Δώρα Τσαμπάζη: «Ήταν ο πρώτος ασθενής με καρκίνωμα nut μετά τον Αλέξανδρο και...» - Ραγίζει καρδιές με τον θάνατο που ακολούθησε μετά τον Νικολαΐδη

Η σπαρακτική ανάρτηση στο Instagram

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Σήμερα, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού και εφηβικού καρκίνου. Η Δώρα Τζαμπάζη, η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου ένα χρόνο, χάνοντας τη μάχη με μία σπάνια μορφή αυτής της ασθένειας, προχώρησε, λοιπόν, σε μία συγκινητική ανάρτηση.

Θέλησε να εκφράσει τις σκέψεις της, συγκεκριμένα, κάνοντας παράλληλα μία αναφορά σε ένα έφηβο αγόρι, το οποίο έχασε τη ζωή του από την ίδια ασθένεια με τον άντρα της. Μοιράστηκε, μάλιστα, μία παλιά φωτογραφία του καλού της με το κοινό της.

Η συγκινητική ανάρτηση της Δώρας Τσαμπάζη

«Παγκόσμια ημέρα κατά του εφηβικού καρκίνου σήμερα και η σκέψη μου είναι στην οικογένεια του 15χρονου Θάνου που έφυγε πριν λίγες ημέρες από τη ζωή. Ήταν ο πρώτος ασθενής με καρκίνωμα nut (δείτε εδώ τι είναι) μετά τον Αλέξανδρο και πάλεψε μόνο 3 μήνες με αυτόν τον τρομερό και επιθετικό καρκίνο. Οι σκέψεις μας σε όλα τα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο, με την ευχή σύντομα να γυρίσουν στα σπίτια τους, στο σχολείο τους και στους φίλους τους», έγραψε.

Δείτε επίσης: «Είχα πείσει τον εαυτό μου πως έχω όγκο στον εγκέφαλο» - Ανατριχιάζει η εξομολόγηση της Δώρας Τσαμπάζη για τη ζωή μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Δώρα Τσαμπάζη Αλέξανδρος Νικολαϊδης καρκίνος
Instagram / Δώρα Τσαμπάζη

Η παράλληλη μάχη της με την επιλόχειο κατάθλιψη

Η Δώρα Τσαμπάζη παραχώρησε μια νέα συνέντευξη στην εκπομπή Πρωινό Σουσού, η οποία προβλήθηκε την Παρασκευή 2/2. Μιλάει για τις αλλαγές στη ζωή της ένα χρόνο από τον θάνατό του.

Εκείνη και τα δύο της παιδιά ζουν πλέον στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη ξεκινώντας μια νέα καθημερινότητα μετά τις τεράστιες αλλαγές, που έφερε η απώλεια του συζύγου και πατέρα τους.

Ένα χρόνο μετά λοιπόν η Δώρα Τσαμπάζει τονίζει, πως όλα συνέβησαν τόσο σύντομα με αποτέλεσμα η ίδια να μην προλάβει να θρηνήσει τον θάνατό του. Σε κάθε περίπτωση, επιβραβεύει τον εαυτό της αναφέροντας, πως τα έχει καταφέρει μια χαρά!

«Γυρνώντας πίσω τον χρόνο για να σκεφτώ τι έγινε τον προηγούμενο 1,5 χρόνο, νομίζω ότι βλέπω τον εαυτό μου να παίζει σε μια ταινία, που απλώς αυτό το άτομο, που παίζει μου μοιάζει, δεν είμαι εγώ. Πολλά πράγματα γινόντουσαν μηχανικά, όπως η καθημερινότητα, τα παιδιά, τα πρακτικά με τα κληρονομιά, με τις συντάξεις μας. Μέρα με τη μέρα και συνειδητοποιώντας ότι εγώ είμαι η απόλυτη υπεύθυνη αυτού του σπιτιού, άρχισα να ανακτώ σιγά σιγά την αυτοπεποίθησή μου. Μια μαμά βουτηγμένη στη μητρότητα, μπήκα στην περιπέτεια του συζύγου μου πριν καλά καλά βγω από την επιλόχειο....Άρχισα λοιπόν να καταλαβαίνω, ότι μπορώ, το έχω και άρχισα να έχω αυτοπεποίθηση.

Όταν μπήκα στο σπίτι μας στη Θεσσαλονίκη για να συζήσω με τον άνθρωπό μου, προφανώς δεν περίμενα μια τέτοια τροπή. Στη ζωή όμως ποτέ δε πρέπει να λες ποτέ, μπορεί κάτι που θεωρείς δεδομένο να το χάσεις. Φεύγοντας από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα, υπήρχε ταυτόχρονα μια μεγάλη συγκίνηση και μία μεγάλη προσμονή για το καινούργιο, το οποίο ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Φόβο δεν είχε, γιατί έχω καταλάβει πλέον στη ζωή για ποια πράγματα αξίζει να φοβηθείς», είπε μεταξύ άλλων η Δώρα Τσαμπάζη.