Βασιλιάς Κάρολος: Ταλαιπωρημένος με κατακόκκινα μάτια - Πως εμφανίστηκε στο πρώτο του διάγγελμα μετά την ανακοίνωση του καρκίνου

Όλα όσα είπε

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Instagram: @theroyalfamily
Instagram: @theroyalfamily

Το πρώτο του διάγγελμα, με αφορμή την ημέρα της Κοινοπολιτείας, δημοσίευσε σήμερα Δευτέρα 11/3 στο Instagram της βασιλικής οικογένειας, ο Βασιλιάς Κάρολος, μετά την ανακοίνωση του παλατιού ότι έχει καρκίνο (δείτε εδώ).

Το πρώτο διάγγελμα του Βασιλιά Καρόλου μετά την ανακοίνωση του καρκίνου

Όπως φαίνεται και από το βίντεο, ο βασιλιάς είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένος, με κόκκινα μάτια, γεγονός που μαρτυρά, ότι η μάχη που δίνει στα 75 του χρόνια, είναι αρκετά σκληρή. Ωστόσο εκείνος δεν εγκαταλείπει τα καθήκοντα του.

Δείτε επίσης: Βασιλιάς Κάρολος: Επικοινώνησε με Έλληνα μοναχό μετά τη διάγνωση με καρκίνο - Η χάρη που του ζήτησε

«Η Κοινοπολιτεία είναι σαν την καλωδίωση ενός σπιτιού και οι άνθρωποι της, η ενέργειά μας και οι ιδέες μας είναι το ρεύμα που διατρέχει αυτά τα καλώδια. Μαζί και μεμονωμένοι, ενδυναμωνόμαστε ανταλλάσσοντας προοπτικές και εμπειρίες και προσφέροντας και δανειζόμαστε τους μυριάδες τρόπους με τους οποίους έχουμε αντιμετωπίσει ο καθένας τις προκλήσεις της εποχής μας.

Έχοντας γιορτάσει πρόσφατα τα 75α γενέθλιά μου, ζεσταίνει την καρδιά μου να αναλογιστώ τον τρόπο με τον οποίο η Κοινοπολιτεία υπήρξε σταθερή σε όλη τη ζωή μου, μια πολύτιμη πηγή δύναμης, έμπνευσης και υπερηφάνειας. Τις τελευταίες εβδομάδες, με συγκίνησαν βαθύτατα οι υπέροχες ευγενικές και στοχαστικές ευχές σας για την υγεία μου και, σε αντάλλαγμα, μπορώ μόνο να συνεχίσω να σας υπηρετώ, στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου, σε όλη την Κοινοπολιτεία» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τι θα συμβεί με τον θρόνο του

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την ανακοίνωση έχουν δημιουργηθεί απορίες για το τι θα συμβεί με τον θρόνο του, παρόλο που η κατάστασή του δείχνει να μην είναι πολύ ανησυχητική. Εκείνος δεν επιθυμεί να παραιτηθεί, διότι μία τέτοια κίνηση θα τον βάλει στην "κακή" πλευρά της ιστορίας. Ωστόσο, επειδή δεν θα μπορεί να εκτελεί όλα του τα καθήκοντα, κρίνεται να απαραίτητο να πραγματοποιηθούν κάποιες ενέργειες και να ληφθούν αποφάσεις.

Το επικρατέστερο όνομα για τον "αντικαταστάτη" του είναι αυτό του Πρίγκιπα Ουίλιαμ, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό εάν θα μπει στη θέση του μονάρχη ή απλά θα τον αντικαταστήσει σε ό,τι αφορά τα πολιτικά και νομικά καθήκοντα.

Ο Χρήστος Ζαρμπούνης μίλησε την Τρίτη 6/2 στο Live News του MEGA για τα σενάρια που επικρατούν: «Είναι φρόνιμο να μην μπούμε στη διαδικασία του τι καρκίνο έχει. Ο λόγος που γίνεται είναι για την προστασία ενός θεσμού και ενός ανθρώπου. Εάν δεν θέλουν να το ανακοινώσουν κάποιο λόγο θα έχουν. Ο παππούς του απεβίωσε από καρκίνο και εκείνη την εποχή δεν το έλεγαν. Το ένα σενάριο είναι να κάνει χημειοθεραπείες και να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του και μόνο στις δημόσιες εμφανίσεις του να τον αντικαθιστά ο πρίγκιπας εξ ονόματος του. Εάν δεν μπορεί να ανταποκριθεί, θα πρέπει για πρώτη φορά στη Βρετανία, να παραιτηθεί. Η διαδοχή έχει προβλεφθεί, είναι ο Ουίλιαμ».

Όσον αφορά στον γιο του, Πρίγκιπα Χάρι, ο Βασιλιάς Κάρολος του τηλεφώνησε και τον ενημέρωσε για την κατάστασή του, και εκείνος αμέσως πήρε το πρώτο αεροπλάνο, αφήνοντας πίσω την σύζυγό του και τα παιδιά τους, για να τον δει, όμως είναι άγνωστο προς το παρόν τι άλλο συζητήθηκε μεταξύ τους και τι θα αλλάξει μετά την συνάντησή τους.