Η Δώρα Τσαμπάζη για τη διαγραφή του Δημήτρη Παπανώτα: «Να προσέχουμε τι λέμε, όχι να κατηγορούμε τους άλλους»

«Αυτά τα ζητήματα είναι ταυτοτικά»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Η Δώρα Τσαμπάζη για τη διαγραφή του Δημήτρη Παπανώτα: «Να προσέχουμε τι λέμε, όχι να κατηγορούμε τους άλλους»

Την αμέριστη στήριξη στην απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να διαγράψει τον Δημήτρη Παπανώτα απ' το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε η Δώρα Τσαμπάζη σε δηλώσεις που παραχώρησε στην εκπομπή «Το Πρωινό». Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος και υποψήφια Ευρωβουλευτής, η ευθύνη ανήκει σε εκείνον που έκανε τη δήλωση, και όχι σε εκείνους που άσκησαν κριτική.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένας άνθρωπος με ευαισθησίες, που εξαρχής έχει δείξει τις εδράσεις του και το κοινωνικό του αποτύπωμα. Πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του προέδρου, ο οποίος προφανώς εξέτασε όλα τα στοιχεία και έκρινε ότι αυτό είναι το πιο σωστό για το κόμμα συνολικά, αλλά και για τον χώρο και για τις ιδέες που πρεσβεύουμε όλοι», είπε αρχικά η Δώρα Τσαμπάζη.

Δείτε επίσης: Δώρα Τσαμπάζη κατά Δημήτρη Παπανώτα: «Να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, αν θεωρεί ότι παρερμηνεύτηκε»

Η απάντηση της Δώρας Τσαμπάζη για τις πρώτες αντιδράσεις

Όσον αφορά την δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα, με την οποία επέρριψε ευθύνες στη δεξιά για τις αντιδράσεις, η Δώρα Τσαμπάζη ήταν ξεκάθαρη: «Πρέπει γενικότερα να προσέχουμε τι λέμε στον δημόσιο λόγο, γιατί είμαστε υπόλογοι. Άσχετα αν αυτό έγινε πριν από ένα μήνα ή πριν από πέντε χρόνια. Το να κατηγορούμε τους άλλους για πράγματα που έχουμε πει εμείς, εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνη. Καλύτερα ο καθένας μας να κάνει την αυτοκριτική του. Αυτά τα ζητήματα είναι ταυτοτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, ζητήματα αξιοπρέπειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί».

Η Δώρα Τσαμπάζη απάντησε επίσης και για τη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία επίσης είχε ζητήσει έμμεσα τη διαγραφή του Δημήτρη Παπανώτα: «Η κ. Σοφία Μπεκατώρου, εκτός από χρυσή Ολυμπιονίκης και σημαιοφόρος της Ολυμπιακής αποστολής, είναι ένα σύμβολο. Χάρη σε αυτή απέκτησαν οι γυναίκες φωνή και έσπασαν τη σιωπή. Πολύ καλά έκανε και μίλησε, γι' αυτό χρειαζόμαστε τέτοιες φωνές και περισσότερες, σε όλα τα κόμματα».