Ανδρέας Μικρούτσικος: «Το σπίτι μου είχε ένα μήνα πένθος! Με είχαν διαγνώσει με...» - Η εξομολόγηση για το ιατρικό λάθος και το δράμα της μητέρας του

Απίστευτο!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ανδρέας Μικρούτσικος: «Το σπίτι μου είχε ένα μήνα πένθος! Με είχαν διαγνώσει με...» - Η εξομολόγηση για το ιατρικό λάθος και το δράμα της μητέρας του

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος, με αφορμή την ιστορία ενός από τους διαγωνιζόμενους της πρεμιέρας του MasterChef (δείτε εδώ τα highlights), ο οποίος έχει μεσογειακή αναιμία, προχώρησε σε μία πολύ ιδιαίτερη εξομολόγηση μέσα από την εκπομπή του ALPHA, Super Κατερίνα, την Τρίτη 16/1, για μία δική του αντίστοιχη εμπειρία.

Όταν ήταν περίπου πέντε ετών, του έγινε μία διάγνωση με την ίδια ασθένεια, που στην τότε εποχή ήταν θανάσιμη, με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο πένθος η οικογένειά του. Λίγο καιρό μετά, όμως, προχώρησε σε νέες εξετάσεις, οι οποίες ανέτρεψαν τα πάντα.

Η αποκάλυψη του Ανδρέα Μικρούτσικου για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ως παιδί

«Είναι ιδιαίτερα δύσκολη αρρώστια. Είχα κι εγώ μία εμπειρία. Είχα παιδική αναιμία, αλλά με είχαν διαγνώσει με μεσογειακή και το σπίτι μου είχε ένα μήνα πένθος, μέχρι που αποδείχθηκε ότι ήταν ένα άλλο παιδί και είχαν κάνει λάθος τις εξετάσεις. Εκείνη την εποχή σήμαινε "αντίο" η μεσογειακή αναιμία. Σήμερα η επιστήμη έχει προχωρήσει. Οι εξετάσεις ήταν άλλου παιδιού. Θυμάμαι τη μάνα μου να κλαίει και να είναι ψύχραιμη μαζί μου, μην προσπαθεί να μου το περάσει. Δεν καταλάβαινα πολλά εγώ. Ήμουν 5 ετών τότε. Καταλάβαινα το δράμα από τη μάνα μου. Μετά από καιρό αποδείχτηκε ότι ήταν λάθος του εργαστηρίου στην Πάτρα και έγινε πάρτι ζωής. Εγώ ως παιδί έκανα μονίμως ενέσεις σιδήρου», είπε.

Δείτε επίσης: Αυτό είναι το πασίγνωστο τραγούδι που έγραψε μετά τον θάνατο της συντρόφου του

«Θα σας πω κάτι σκληρό! Έκανα εγχείρηση κι έβγαλα καρκίνο»

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος προχώρησε σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη στον αέρα την Παρασκευή 22/12. Όπως ανακοίνωσε μετά από μια εγχείρηση που έκανε, διαγνώστηκε με καρκίνο, ωστόσο, δεν έχει προχωρήσει σε χημειοθεραπείες.

Αφορμή για την αποκάλυψη του αυτή, στάθηκαν οι δηλώσεις του Χάρη Ακριτίδη για το θάνατο του Νίκου Φλωρινιώτη έπειτα από καρκίνο του δέρματος. Η κηδεία του μάλιστα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 14:00 στο κοιμητήριο του Σχιστού - δείτε τις δηλώσεις της μητέρας του, Μάχης.

«Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που στην προσπάθεια να αποφύγουν αυτό το μοιραίο, πείθουν τον εαυτό τους ότι είναι και ιάσιμο, ότι τελειώνει και δεν ασχολούνται με αυτό. Θα σας πω κάτι σκληρό. Έκανα εγχείρηση κι έβγαλα καρκίνο και μου είπε ο γιατρός ότι θέλει χημειοθεραπείες κλπ. Δεν έχω κάνει τίποτα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Σας λέω την αντίδραση. Ξέρετε πού στηρίχτηκα; Ότι έφυγε ο γιατρός μου από το κρατικό νοσοκομείο, πήγα να τον βρω και είχε φύγει. Δεν έχω κάνει τίποτα. Λέω τη νοοτροπία και είμαι ένας άνθρωπος μορφωμένος. Κρύωμα παθαίνω και λέω μέσα μου ότι έγινε μετάσταση. Φεύγει το κρύωμα, λέω είμαι καλά, είναι μια νοοτροπία. Το περιβάλλον μου προφανώς και έλεγε κάνε το», συμπλήρωσε.