Γιάννης Βαρδής: «Δεν κοιμόμασταν, τσακωνόμασταν συνέχεια...» - Η αποκάλυψη για την κρίση στον γάμο του με την Νατάσα Σκαφίδα

«Ήταν μία έντονη περίοδος και για εμάς...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Γιάννης Βαρδής: «Δεν κοιμόμασταν, τσακωνόμασταν συνέχεια...»  - Η αποκάλυψη για την κρίση στον γάμο του με την Νατάσα Σκαφίδα

Για την κρίση που πέρασε ο γάμος τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν με τον ερχομό του δεύτερου τους παιδιού, μίλησαν ο Γιάννης Βαρδής και η Νατάσα Σκαφίδα, στην κάμερα της εκπομπής Happy Day, το πρωί της Παρασκευής 1/3.

Υπενθυμίζουμε ότι το ζευγάρι έχει αποκτήσει μαζί δύο υπέροχα παιδάκια. Δεν είναι λίγες οι φορές που η οικογένεια μοιράζεται στα social media, όμορφες, τρυφερές στιγμές από την καθημερινότητα τους (δείτε εδώ).

Η εξομολόγηση του Γιάννη Βαρδή και της Νατάσας Σκαφίδα

«Η κόρη μας, όταν της ανακοινώσαμε ότι θα αποκτήσει αδερφάκι, δεν ήθελε, της ήρθε βαρύ. Ο γιος μας μοιάζει πολύ στον Αντώνη Βαρδή, μερικές φορές νιώθουμε ότι μεγαλώνουμε τον πατέρα μου. Όταν γεννήθηκε ο γιος μας, είχε θέματα με το στομάχι του και για 7 μήνες αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες. Ήταν μία έντονη περίοδος και για εμάς ως ζευγάρι» ανέφερε ο τραγουδιστής

Δείτε επίσης: Μεγαλώνει η οικογένεια του Γιάννη Βαρδή - Η ανάρτηση της συζύγου, Nατάσσας Σκαφιδά

«Δεν κοιμόμασταν, τους πρώτους μήνες τσακωνόμασταν συνέχεια με τη Νατάσα. Ανταλλάσσαμε λόγια που δεν φιλτράραμε και πληγώναμε ο ένας τον άλλο» πρόσθεσε στην συνέχεια.

Η αποκαλυπτική συνέντευξη Σκαφίδα - Βαρδή στο YOU

Γιάννης Βαρδής & Νατάσα Σκαφίδα

Με δύο παιδιά στο σπίτι πλέον πώς είναι η καθημερινότητά σας;

Γιάννης: Τις καθημερινές ξυπνάμε από τις 6:40 και ξεκινάμε προετοιμασίες, η Νατάσα αναλαμβάνει την Κατερίνα συνήθως, κι εγώ τον Αντώνη. Ντυνόμαστε, φτιάχνουμε πρωινό, πηγαίνουμε στο σχολείο και μετά έχουμε ελεύθερο χρόνο, μέχρι το απόγευμα που επιστρέφουν τα παιδιά.

Νατάσα: Από τις 4 και μετά τα διαβάζουμε και κάνουμε τις εργασίες για την επόμενη μέρα στο σχολείο, ενώ στις ελεύθερες ώρες που έχουμε, παίζουμε διάφορα επιτραπέζια.

Γ: Πριν έρθουν κιόλας, κάνουμε προετοιμασία σαν εστιατόριο, κόβουμε φρούτα και λαχανικά γιατί όλο και κάτι θα ζητήσουν. (γελάει) Αυτό δεν σταματάει, μέχρι τις 8 παρά, που πηγαίνουμε για μπάνιο και πέφτουμε για ύπνο.

Πόσο έχει αλλάξει η σχέση μεταξύ σας από την ημέρα που γίνατε γονείς;

Ν: Πριν από τα παιδιά δεν διαφωνούσαμε πουθενά. Ούτε και τώρα έχουμε σοβαρές διαφωνίες, αλλά όταν τσακωνόμαστε, είναι για αυτό το θέμα.

Γ: Γενικώς έχουμε κοινή γραμμή, απλά υπάρχουν στιγμές που δεν τα βρίσκουμε. Η Νατάσα μου λέει ότι πρέπει να βρω τον σωστό χειρισμό, γιατί έχω μάθει να είμαι λίγο πιο αυστηρός, δεν ξέρω αν αυτό έχει σχέση με τα δικά μου παιδικά χρόνια. Πιστεύω ότι έχουμε δύο εξαιρετικά παιδιά, το βλέπω κιόλας, δεν ξέρω αν είναι επειδή βάλαμε καλές βάσεις, αν έχουν καλό DNA, ή αν είναι ένας συνδυασμός αυτών των δύο. Φυσικά υπάρχουν στιγμές που το χάνω, παρόλο που κάποιες μέρες λέω ότι δεν θα μου χαλάσουν τη διάθεση.

Ν: Όσον αφορά στη διάθεση, παρασύρουμε ο ένας τον άλλον, Αν είμαι πιο γλυκιά θα μαλακώσει και ο Γιάννης. Αν έχω ένταση, γίνεται... έκρηξη στο σπίτι!

Γ: Είναι ένα μεγάλο τεστ που περνάνε όλοι οι γονείς. Είναι όμορφο και δημιουργικό, αλλά δεν παύει να είναι δύσκολο.

Τι σας έχει λείψει να κάνετε, που δεν μπορείτε πλέον λόγω των παιδιών;

Ν: Προσωπικά δεν μου έχει λείψει κάτι, γιατί ευτυχώς έχουμε τη μητέρα μου, είναι εκεί όποτε τη χρειαστούμε.

Γ: Όντως μας βοηθάει πολύ η μητέρα της Νατάσας. Και μόνο που μπορούμε να έχουμε λίγο χρόνο για εμάς, για να αλλάζουμε παραστάσεις, αυτό μας γεμίζει τις μπαταρίες και είμαστε πολύ πιο δημιουργικοί για να προσφέρουμε την ενέργειά μας στα παιδιά. Αν θα μου έλειπε κάτι, θα ήταν ένα διήμερο ταξιδάκι μόνοι μας, έστω κάπου κοντά.

Έχετε κάπου αδυναμία;

Γ: Όχι, και νομίζω ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλον στη σχέση που έχουμε δημιουργήσει μαζί τους, αλλά και μεταξύ τους. Η Κατερίνα είναι λίγο πιο έντονη προσωπικότητα και αυτόνομος χαρακτήρας, αλλά πιστεύω ότι αυτό θα της κάνει πολύ καλό στο μέλλον, γι' αυτό δεν επεμβαίνω.

Αν σας πουν μεγαλώνοντας ότι ακούνε τραπ, τι θα απαντήσετε;

Γ: Αν είναι μια «καλή» τραπ, δεν θα έχω πρόβλημα, κι ας έχω μεγαλώσει με διαφορετικά ακούσματα. Αν είναι κάτι που δεν μου αρέσει, θα ρίξω νερό στο κρασί μου, αλλά θα τους ρωτήσω τι τους «κέρδισε» σε αυτό το κομμάτι. Στο γούστο τους δεν μπορώ να επέμβω, αλλά πιστεύω ότι περνάει εντελώς λάθος μηνύματα ένα κομμάτι που προσβάλλει τη νοημοσύνη των ανθρώπων και τις γυναίκες. Δεν θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν με αυτόν τον τρόπο.

Ν: Έχω ακριβώς την ίδια άποψη, προσωπικά δεν μ' αρέσει καθόλου αυτό το είδος, ειδικά οι στίχοι. Αποφεύγουμε να ακούμε τέτοια πράγματα, αλλά λόγω σχολείου έρχονται κάποιες λέξεις στο σπίτι και απορούμε πού τις άκουσε.

Γ: Για την ώρα δεν τους δίνουμε τάμπλετ ούτε κινητό. Προτιμούμε λίγη περισσότερη φασαρία στο σπίτι, από την απομόνωση. Έτσι λοιπόν, τα παιδιά δεν έχουν επιρροές από το ίντερνετ που κάποιες φορές είναι ανεξέλεγκτο.

Είχατε πει από την αρχή ότι θα κάνετε δύο παιδιά και τέλος, ή είναι κάτι που συζητάτε ακόμα μεταξύ σας;

Ν: Εγώ το συζητάω... συνέχεια, θα στο πει και ο Γιάννης, θέλω κι άλλο παιδί. Εκείνος νομίζω ότι είναι στα όριά του.

Γ: Δεν το είχαμε κουβεντιάσει ακριβώς. Η Νατάσα έμεινε έγκυος στην Κατερίνα μόλις 10 μήνες αφότου «έφυγε» ο πατέρας μου. Όταν ο γυναικολόγος μας είπε ότι περιμένει κορίτσι, η Νατάσα άρχισε να κλαίει και μου εξήγησε τον λόγο: «Είχες μεγάλη αδυναμία στον μπαμπά σου, πίστευα ότι θα χαιρόσουν, αν το πρώτο μας παιδί ήταν αγόρι». Καμία σχέση, δεν είχα κανένα θέμα με το φύλο, ακόμα και αν δεν κάναμε δεύτερο παιδί, αρκεί να είμαστε γεροί. Τον τελευταίο καιρό, αφού αποκτήσαμε τον Αντώνη, μου λέει «Έλα να κάνουμε και τρίτο». Για την ώρα, με τις αντοχές που έχω, είμαι μέχρι εδώ.

Έχετε βάλει στα παιδιά να ακούσουν τον παππού τους, τον μεγάλο Αντώνη Βαρδή;

Γιάννης Βαρδής & Νατάσα Σκαφίδα  συνεντευξη you

Ν: Δεν είναι επιτηδευμένο, αλλά ακούνε κομμάτια του και ορισμένα τα αναγνωρίζουν πριν ακόμα ξεκινήσουν οι στίχοι.

Γ: Γενικά θέλω να ανακαλύψουν μόνα τους τον παππού τους, και τον πατέρα τους, αλλά τυχαίνει να ακούσουμε κομμάτια του στο αυτοκίνητο και πρόσφατα ήρθαν στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, που τους άρεσε πολύ, γιατί δεν είχαν ξαναδεί κάτι αντίστοιχο. Συνεχώς ανακαλύπτουν πράγματα, έχουν και προτιμήσεις. Στην Κατερίνα αρέσει ένα κομμάτι από το πρώτο μου άλμπουμ, που λέγεται «Ειλικρινά», και στον Αντώνη αρέσει το «Πού να εξηγώ».

Επειδή αναφέρθηκες στη συναυλία που έκανες στη μνήμη του πατέρα σου, είχε δηλώσει ποτέ εκείνος ότι δεν ήθελε κάτι τέτοιο;

Γ: Είχε δηλώσει: «Όταν φύγω από τη ζωή, αν πουν στα παιδιά μου να γίνει συναυλία στο όνομά μου, δεν θέλω να την κάνουν». Αλλά υπάρχει μεγάλη ιστορία πίσω από αυτή την απάντηση. Το 2006 ήθελε να κάνει μια συναυλία στο ΣΕΦ, είχαμε βγάλει την αφίσα, είχε διαλέξει και τους καλλιτέχνες, αλλά κάποιοι του γύρισαν την πλάτη... Εκεί άρχισε λίγο να θυμώνει. Πηγαίναμε σε εκπομπές στην τηλεόραση, ηχογράφησε ένα τραγούδι που ήταν να κυκλοφορήσει τότε και λεγόταν «Μία συναυλία ακόμα», όπου συμμετείχαν όλοι: Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Πάριος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Πασχάλης Τερζής, ο Αντώνης Ρέμος, ο ίδιος κι εγώ. Την ίδια περίοδο είχαμε αποφασίσει να του κάνουμε ένα αφιέρωμα στην εκπομπή «Στην Υγειά μας».

Πάλι πήρε τηλέφωνο κάποιους καλλιτέχνες, και πάλι κάποιοι του γύρισαν την πλάτη... Τότε θύμωσε πάρα πολύ και εν βρασμώ, ενώ ήταν όλα έτοιμα, αποφάσισε να ακυρώσει τα πάντα και τρεις μέρες μετά δήλωσε αυτό. Ο πατέρας μου ήταν ένας έντονος άνθρωπος, πολλές φορές δεν φίλτραρε αυτό που έλεγε, αλλά αποκλείεται να μην ήθελε να γίνει η συναυλία. Αλλιώς για ποιο λόγο έκανε όλα αυτά που προανέφερα;

Εκείνο το διάστημα ένιωθε πίκρα από φίλους και πρώην συνεργάτες που του γύρισαν την πλάτη;

Ναι, και μάλιστα έλεγε: «Αν ξαναπάω σε εκπομπή δεν θα ξανακαλέσω κανέναν, παρά μόνο νέα παιδιά». Απόδειξη πως όταν τελικά κάναμε το αφιέρωμα στην εκπομπή «Στην Υγειά μας», τραγούδησαν μόνο νέοι καλλιτέχνες όπως η Μελίνα Ασλανίδου και ο Κώστας Καραφώτης. Δεν φώναξε κανέναν από τους μεγάλους. Καταλαβαίνω τη στεναχώρια του. Σε ένα βαθμό έζησα κι εγώ αυτή την κατάσταση, το τελευταίο εξάμηνο πριν από τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο. Δεν υπήρχαν προστριβές, αλλά όταν μίλησα με διάφορους καλλιτέχνες, άκουσα ερωτήσεις του τύπου: «Ποιος άλλος θα 'ναι; Ποιο τραγούδι θα πω εγώ; Με ποια σειρά;». Αυτό που θα κρατήσω είναι ότι ήρθαν και τίμησαν έναν άνθρωπο, τον οποίο αγαπούσαν και σεβόντουσαν, όπως τους σεβάστηκε κι εκείνος καλλιτεχνικά. Και μου έμεινε αυτό που μου είπε η Γλυκερία: «Εννοείται ότι θα έρθω, δεν με ενδιαφέρει τι θα πω. Του το χρωστάς, και του το χρωστάμε όλοι» (ολόκληρη την συνέντευξη διαβάστε την εδώ).