Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Ο Φάνης ήταν συνοδοιπόρος σε όλο αυτό! Είχαμε σκεφτεί να υιοθετήσουμε ένα παιδί...»

Η ηλικία, η ψυχοθεραπεία, ο γάμος, τα παιδιά, οι Ψίθυροι Καρδιάς, τα ομόφυλα ζευγάρια και το MeToo

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Ο Φάνης ήταν συνοδοιπόρος σε όλο αυτό! Είχαμε σκεφτεί να υιοθετήσουμε ένα παιδί...»

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους παραχώρησε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην Ελένη Τσολάκη για την εκπομπή του OPEN, Πρωινό Σουσού, η οποία προβλήθηκε το πρωί της Τρίτης 16/1. Η ηθοποιός μίλησε αναλυτικά για την ψυχοθεραπεία, τον γάμο της με τον Φάνη Μουρατίδη, τα παιδιά που έχουν αποκτήσει μαζί και εκείνα που θα ήθελαν να έχουν στην οικογένειά τους, ενώ αναφέρθηκε και στην καριέρα της, το MeToo και το ζήτημα του γάμου και της τενκοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

Η αποκαλυπτική συνέντευξη της Άννα Μαρίας Παπαχαραλάμπους

Η ηλικία και η ψυχοθεραπεία

«Μεγαλώνω και χαίρομαι πάρα πολύ και που βρίσκομαι σε αυτήν την ηλικία. Μου αρέσουν σχεδόν όλα σε αυτή την ηλικία, τα ουσιαστικά πράγματα, ο τρόπος που μπορώ να σκεφτώ. Είσαι στη μέση σε αυτήν την ηλικία, ξέρεις το πριν, και άρα το πριν, σου δίνει εφόδια για το μετά και βγάζεις από τη μέση κάποια παράλογα και βαρετά άγχη που είχες και δεν χρειάζονται πια. Κάποια πράγματα πια, σε σχέση με εμένα, τα συνειδητοποιώ καθαρά και πολλά πράγματα τα πετάω. Είμαι άνθρωπος της συνήθειας, αλλά προσπαθώ να πάω κόντρα σε αυτό», είπε αρχικά για την ίδια και συνέχισε:

«Έχω κάνει ψυχοθεραπεία και κάνω ακόμα. Με έχει βοηθήσει σε αυτές τις συνειδητοποιήσεις που δε γίνονται χωρίς τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Είχα κάνει και παλιότερα, πιο μικρή, αλλά όταν πέθανε η μητέρα μου, εκεί άρχισα να λέω ότι πρέπει να κάνω, όχι για να διευθετήσω το θέμα της μητέρας μου - που φυσικά είναι κι αυτό - αλλά γιατί είναι ευκαιρία να κάτσεις κάτω και να ασχοληθείς με κάποια πράγματα».

Η σχέση με τον Φάνη Μουρατίδη και τα παιδιά

«Ο Φάνης ήταν συνοδοιπόρος σε όλο αυτό, αλλά δεν είναι κάτι που τον αφορά. Είναι δικό μου θέμα. Φυσικά και έχει επιπτώσεις, συνήθως καλές, αλλά δεν είναι κάτι που αφορά κάποιον άλλον εκτός από εμένα», εξήγησε.

«Υπήρχαν δυσκολίες στον γάμο μας λόγω της δουλειάς. Το εύκολο είναι ότι ο ένας καταλαβαίνει τον άλλον, το δύσκολο είναι τα ίδια ωράρια. Κάποιες φορές ίσως να υπήρχε υπόγειος ανταγωνισμός ανάμεσά μας, φανερά όχι», δήλωσε έπειτα.

Και συμπλήρωσε για τα παιδιά τους: «Είμαι κανονική μαμά, με ενδιαφέρει να είναι συνειδητοί με τον εαυτό τους και συντονισμένοι με αυτόν. Να κάνουν πράγματα που θέλουν, να μην παρασυρθούν από το ρεύμα της εποχής το δικό μου και του μπαμπά τους και να είναι καλά. Δεν θα ήθελα να κάνουν αυτά που έκανα εγώ στην εφηβεία. Ήταν επικίνδυνα, γιατί είχα άγνοια κινδύνου».

Δείτε επίσης: «Αν δεν είχαμε την Άννα Μαρία θα είχαμε καταστραφεί! Στον 1,5 μήνα γνωριμίας περιμέναμε τον γιο μας...» - Η εξομολόγηση του Μουρατίδη για την Παπαχαραλάμπους και τα παιδιά τους

Η επιτυχία στους Ψίθυρους Καρδιάς

«Στην αρχή με δυσκόλεψε πολύ το κομμάτι της δημοσιότητας, μετά ήταν διαχειρίσιμο και απλό. Ζούμε σε μια χώρα που δεν είμαστε και Χόλυγουντ. Είναι και πώς θα είσαι ο ίδιος», επεσήμανε.

«Ήταν άλλες εποχές τότε στους Ψίθυρους. Έχει σημασία ότι ήταν αλλιώς η τηλεόραση, ήταν λιγότερες οι σειρές. Τότε για ένα μικρό χρονικό διάστημα ήταν ακραίο αυτό που συνέβαινε. Υπήρχαν όντως στιγμές που δεν μπορούσαμε να περπατήσουμε στον δρόμο. Μετά άρχισε να "μαλακώνει". Αυτό που ήταν αρνητικό ήταν ότι συνέχεια οι αναφορές ήταν γύρω από τον ρόλο, αυτό με ενοχλούσε τότε, γιατί εγώ ήθελα να κάνω κι άλλα πράγματα. Μετά πέρασαν τα χρόνια και έπαψε να με ενοχλεί».

«Έχω μετανιώσει που έχω πει “ναι” σε κάποιες προτάσεις και στο θέατρο και στην τηλεόραση, λόγω κακής συνεργασίας και επειδή ήταν δουλειές που δεν ήθελα τελικά να κάνω, για "όχι" ποτέ! Έχει τύχει να πω όχι σε μια δουλειά που έκανε επιτυχία, αλλά είχα κάποιον λόγο», αποκάλυψε.

Η άποψη περί γάμου και τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια

«Είχαμε σκεφτεί να υιοθετήσουμε ένα παιδί, αλλά δεν έγινε. Μέχρι να το σκεφτούμε και να πάρουμε την τελική απόφαση ήρθε ο κορωνοϊός και πάψαμε να το σκεφτόμαστε. Δεν ξεκινήσαμε τις διαδικασίες», είπε.

«Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Βλέπω γύρω μου ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που δεν έχουν κάνει και πολύ καλά τα πράγματα με τα παιδιά τους, έχουν παιδιά στα νοσοκομεία από ξυλοδαρμό, βλέπω "κανονικά" ζευγάρια να έχουν σκοτώσει τα παιδιά τους. Η κανονικότητα δεν τα πήγε καλά. Ας δούμε λοιπόν και κάτι άλλον. Πρέπει όλοι να περνάμε από αξιολόγηση πριν κάνουμε παιδιά».

Το MeToo

«Το #MeToo δεν ήταν μια διαδικασία που είχε αρχή και τελείωσε. Συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Δόθηκε φωνή σε πολύ κόσμο. Μιλάνε ακόμα άνθρωποι χωρίς να το κάνουν γνωστό. Πολλοί μιλάνε, όχι μόνο από τον χώρο της δημοσιότητας, απλά δεν τα μαθαίνουμε. Έχει μπει άνω τελεία στον χώρο της υποκριτικής, γιατί εκκρεμούν κάποια δικαστήρια. Τα Μέσα παίρνουν ένα γεγονός, το φτάσουν στο πικ και μετά πάνε στο επόμενο. Δεν με ζορίζουν τα Μέσα πια, μιλάω πάντα όπου και όποτε θέλω», κατέληξε.

Δείτε επίσης: «Ήταν ψυχοφθόρα διαδικασία η δίκη του Φιλιππίδη...» - Όλα όσα εξομολογήθηκε η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους για τη δίκη και το θέατρο