Κηδεία Ηλία Λογοθέτη: Τραγικές φιγούρες ο γιος του Αλέξανδρος και η σύζυγός του - Πλήθος ηθοποιών στο τελευταίο αντίο

Αποκλειστικές φωτογραφίες!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Μια πολύ δύσκολη ημέρα ήταν το Σάββατο 2/3 για την οικογένεια του Ηλία Λογοθέτη και τον καλλιτεχνικό κόσμο, που έσπευσαν στο νεκροταφείο Παπάγου αποχαιρετώντας τον λίγο πριν οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

Ο φακός του Youweekly.gr βρέθηκε αθόρυβα στην κηδεία του σπουδαίου Έλληνα ηθοποιού μεταφέροντας σας αποκλειστικό ρεπορτάζ. Τραγικές φιγούρες στο προαύλιο της εκκλησίας ήταν ο γιος του Ηλία Λογοθέτη, Αλέξανδρος και ο εγγονός του, Μάρκος (δείτε εδώ πως αποχαιρέτησε ο Αλέξανδρος Λογοθέτης τον πατέρα του).

Φωτογραφίες από το τελευταίο αντίο στον Ηλία Λογοθέτη

Στο πλευρό του Αλέξανδρου Λογοθέτη έστεκε η αγαπημένη του Ευσταθία Τσαπαρέλη και η τελευταία σύζυγος του πατέρα του, Μαρία Ζαχαρή. Ανάμεσα στους ηθοποιούς που παρευρέθηκαν στο τελευταίο αντίο ήταν ο Θανάσης Βισκαδουράκης, Σταμάτης Φασουλής, ο Αντώνης Αντωνίου και πολλοί άλλοι.

Κηδεία Ηλία Λογοθέτη - Γιος - Οικογένεια
Κηδεία Ηλία Λογοθέτη - Αντωνίου
Κηδεία Ηλία Λογοθέτη - Σταμάτης Φασουλής

Κηδεία Ηλία Λογοθέτη - Βισκαδουράκης

Η σύζυγος και το παιδί του που μένουν πίσω

Ο Ηλίας Λογοθέτης με την πρώτη γυναίκα του Ευτυχία Καλλιτεράκη συγγραφέα απέκτησαν τον γιο τους Αλέξανδρο, ενώ με την δεύτερη γυναίκα του Μαρία Ζαχαρή που είναι ηθοποιός και απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, δεν είχαν παιδιά.

 Ηλίας Λογοθέτης Μαρία Ζαχαρή

Η Μαρία Ζαχαρή ήταν συνιδρύτρια με τον Ηλία Λογοθέτη στην Εταιρεία Θεάτρου Ωδή, έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους Έλληνες ηθοποιούς και σκηνοθέτες όπως ο Γιώργος Σεβαστίκογλου, ο Σπύρος Ευαγγελάτος, ο Κώστας Μπάκας και άλλους πολλούς ενώ στην τηλεόραση έχει επίσης συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες όπως ο Τάσος Ψαρράς, ο Κώστας Κουτσομύτης, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο Γιάννης Διαμαντόπουλος κ.ά.

Αλέξανδρος Λογοθέτης: Η μεγάλη καριέρα και η διάσημη οικογένεια

Το μήλο έπεσε κάτω από την μηλιά και έτσι πολύ γρήγορα ο Ηλίας Λογοθέτης, καμάρωνε για τον γιο του Αλέξανδρο, έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του θεάτρου και της τηλεόρασης, χαμηλών τόνων, που δεν κυνήγησε ποτέ την δημοσιότητα αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να ξεχωρίσει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές. Το 1994 σε ηλικία 28 χρόνων, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης με το που απολύθηκε από τον στρατό δεν ήθελε να κάνει τηλεόραση, τα παράτησε όλα και πήγε στην Αγγλία για να ξανασπουδάσει θέατρο. Γύρισε το 2000 αλλά το ταλέντο και η έντονη προσωπικότητά του δεν γινόταν να μην ξεχωρίσει, για αυτό από τότε μέχρι και σήμερα δουλεύει συνέχεια. Εάν παρατηρήσεις τον Αλέξανδρο Λογοθέτη, σίγουρα θα δεις ότι έχει πολλές ομοιότητες με τον πατέρα του φυσιογνωμικά, αλλά και στην χροιά της φωνής του, όπως και το ότι έχει κληρονομήσει πολλά στοιχεία από το ταλέντο του πατέρα του.

Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ερμηνεύει το πρωταγωνιστικό ρόλο του Διονύση Αρχοντάκη στην σειρά της ΕΡΤ1Η Παραλία”, σε έναν ρόλο του πατέρα- αφέντη στα Μάταλα. Στα social media πολλές φορές του στέλνουν μηνύματα και τον βρίζουν για την συμπεριφορά του στον ρόλο αυτό, και άλλοι τον αποθεώνουν για την ερμηνεία του, γράφοντας του ότι ήταν “σπαρακτικός και ανατριχιαστικός” ιδιαίτερα στην ερμηνεία του για τον χαμό της τηλεοπτικής γυναίκας του στην σειρά Γιούλικας Σκαφιδά.

Ο Ηλίας Λογοθέτης με την οικογένειά του

Εκείνος παρόλα αυτά έχει πει χαριτολογώντας σε συνέντευξή του: «Χαίρομαι πολύ που με βρίζουν για τον ρόλο του Αρχοντάκη».

Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης ξεκίνησε τις σπουδές του το 1988 στην Δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου και αποφοίτησε το 1991. Έχει παίξει σε πολλά σήριαλ στην τηλεόραση και έχει ξεχωρίσει ιδιαίτερα από τους ρόλους του το 2010 στην δραματική σειρά “Το νησί” στον ρόλο του γιατρού Νίκου Κυρίτση, το 2019 στην κωμική σειρά “Σπίτι είναι...”, το 2022 πρωταγωνίστησε στην σειρά “Μια νύχτα του Αυγούστου”.

Έχει πάρει βραβεία Ερμηνείας Α' Αντρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την παραγωγή “Μπίζνες στα Βαλκάνια”, ενώ το 2003 πήρε το Κρατικό Βραβείο Ερμηνείας Β' Ρόλου στο ίδιο φεστιβάλ για την ερμηνεία του στην ταινία “Γαμήλια νάρκη”. Ο ίδιος έχει μιλήσει παλαιότερα σε συνέντευξή του για ένα σοβαρό ατύχημα που είχε με την μηχανή του μια μέρα πριν ξεκινήσει τα βαριά του γυρίσματα στο “Νησί”. Έκατσε πέντε μήνες εκτός. Σε αυτούς τους πέντε μήνες άφησε την μηχανή και δεν την ξαναπήρε ποτέ, πήρε αυτοκίνητο και γνώρισε την γυναίκα του Ευσταθία Τσαπαρέλη.

Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης με την σύζυγό του

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα Χανιά από κοινή παρέα και στην συνέχεια ερωτεύτηκαν και απέκτησαν έναν γιο. Έχουν κάνει σύμφωνο συμβίωσης γιατί δεν ήθελαν τον γάμο. Μέσα στον πρώτο χρόνο της γνωριμίας τους εκείνη έμεινε έγκυος. Το ζευγάρι μέχρι σήμερα είναι ερωτευμένο και αρκετές φορές έχει συνεργαστεί μαζί, με πιο πρόσφατη την σειρά “Η Παραλία” όπου εκείνη ερμηνεύει την τηλεοπτική σύζυγο του Γράντου, Κερασία.

Η ηθοποιός που έχει μιλήσει στους “Μπαμπάδες” της ΕΡΤ για την γνωριμία με τον άντρα της έχει πει ότι: «Όταν γνωριστήκαμε άνοιξαν οι ουρανοί, μας χαμογέλασε το Σύμπαν και είπε εσύ και αυτός. Ήταν ένα επεισοδιακό βράδυ που κατέληξα να κοιμάμαι στον καναπέ του σπιτιού του, ενώ δεν είχαμε πάει μαζί σπίτι του. Υπογράψαμε το σύμφωνο συμβίωσης μια μέρα πριν γεννήσω»