Ένταση ανάμεσα στον Βασίλη Στίγκα και στον Γιώργο Λιάγκα: «Τι πάει να πει φυσιολογικό μωρέ;»

Οι ατάκες που προκάλεσαν την έκρηξη του παρουσιαστή

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ένταση ανάμεσα στον Βασίλη Στίγκα και στον Γιώργο Λιάγκα: «Τι πάει να πει φυσιολογικό μωρέ;»

Καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Το Πρωινό» ήταν σήμερα (11/1) ο Βασίλης Στίγκας. Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών μίλησε με τον Γιώργο Λιάγκα για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που ανέφερε σε χθεσινή του συνέντευξη ο πρωθυπουργός.

«Θα έχει πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση το νομοσχέδιο, είναι το μόνο σίγουρο. Επειδή θα υπάρχει μεγάλη κοινωνική αναταραχή, δεν είμαι σίγουρος αν ο κύριος Μητσοτάκης θα φέρει το νομοσχέδιο πριν τις Ευρωεκλογές ή μετά. Προσπαθεί να το περάσει εκ του ασφαλούς, επειδή ξέρει ότι θα υπάρχουν βοήθειες από τα άλλα κόμματα. Εμείς θα το καταψηφίσουμε», ανέφερε αρχικά ο Βασίλης Στίγκας για να συμπληρώσει: «Ο κύριος Μητσοτάκης σκέφτεται πονηρά και το πάει βήμα-βήμα να περάσει και την τεκνοθεσία. Η ελληνική κοινωνία, όμως, είναι η πατροπαράδοτη οικογένεια που δεν θα δεχθεί ποτέ τέτοιες αλλοιώσεις στις αξίες του έθνους μας».

Δείτε επίσης: Survivor: Πόσα χρήματα πήρε η Ανδριάνα Καγιά για μια εβδομάδα στο παιχνίδι

Σε εκείνο το σημείο ο παρουσιαστής ρώτησε για ποιο λόγο να μην έχουν το δικαίωμα να κάνουν πολιτικό γάμο δύο άντρες με τον πρόεδρο των Σπαρτιατών να απαντάει: «Είναι πρέπον δύο άντρες ή δύο γυναίκες να παντρεύονται; Το να συμβιώνουν είναι δικό τους θέμα και ιδιωτική υπόθεση του καθενός. Εμείς ως Σπαρτιάτες, κι εγώ προσωπικά, δεν κατακρίνουμε κανέναν ομοφυλόφιλο. Εμείς δεν είμαστε του επιπέδου “Βελόπουλος” που χρησιμοποίησε αυτά τα αίσχη για τα πόμολα. Αλλά αν υπάρχει ισότητα ως προς τι; Γιατί να πρέπει να είναι γάμος; Αυτά είναι “θέλω” της μειοψηφίας. Έτσι έγιναν και οι γκέι παρελάσεις. Είναι θέμα ηθικής και οπτικής. Δεν είναι ενοχλητικό να βλέπουμε δύο άντρες χέρι χέρι ή δύο γυναίκες; Εμένα με ενοχλεί. Και όχι μόνο εμένα, αλλά όλη την ελληνική κοινωνία».

Η έντονη στιχομυθία του Γιώργου Λιάγκα με τον Βασίλη Στίγκα

Ο παρουσιαστής παραδέχτηκε ότι πριν από χρόνια είχε σοκαριστεί, όταν συνάντησε για πρώτη φορά ζευγάρι αντρών στο εξωτερικό, αλλά στην πορεία το συνήθισε, καταλήγοντας: «Η αγάπη είναι αγάπη. Σε διαμέρισμα που έμενα οι από κάτω μου έπαιζαν ξύλο, και ήταν άντρας και γυναίκα. Προτιμούσα να βλέπω δύο γυναίκες ή δύο άντρες να είναι αγκαλιασμένοι, απ' το να βλέπω μία γυναίκα και έναν άντρα να παίζουν ξύλο κάθε μέρα. Επειδή αυτοί είναι η μειοψηφία, να μην βγαίνουν να φιλιούνται; Εσείς γιατί να φιλιέστε με τη γυναίκα σας και αυτός να μη φιλιέται με τον άντρα του».

Εκεί ο Βασίλης Στίγκας απάντησε: «Γιατί είναι το φυσιολογικό, πώς θα γίνεται τώρα;», με τον Γιώργο Λιάγκα να απαντά σε έντονο ύφος: «Τι πάει να πει φυσιολογικό μωρέ τώρα; Φυσιολογικό είναι αυτό που ο καθένας αγαπάει». Ο Βασίλης Στίγκας συνέχισε: «Δεν είναι έτσι! Είναι ωραία εικόνα αυτή; Τους έκανε η φύση με μία ιδιαιτερότητα, έξω απ' τα φυσιολογικά. Και κάποιος που παίρνει ένα όπλο και σκοτώνει έναν άντρα το θεωρεί φυσιολογικό. Δεν τους αποτρέπει κανένας να πιουν τον καφέ τους έξω. Γιατί να περάσουμε και στον γάμο;». Μέχρι να ολοκληρωθεί η κουβέντα πάντως δεν έπεσαν ιδιαίτερα οι τόνοι, με τους δύο άντρες να κλείνουν απότομα καθώς τελείωσε ο τηλεοπτικός χρόνος.