Γιώργος Λιάγκας: «Ξέρω πολλούς ομοφυλόφιλους παντρεμένους με γυναίκες και με παιδάκια! Πραγματικά κάποιοι...»

Όσα είπε ο παρουσιαστής στον αέρα του Πρωινού

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Γιώργος Λιάγκας: «Ξέρω πολλούς ομοφυλόφιλους παντρεμένους με γυναίκες και με παιδάκια! Πραγματικά κάποιοι...»

Μεγάλη συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα σχετικά με το νομοσχέδιο, που πρόκειται να ψηφιστεί για το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια (δείτε εδώ την αναλυτική, σχετική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη).

Με τη σειρά του ο Γιώργος Λιάγκας πήρε θέση τη Δευτέρα 15/1 μέσα από το Πρωινό για το συγκεκριμένο θέμα. Με έντονο ύφος μάλιστα ο ίδιος τόνισε, πως γνωρίζει πολλούς ομοφυλόφιλους που έχουν παντρευτεί στην Ελλάδα και έχουν παιδιά.

Ο παρουσιαστής με ειρωνικό ύφος εννοούσε ομοφυλόφιλους άντρες, που παρουσιάζονται ως straight στην κοινωνία, έχοντας παντρευτεί γυναίκες. Μέλη του πάνελ έδειξαν να έρχονται σε άβολη θέση με το σχόλιο του Λιάγκα, όπως ο Τάσος Τεργιάκης, που φάνηκε να μην γνωρίζει κάτι αντίστοιχο.

Η αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα στον αέρα του Πρωινού

«Θα συνεχίσω με το θέμα του γάμου των ομόφυλων και όχι ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Λένε κάποιοι «γάμος ομοφυλόφιλων». Ξέρετε πόσους ομοφυλόφιλους φίλους έχω παντρεμένους με γυναίκες; Οι ομοφυλόφιλοι παντρεύονται στην Ελλάδα. Οι ομόφυλοι δεν παντρεύονται στην Ελλάδα.

Ξέρω πολλούς ομοφυλόφιλους παντρεμένους με γυναίκες και με παιδάκια κλπ. Άρα να μην κάνουμε λάθος. Οι ομοφυλόφιλοι παντρεύονται, οι ομόφυλοι δεν παντρεύονται. Δεν έχετε κανέναν φίλο ομοφυλόφιλο παντρεμένο με γυναίκα; Γιατί εγώ έχω πάρα πολλούς. Τάσο δεν ξέρεις κανέναν; Πραγματικά κάποιοι άνθρωποι το λένε», είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

Τα σχόλια του Λιάγκα για την "επίθεση" του Βελόπουλου στον Καπουτζίδη

Ο Γιώργος Λιάγκας το πρωί της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου θέλησε να σχολιάσει την αιχμηρή ανάρτηση του Κυριάκου Βελόπουλου προς τον Γιώργο Καπουτζίδη (δείτε την εδώ με τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε) μετά τη συνέντευξη που ο τελευταίος παραχώρησε στο Πρωινό του ΑΝΤ1 μία μέρα πριν από τις (3/1) - δείτε την εδώ.

«Ο Γιώργος Καπουτζίδης μου είπε μεταξύ σοβαρού κι αστείου "γιατί δεν ασχολείσαι με τον κ. Βελόπουλο, που έχει βρει ένα φάρμακο που τελειώνει τον κορωνοϊό". Ο κ. Βελόπουλος δεν το άφησε αναπάντητο και έκανε μία ανάρτηση πριν από λίγα λεπτά και απάντησε στον κ. Καπουτζίδη με τον δικό του τρόπο, που πάντα τον χαρακτηρίζει, όντας συνήθως απαξιωτικός για αυτούς τους οποίους αναφέρεται. Βάζει και μία φωτογραφία του Καπουτζίδη, που δεν είναι η πιο κολακευτική, είναι σαν κάπως στενοχωρημένος, τσαντισμένος, μουτρωμένος», ανέφερε ο παρουσιαστής.

«Κάποιες λέξεις έχουν χάσει την αξία τους, όπως η λέξη "bullying" και "ομοφοβικός" είναι πια αστείες έτσι όπως τις χρησιμοποιούμε. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να πάμε στα αρχέτυπα να δούμε, δηλαδή. τι είναι προσβλητικό, ανέντιμο να λέει κάποιος προς κάποιον άλλον. Θεωρώ ότι είναι πιο βασικό από το να χαρακτηρίζουμε με μία λέξη της μόδας ένα τέτοιο απρεπέστατο, απαράδεκτο και αντιαισθητικό σχόλιο. Πρέπει να πάμε σε μία λογική και μία κριτική κατά την ταπεινή μου γνώμη, η οποία να είναι πιο ουσιαστική. Διότι χάνουμε την ουσία που είναι η ευγένεια από έναν άνθρωπο προς έναν άλλον.

Προφανώς ο κ. Βελόπουλος θέλει να συγκρατήσει και να μεγαλώσει ένα δικό του ακροατήριο, άρα πρέπει να βρίσει κάποιον δικαιώνοντας αυτά που έλεγε χθες ο Καπουτζίδης, ο οποίος είπε ότι "κάθε μέρα θα με πει κάποιος γκέι ή ανώμαλο στην τηλεόραση". Εγώ είπα ότι δεν έχω ακούσει κανέναν και βγαίνει ο κ. Βελόπουλος - δεν τον είπε ανώμαλο - όμως το σχόλιο να πάει να γυαλίσει πόμολα στον στρατό, δεν ξέρω αν είναι ομοφοβικό και σεξιστικό, είναι όμως ένα απαράδεκτο, χυδαίο σχόλιο», είπε πριν από λίγες ημέρες ο παρουσιαστής.

Σχόλιο Λιάγκα για ανάρτηση Βελόπουλου κατά Καπουτζίδη