Τα ''έσπασε'' στον Αντώνη Ρέμο και έκανε τεράστια ζημία - Ο Light πέταξε 1 εκατομμύριο ευρώ σε λουλούδια

Οι δηλώσεις του στην κάμερα του Mega

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Λίγο μετά το τέλος του ημιτελικού του Fame Story και κατά την έξοδο του Light από το στούντιο τα ξημερώματα του Σαββάτου 16/12 η κάμερα της εκπομπής Χαμογέλα και Πάλι συνάντησε τον τράπερ αποσπώντας του δηλώσεις.

Ανάμεσα σε όσα είπε, μίλησε και για την έξοδό του στο νυχτερινό κέντρο, που εμφανίζεται ο Αντώνης Ρέμος, με τον οποίο τον βλέπουμε να είναι μαζί στην κριτική επιτροπή της ακαδημίας του Fame Story.

Ο Light αν και τράπερ πηγαίνει στα μπουζούκια και έτσι ανέφερε, πως το βράδυ που διασκέδασε στον Ρέμο με το κορίτσι του πέταξε λουλούδια αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ. Δεν ξέρουμε αν το ποσό αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, απλώς μεταφέρουμε την ακριβή δήλωσή του Light (δείτε εδώ το βίντεο από τα μπουζούκια).

Το υπέρογκο ποσό που έδωσε ο Light στα μπουζούκια

«Τα ήξερα όλα τα τραγούδια του Αντώνη Ρέμου και πέταξα ένα εκατομμύριο ευρώ σε λουλούδια. Γειά σας!», είπε ο Light.

Το success story του τράπερ που... αποκαθήλωσε τον Τσιτσάνη και την ιστορία του

Από τη Τζώρτζια Συρίχα

Αμετροέπεια, ασέβεια ή απλά ελευθερία λόγου μιας γενιάς με πολύ πιο χαλαρές απόψεις; Όπως και εάν το πάρεις, το περιμένεις μετά τον χαρακτηρισμό «απολίθωμα» ενός κλασικού ρεμπέτικου τραγουδιού, την επόμενη μέρα να ξεσπάσει ένα ντόμινο έξαλλων αντιδράσεων στην showbiz και να στηθεί στον τοίχο ο ράπερ Light που με την κριτική του στο «Fame Story» για την «Ντερμπεντέρισσα»... αποκαθήλωσε εν μια νυκτί το όνομα Βασίλης Τσιτσάνης και την ιστορία του.

Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή και με παράπλευρες απώλειες...Η παρότρυνση δια στόματος Light στον Αντρέα Μικρούτσικο «να έρθουν στα live μου τα φιλαράκια του με τα Πι και τις μαγκούρες», ακυρώνει οποιαδήποτε διάθεση μεγαλύτερων ανθρώπων ηλικιακά να διευρύνουν τις μουσικές τους γνώσεις στο σύγχρονο μοντέρνο τραγούδι, προδιαθέτοντάς τους μάλιστα σε στιγμές μεγάλου θυμού να σηκώσουν την μαγκούρα και τα Πι, και ότι βρέξει ας κατεβάσει...

undefined

Όταν ο Light έβαλε στο στόχαστρο τον... Νότη Σφακιανάκη

Αντιδραστικός, εριστικός, προκλητικός, ή απλά ειλικρινής; Ποιος είναι τελικά ο Light; Τίποτε από όλα αυτά ή και όλα αυτά μαζί; Πάντως είναι ο ίδιος άνθρωπος που μέχρι πριν από λίγο καιρό τα «έχωνε» και στον Σφακιανάκη λέγοντας: «Μεγάλος άνθρωπος είναι κιόλας. Δεν είναι 60 και βάλε; Δεν είναι και παράλογο ένας άνθρωπος στα 65 του να απέχει και ένα χρόνο από τη μουσική. Εντάξει, μπορεί να πάει να δει τα εγγόνια του. Να πάει να φυτέψει καμιά τομάτα, κανένα ραπανάκι. Κακό είναι; Δεν το λέω για να μειώσω κάποιον. Εγώ στα 65 μου αυτό θα έκανα»...

Φωτεινός ή σκοτεινός τύπος;

Ποιος είναι τελικά ο Light; Ένας φωτεινός star της τραπ μουσικής, ή ένας τύπος που κρύβει μέσα του πολλά σκοτάδια, τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας, απασχολώντας ουκ ολίγες φορές τις Αρχές και την Αστυνομία; Μερικά περιστατικά πάντως με τα οποία βρέθηκε κατά καιρούς στο επίκεντρο των ΜΜΕ, δείχνουν ότι ο 28χρονος τράπερ, γνωστός και ως Nero Greco μάλλον θέλει να γίνεται talk of the town με εντελώς αντισυμβατικούς τρόπους.

Δυο χρόνια πριν τον συνέλαβαν σε γνωστό κλαμπ στο Κολωνάκι και σε βάρος εκείνου, καθώς και του μάνατζέρ του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, αποκλειστικά για δική τους χρήση από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων από κοινού (τσεκούρι, μαχαίρι) και παράνομη κατοχή πυρομαχικών (2 σφαίρες) και για διακεκριμένη οπλοφορία εντός κέντρου διασκέδασης που αφορούσε στα 3 όπλα με τα οποία πόζαρε σε βίντεο στο instagram.

undefined

To ξύλο στα MAD VMA

Μπουνιές, κλωτσιές, τραπέζια και ποτήρια που εκσφενδονίζονταν στον αέρα γιατί κάποιος φλέρταρε το κορίτσι του... Οι εκρηκτικές σκηνές ανάμεσα σε δυο παρέες που διαπληκτίστηκαν σε μαγαζί της παραλιακής, επίσης δυο χρόνια πριν, με πρωταγωνιστή τον Light και που είδαν τα φώτα της δημοσιότητας μέσω ενός βίντεο που είχε κυκλοφορήσει τότε είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές υλικές ζημιές και ένα άτομο να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Στα MAD VMA 2019 κοντράρεται με τον Snik πάνω στη σκηνή, πολύ πιο κόσμια όμως από ότι πέρσι, όπως και την εποχή του κορωνοιού απασχολεί τα Μέσα με τις κορονοσυναυλίες του, αφού μετά το τέλος της καραντίνας σε κάθε live του επικρατούσε κοσμοσυρροή χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Η συμπλοκή των δυο αιώνιων εχθρών τράπερ Snik και Light στα Mad VMA 2022, κορυφώνεται παρουσία επωνύμων και μη, ως επί το πλείστον νεαρών παιδιών, που πήγαν στην εκδήλωση και κρατάει «ζωντανή» τη μεταξύ τους κόντρα που έχει καταλαγιάσει προς στιγμήν.

Η νέα αντιπαράθεση εκείνο το βράδυ με μπουνιές, κλωτσιές και φρασεολογία πεζοδρομίου συνεχίζεται τις επόμενες μέρες με προσωπικές τους δηλώσεις και βίντεο στα social... Ο Light ναι μεν τα «ρίχνει» στην διοργάνωση των βραβείων, αλλά κανένας δεν τον κουνάει από την θέση του όταν τους κατηγορεί ότι δεν τον προστάτεψαν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μου έλεγαν μην φοβάσαι, έχουμε ασφάλεια και με το που έκατσα άρχισα να τρώω μπουνιές και ήρθα αντιμέτωπος με τρεις φουσκωτούς»

undefined

Black χιούμορ και... τρολάρισμα!

Το όργιο φημών που ξέσπασε ένα χρόνο πριν και ήθελε τον Light να είναι νεκρός και να έχει πάει για να συναντήσει τον Mad Clip, απασχόλησε για εύλογο χρονικό διάστημα τα media, που αναζητούσαν την αλήθεια, ενώ εκείνος ενισχύοντας τις φήμες αυτές παρέμενε άφαντος. Σαν αποκορύφωμα αυτής της φαρσοκωμωδίας, όταν εμφανίστηκε τρόλαρε τους πάντες και ανέβασε ένα βίντεο που με σοβαρό ύφος δήλωνε: «Κάνω αυτό το βίντεο για αυτό που κυκλοφόρησε στο TikTok. Παιδιά το βίντεο είναι αλήθεια, όντως έχω πεθάνει. Μόλις έχω φτάσει στον παράδεισο, πέθανα χθες. Δε θέλω να στενοχωριέστε για μένα, θέλω να ζήσετε χαρούμενα τη ζωή σας, όπως την έζησα κι εγώ».

Light – Snik: Ποιος θα φορέσει το στέμμα του βασιλιά!

Η παροιμία «Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι» μάλλον ταιριάζει απόλυτα στην κόντρα των δυο αιωνίων αντιπάλων της τραπ μουσικής σκηνής, που βρίζονται χωρίς έλεος και τέλος, με απίστευτους χαρακτηρισμούς στα social ενώ εκατομμύρια νεαρές ηλικίες περισσότερο, τάσσονται σε δυο αντίπαλα στρατόπεδα.

undefined
Ποιος είναι ο κυρίαρχος υποψήφιος για το στέμμα του βασιλιά και ειδικά μετά το τροχαίο του Mad Clip που άφησε κενή την ελίτ της τραπ μουσικής; Ο Δημήτρης και ο Χρήστος (όπως τους βάφτισαν) ξεκίνησαν αντάμα με ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό που έλεγε και ο αείμνηστος Κόκοτας, στην πορεία όμως κοντραρίστηκαν, εκτόξευσαν χοντρές απειλές και κατέληξαν ουκ ολίγες φορές σε επεισοδιακά συμβάντα.

Ένα βίντεο που βγήκε στην δημοσιότητα και έδειχνε τον Snik να ξυλοκοπείται σε μαγαζί της Θεσσαλονίκης ήταν η αφορμή για να ανανεωθεί η μεταξύ τους έχθρα, όπως και οι δηλώσεις του Light «Μην προκαλείς ναι; Να βγει τώρα το βίντεο που σε δέρνουν 35 χρονών άνθρωπο; Άμα με αγγίξεις θα πεθάνεις λες στα τραγούδια και τρως χλέπες και κλωτσομπούνια στο πάτωμα», ενώ λίγο πιο μετά ο Snik μίλησε για «Karma is a bitch»... Τι ήθελε να πει ο ποιητής; Προφανώς ότι λίγο αργότερα θα ανταπέδιδε τα πυρά κατηγορώντας τον Light ότι έχει κλέψει χρήματα από τον αδικοχαμένο Mad Clip και ότι εκμεταλλεύεται τον θάνατό του και δεν δίνει τα δικαιώματα των τραγουδιών του στην οικογένειά του...

Κανείς δεν έχει καταλάβει αν οι δημόσιες βρισιές και φράσεις «θα σε κάνω ρόμπα», «σιχαμένο πρ@ζάκι», αν οι απειλές για μπουνιές και κλωτσιές, και από τις δύο πλευρές, γίνονται χάριν εντυπωσιασμού ή αν πραγματικά εκφράζουν τα πραγματικά τους συναισθήματα και ένα άσβεστο μίσος...

undefined

Ρόλος ή πραγματικότητα;

Όποιος τον γνωρίσει προσωπικά περιγράφει έναν χαρακτήρα εντελώς άλλο από αυτόν που εμφανίζει στην showbiz. Τελικά παίζει ρόλο ή είναι ένας άλλος στην πραγματική του ζωή ο Light; Το αγόρι από την Θεσσαλονίκη πείσμωσε πολύ για να φτάσει την επιτυχία, ήταν πολύ προσεκτικός στην επαγγελματική του διαδρομή και στις business για να τα καταφέρει, ξέρει να χειρίζεται τέλεια τα social και τις χορηγίες μέσα από αυτά, φοράει ακριβά ρολόγια, κυκλοφορεί με super cars και εντυπωσιακές γυναίκες.

Ο Light μένει σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στην Εκάλη και περνάει μια ήρεμη καθημερινότητα με την σύντροφό του και χορεύτρια Άννα Θεοδωρίδη, εντελώς κόντρα κατάσταση σε σχέση με τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα από τα τραγούδια του... O Χρήστος Ιωαννίδης, όπως είναι το πραγματικό όνομα του, συστήθηκε στο κοινό το 2012, όταν ο ράπερ Ypo άκουσε τη δουλειά του και η δισκογραφική εταιρία, Capital Music, ανέλαβε να τον προωθήσει.

undefined

Μέσα στα επόμενα χρόνια ακολούθησαν πολλές εμφανίσεις, τραγούδια, συνεργασίες και μεγάλες επιτυχίες. Το τραγούδι του «Ποιος είμαι», μάλιστα, κατάφερε να αγγίξει τις 16 εκατομμύρια προβολές, νούμερο ρεκόρ για ελληνικό ραπ κομμάτι. O Light εμπνεύστηκε το κομμάτι με τίτλο «MVP Freestyle» από τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Το success story του

Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν πέντε ετών και εκείνος μέχρι τα 12 έμενε με τον πατέρα του που ήταν ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων και παρότι έβγαζε αρκετά χρήματα, η αδυναμία του να τα διαχειριστεί σωστά τον έκανε κάποια στιγμή να τα χάσει όλα. Όταν τελείωσε το δημοτικό, ο Light αποφάσισε να πάει να μείνει με την μητέρα του και τον τότε σύζυγό της στα Γιαννιτσά. Λίγα χρόνια μετά όμως θα νιώσει ότι το κλίμα εκεί και η νοοτροπία δεν τον σηκώνει άλλο και στη Β’ Λυκείου επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη.


Προφητική η δήλωσή του :«Άμα δεν καταφέρω να κάνω τίποτα στη ζωή μου, θα γίνω Έλληνας ράπερ, είναι το πιο εύκολο πράγμα στον πλανήτη. Αν αυτό είναι το επίπεδο και αυτό είναι που γουστάρετε, το έχω, θα γίνω ο καλύτερος ράπερ στην Ελλάδα. I’m gonna blow your mind!» είχε πει στους φίλους του όταν ακόμη ήταν μαθητής του Γυμνασίου και εκείνοι του είχαν βάλει να ακούσει ένα κομμάτι ενός ξένου ράπερ.

Για τα ναρκωτικά έχει πει: «Πειραματίστηκα, ήμουνα λίγο έξαλλος. Σε καμία περίπτωση δεν προτρέπω να πάρει κάποιος ναρκωτικά, απλώς περιγράφω την δική μου ιστορία. Ήταν κάτι που ακόμη και αυτό με σμίλεψε ως άνθρωπο, μια φάση που όμως χαίρομαι που τελείωσε».

Η μουσική και τα... beef

Επαναστάτης και ανεξάρτητος από μικρή ηλικία, ο Light πάλεψε με τους δαίμονές του και τα σκοτάδια του ιδιαίτερα μετά την απώλεια του πατέρα του. «Πρόλαβε να με δει να ανεβαίνω αλλά όχι να με δει στο σημείο που είμαι σήμερα. Είναι ένα από τα πράγματα που με θλίβουν, αλλά από την άλλη πάντα ήξερα ότι πίστευε πολύ σε εμένα. Άργησα να συνειδητοποιήσω τον θάνατό του, ήμουνα βυθισμένος στην τοξικότητα. Μου πήρε 3 χρόνια ψυχοθεραπείας για να καταλάβω τι έχει συμβεί», έχει πει.

Αρχικά ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής και επειδή η γιαγιά του ήταν στην Ολλανδία είχε πάει να γραφτεί στις ακαδημίες του Άγιαξ, αλλά μέχρι να γίνουν τα δοκιμαστικά είχε αλλάξει τελείως γνώμη και έφυγε. Στο γυμνάσιο έπαιζε μπάσκετ για 9 χρόνια περίπου και μάλιστα είχε μπει και στο τριπάκι του πρωταθλητισμού με διπλές και τριπλές προπονήσεις μέσω του προπονητή του Γιάννη Κασιμίδη τον οποίο θαύμαζε ιδιαίτερα. Επαγγελματικά άρχισε να ασχολείται με την ραπ μουσική όταν ήταν 17 ετών, το 2012. Μέχρι τότε έγραφε μόνο για τον εαυτό του χωρίς να έχει σκοπό να κυκλοφορήσει κάποιο από τα τραγούδια του.

Ο Light έχει πει πως στη μουσική του αποτυπώνονται ως έναν βαθμό, οι άνθρωποι που τον σμίλεψαν, ο τρόπος που μεγάλωσε, όλα του τα βιώματα. Ο κοινωνικός του χαρακτήρας, η ευγλωττία και οι αρχηγικές του τάσεις τον βοήθησαν στο να μη δεχτεί bullying ως παιδί λόγω της καταγωγής του. Ακόμα και όταν πήγαινε κάποιος να του πει κάτι υποτιμητικό για το θέμα αυτό, ήξερε πως να τον βάζει στη θέση του. Με λίγα λόγια έκανε beef μαζί του, όπως συνεχίζει να κάνει μέχρι σήμερα μέσα από τον αέρα του Fame Story...