Ο Αλέξης Κούγιας αποκαλύπτει τον λόγο για την αναβολή της δίκης με τον Λάκη Λαζόπουλο: «Έπρεπε να γίνει έλεγχος των καρκινικών κυττάρων»

Η αναφορά στην κόντρα τους και στο περιβόητο κότερο

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency

Λίγη ώρα αφότου προβλήθηκαν οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τον Λάκη Λαζόπουλο στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, η δημοσιογράφος Κέλλυ Χεινοπώρου μετέφερε την εκδοχή του σκηνοθέτη που, μέσω του δικηγόρου του Πέτρου Μαχά, ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε λόγος υγείας από την πλευρά του ποινικολόγου να ζητήσει διακοπή στην προγραμματισμένη χθεσινή δίκη μεταξύ τους.

Ο Αλέξης Κούγιας παρενέβη στον αέρα του Πρωινού και εξήγησε τον λόγο για τον οποίο διακόπηκε η δίκη, ενώ τόνισε πως θα κινηθεί νομικά ενάντια στον δικηγόρο του Λάκη Λαζόπουλου για όσα ειπώθηκαν στον αέρα. Όπως λέει χαρακτηριστικά, υπάρχουν ιατρικές γνωματεύσεις, που στηρίζουν την εκδοχή του. Παράλληλα αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της κόντρας τους, αλλά και το περιβόητο κότερο με τα ναρκωτικά.

Δείτε επίσης: Κούγιας - Λαζόπουλος: Ο "κρυφός έρωτας" που έφτασε στα δικαστήρια

Αιτία διακοπής της δίκης στάθηκε το πρόβλημα υγείας του Αλέξη Κούγια

Αρχικά ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε: «Το πρόβλημα της υγείας μου είναι γνωστό και δεν το έχω αποκρύψει. Μετά την αφαίρεση όγκου που έκανα, κάθε έξι μήνες πρέπει να γίνεται ενδελεχέστατος έλεγχος των καρκινικών κυττάρων που μπορεί να μην έχουν ήδη μεταβληθεί σε όγκο. Αυτές οι εξετάσεις κρατούν δύο μέρες. Χθες είχα αιματολογικές εξετάσεις πολύ σοβαρές και ακολούθως αξονικές και μαγνητικές, οι οποίες αποδεικνύονται με βεβαιώσεις από το νοσοκομείο, οι οποίες τελείωσαν στις 3 το μεσημέρι».

«Οι εξετάσεις μου δεν τελείωσαν χθες, σήμερα έχω να κάνω τη σοβαρότερη εξέταση που υπάρχει, το PET/CΤ, η οποία είναι τετράωρης διάρκειας. Ο δικηγόρος που τόλμησε να πει ότι δήθεν εγώ χθες δεν είχα εξετάσεις, θα τιμωρηθεί από εμένα παραδειγματικά. Και μήνυση θα του κάνω, και αγωγή θα του κάνω, και αναφορά στον σύλλογο θα του κάνω. Είναι ντροπή. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος δε, έχει προβλήματα μ' εμένα προσωπικά και όλα αυτά τα χρόνια ψάχνει να βρει υποθέσεις για να στραφεί εναντίον μου. Θα τα πούμε εκεί που πρέπει, όταν πρέπει», συμπλήρωσε ο ποινικολόγος στο συγκεκριμένο θέμα.

Δείτε επίσης: Εκδικάζεται η δίκη Λαζόπουλου - Κούγια: Δεν εμφανίστηκαν ποτέ αλλά ούτε και η βασική μάρτυρας, Δέσποινα Βανδή

Η αναφορά στην αρχή της κόντρας τους και στο κότερο

Όσον αφορά τους λόγους που έδωσε τέτοια βαρύτητα στα σχόλια που έκανε ο Λάκης Λαζόπουλος για το ύψος του, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε: «Γιατί καθιέρωσε σε αυτούς που δεν με γνώριζαν ή με μισούσαν, την εικόνα ότι είμαι “ο κοντός”. Ο Λαζόπουλος επί χρόνια ολόκληρα με έλεγε έτσι, και αυτό το έβλεπαν τα παιδιά μου, επειδή η εκπομπή του προβαλλόταν σε ώρα prime time, και στενοχωριόντουσαν, πληγωνόντουσαν».

Ο Αλέξης Κούγιας κατέληξε στην παρέμβασή του: «Ακόμα δεν το έχουν ξεπεράσει, ίσως και τα παιδιά μου αν τον συναντήσουν να έχουν να του πουν κάτι αντίστοιχο, αν και εκείνος κυκλοφορεί σε μέρη που δεν πάνε συνηθισμένοι άνθρωποι, είτε σε κάποιο κότερο του αείμνηστου Κοντομηνά ή της Λάτση. Εγώ τον έχω βοηθήσει, και αν θέλει ας καλέσουν τον διοικητή ασφαλείας από τη Σύρο, για να πει ποιος έκανε την απολογία του γιατρού, στο καράβι του οποίου βρέθηκαν τα ναρκωτικά, και ποιος βοήθησε όλους αυτούς που ήταν στο κότερο να βγουν αλώβητοι από την υπόθεση αυτή».