην παράσταση «Closer».

Ο Γιώργος Κιμούλης είχε καταθέσει αγωγή εναντίον της Ζέτας Δούκα, της Δώρας Χρυσικού και του Νίκου Ψαρρά, επειδή είπαν ψέματα (σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωταγωνιστή) αναφορικά για το συμβάν, το οποίο έγινε κατά την διάρκεια της παράστασης “Closer”, την θεατρική χρονιά 2008-2009.

Η δικηγόρος του Γιώργου Κιμούλη, Βάσια Καπερνάρου λέει στο youweekly.gr σχετικά: «Μετά από αυτή την αγωγή -και σε συγκεκριμένη ημερομηνία- κατατίθενται προτάσεις και από τις δυο πλευρές, όπου ο ενάγων, στην προκειμένη ο Κιμούλης, επιρρωννύει με αποδεικτικά έγγραφα τους ισχυρισμούς του όπως αυτοί περιγράφονται στην αγωγή, και οι εναγόμενοι, εν προκειμένω Δούκα, Χρυσικού και Ψαρράς φέρνουν αντίθετους ισχυρισμούς για να αποδείξουν την δική τους αλήθεια και να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς του Κιμούλη.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της διαδικασίας η κ. Δούκα, προκειμένου να αποκρούσει ανεπιτυχώς τους ισχυρισμούς του κ. Κιμούλη, προσκόμισε δυο ιατρικές βεβαιώσεις από γυναικολόγο και δερματολόγο που βεβαίωναν ότι το 2022, στα πλαίσια της αγωγής που κάνει, αντιμετώπισε εκ νέου κάποια προβλήματα υγείας -που προϋπήρχαν από το 2008- εξαιτίας του άγχους και της στρεσογόνας κατάστασης που πέρασε από την παράσταση “Closer” που συμμετείχε.

Τι λέει η δικηγόρος του Κιμούλη για τις νέες αγωγές

Βάσια Καπερνάρου Βασίλης Καπερνάρος
H δικηγόρος Βάσια Καπερνάρου, με τον πατέρα της και επίσης δικηγόρο Βασίλη Καπερνάρο
Φωτογραφία: Facebook/Βασίλης Καπερνάρος

«Όταν πήραμε αυτές τις βεβαιώσεις», συνεχίζει η Βάσια Καπερνάρου, «υποβάλλαμε αίτηση για ψευδή αρχική πιστοποίηση κατά των γιατρών, όπως και κατά της κ. Δούκα για ηθική αυτουργία στις πράξεις αυτές. Δυο εισαγγελείς έκριναν ότι πρέπει να παραπεμφθούν ως κατηγορούμενοι και το δικαστήριο προσδιορίστηκε για το φθινόπωρο του 2024. Και οι δυο αμφισβητούνται από τις δικαστικές αρχές για τα στοιχεία που προσκόμισε η κ. Δούκα και ενώ η θεία της, που ήταν τότε, στην επίδικη παράσταση και συνεργάτης της κ. Δούκα, είχε καταθέσει ενώπιον του ΣΕΗ: «Η ανιψιά μου εκείνη την περίοδο ήταν σε μια πολύ δύσκολη επαγγελματική φάση. Σηκωνόταν από τις 7 το πρωί και δεν γύρναγε πριν τα ξημερώματα γιατί είχε θεατρικές υποχρεώσεις, τηλεοπτικές υποχρεώσεις, πολλές δημόσιες εμφανίσεις και συνεντεύξεις και ήταν αγχωμένη σε οργανωτικά ζητήματα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό τής ANASA που είχε ιδρύσει η ίδια. Η θεία της επομένως αναφέρεται σε μια στρεσογόνα καθημερινότητα που ζούσε και ξαφνικά για όλα αυτά τα στρεσογόνα προβλήματα φταίει ο Κιμούλης;»

«Όσον αφορά την κ. Χρυσικού, το 2022 παραχώρησε μια διαδικτυακή συνέντευξη που μιλώντας για την συνεργασία της με τον Κιμούλη στην παράσταση “Closer”, αναφέρθηκε για “σκηνική αλητεία” του Κιμούλη. Για αυτό της υποβάλλαμε έγκληση, και παραπέμπεται και εκείνη ως κατηγορούμενη για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω διαδικτύου για τις συγκεκριμένες πράξεις. Προηγουμένως, το 2009 είχε παραχωρήσει μια συνέντευξη που τον αποκαλούσε “μαέστρο”, για την καλαισθησία του και ότι η συνεργασία τους ήταν άψογη, ενώ το 2012 η κ. Χρυσικού συμμετείχε και σε άλλη παράσταση που σκηνοθετούσε ο Γιώργος Κιμούλης.
Επιπλέον η κ. Χρυσικού έχει κάνει μήνυση στην εντολέα μου κ. Φωτεινή Μπαξεβάνη. Η κ. Μπαξεβάνη προσκόμισε στις Αρχές ένα βίντεο που έχουν τραβήξει με την κ. Χρυσικού από το εστιατόριο “Ιθάκη”, το 2020 που έχουν πάει για φαγητό και η κ. Χρυσικού αποκαλεί τον Γιώργο Κιμούλη “Αχ Γιωργάκο μου”, ενώ προσπαθούσε να πείσει εκείνη την περίοδο με δηλώσεις της ότι δεν ήθελε να έχει καμία σχέση και επαφή μαζί του και ότι άλλαζε πεζοδρόμιο. Δεν συνάδουν αυτά... Ο κ. Ψαρράς αντιμετωπίζει το θέμα με τελείως διαφορετική προσέγγιση και δεν έχει μιλήσει καθόλου».