«Τα ανθρώπινα δικαιώματα τα δίνεις ή...» - Το σχόλιο του Γιώργου Καπουτζίδη σχετικά με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

«Η φύση ό,τι κι αν κάνουμε θα συνεχίσει να γεννάει ΛΟΑΤΚΙ άτομα...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο αγαπημένος ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Γιώργος Καπουτζίδης, είναι από τα άτομα που έχει μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του (δείτε εδώ ποιοι άλλοι διάσημοι έχουν αποκαλύψει τη σεξουαλική τους ταυτότητα δημόσια), αλλά έχει ταχθεί υπέρ των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών (δείτε εδώ τι είχε πει πρόσφατα για αυτό).

Σήμερα, λοιπόν, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, βρέθηκε καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή "Fay's Time", η οποία προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού του ΣΚΑΪ, και παραχώρησε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην παρουσιάστρια, Φαίη Σκορδά. Με αφορμή το νέο νομοσχέδιο, που πρόκειται να ψηφιστεί στη Βουλή το προσεχές διάστημα για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τη δυνατότητα να υιοθετούν, αλλά και το πλήθος αντιδράσεων που έχει προκαλέσει αυτό (δείτε εδώ τα σχόλια του Κωνσταντίνου Πλεύρη), μίλησε μεταξύ άλλων και για αυτό (δείτε τι άλλο ανέφερε και άφησε "άφωνη" την παρουσιάστρια).

Η τοποθέτηση του Γιώργου Καπουτζίδη για το γάμο των ομοφυλοφίλων

«Η Νέα Δημοκρατία πολιτικά είχε εκτεθεί από δηλώσεις ανθρώπων, που μιλούσαν για ανθρώπινα δικαιώματα που δεν βασίζονταν σε γνώσεις και δεν ήταν αρμόδιοι για να μιλήσουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα τα δίνεις ή δεν τα δίνεις, και δεν υπολογίζεις το πολιτικό κόστος, ή το χρονικό πλαίσιο. Όταν τα πιστεύεις, οφείλεις να τα αποδώσεις σε εκείνους που τα στερούνται. Τα δικαιώματα πρέπει να τα αποδώσεις σε αυτούς, που τα στερούνται. Πιστεύω ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να περάσει το νομοσχέδιο, αλλά μάλλον φοβάται. Έχει έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα ο νόμος.

Νιώθω, ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ότι όλοι γυμνά μωράκια ερχόμαστε στον κόσμο που κλαίνε. Μαζί μπουσουλάμε, μαζί ανεβαίνουμε στα ποδήλατα και κάποια στιγμή στα 7, στα 8, κάποια παιδιά δείχνουν τα άλλα με το δάχτυλο και τα διακρίνουν. Είναι σαν να είναι η διάκριση μέρος της ανθρώπινης κοινωνίας. Με τη διάκριση χάνουμε λίγο-λίγο από την ανθρωπιά μας.

Η φύση ό,τι κι αν κάνουμε θα συνεχίσει να γεννάει ΛΟΑΤΚΙ άτομα, θα συνεχίσει να γεννάει άτομα που δεν έχουν όραση ή δεν περπατούν. Για τη φύση είναι φυσιολογικό, είναι απόφαση του ανθρώπου να μην συμπεριφερθεί σε αυτά τα άτομα ως φυσιολογικά. Αν σταματήσει ο άνθρωπος να λέει ότι δεν είναι φυσιολογικά άτομα, ο κόσμος θα γίνει καλύτερος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αγαπημένος καλλιτέχνης.