Απογοητευμένος ο Σπύρος Μπιμπίλας μετά τις εκλογές στο ΣΕΗ: «Είναι ντροπή τους, δεν σέβονται»

Ο απερχόμενος πρόεδρος δεν μάσησε τα λόγια του

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Απογοητευμένος ο Σπύρος Μπιμπίλας μετά τις εκλογές στο ΣΕΗ: «Είναι ντροπή τους, δεν σέβονται»

Στην εκπομπή Fay’s Time και τη δημοσιογράφο Νάσια Μανέντη παραχώρησε δηλώσεις ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΕΗ και βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας μίλησε σε σκληρό τόνο για τις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου, δίνοντας έμφαση στα υψηλά ποσοστά αποχής, τα οποία αντικατοπτρίζουν την κατάσταση που επικρατεί και στις εθνικές εκλογές.

«Αυτές οι εκλογές μας έδειξαν ένα πολύ μεγάλο μήνυμα, αυτό που συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Αδιαφορία, μη συμμετοχή σε αυτά που θα όφειλε ο καθένας να συμμετέχει. Όταν έχεις 3.600 ηθοποιούς με δικαίωμα ψήφου και άλλους 2.000 χωρίς, αλλά έρχονται μόνο οι 1.080 και ψηφίζουν, αυτό δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτή τη χώρα», τόνισε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Δείτε επίσης: Δυσάρεστα νέα για τον Σπύρο Μπιμπίλα - Μεγάλη αλλαγή στη ζωή του

Θυμίζουμε ότι νέος πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών είναι ο Νίκος Καραγιώργης. «Βγήκα αντιπρόεδρος μέχρι στιγμής και από τη δική μου παράταξη βγήκε ο γενικός γραμματέας και ο αναπληρωτής, και ο ταμίας. Ο πρόεδρος και οι σύμβουλοι είναι από άλλες παρατάξεις. Επειδή δεν ολοκληρώσαμε, έγιναν συμφωνίες μεταξύ κάποιων παρατάξεων ώστε να προκύψουν κάποια αποτελέσματα την Κυριακή. Πάντως είναι μια δύσκολη περίοδος για το ΣΕΗ από δω και κάτω», συμπλήρωσε ο απερχόμενος πρόεδρος Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας για την αποχή στις εκλογές του ΣΕΗ

Όσον αφορά στους λόγους που, σύμφωνα με τον ίδιο, προέκυψε αυτή η αποχή, ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε: «Πιστεύω πως η μη αναμενόμενη συμμετοχή στις εκλογές οφείλεται στο ότι όλοι είναι στο “ωχ αδελφέ”. Αυτός ο ελληνικός λαός, που απέχει από τις εθνικές και τις δημοτικές εκλογές, εάν και τώρα απέχει στις Ευρωεκλογές, θα δείξει ότι πρέπει κάτι να αναθεωρήσει ώστε να μπορέσουν όλοι να συμμετέχουν εκεί που πρέπει να συμμετέχουν»

«Είναι δυνατόν να απέχουν όλοι από παντού και μετά να μην τους αρέσει το αποτέλεσμα; Εγώ γι’ αυτό είμαι εκνευρισμένος! Μα είναι ντροπή τους που δεν σέβονται αυτό που βγήκε επειδή αυτοί δεν ήρθαν να ψηφίσουν. Παρόλα αυτά εγώ έχω βγει πρώτος σε σταυρούς από όλους τους συμβούλους, αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα. Έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσα να βγω πρόεδρος γιατί έχω κάνει δύο διετίες», κατέληξε μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Σπύρος Μπιμπίλας.