Ισμήνη Καλέση: «Μου φόρτωσαν μία "ελαφριά" εικόνα, έκανα τρεις ημέρες να κοιμηθώ! Τι είμαι, του δρόμου;»

Το δικαστήριο και η προσωπική δικαίωση

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ισμήνη Καλέση: «Μου φόρτωσαν μία

Η Ισμήνη Καλέση ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ. Η ηθοποιός αναφέρθηκε στην καλλιτεχνική της σταδιοδρομία, στα πρώτα της βήματα στον χώρο, καθώς και στην «ελαφριά» εικόνα που είχαν δημιουργήσει κάποιοι εις βάρος της, για την οποία και έφτασε στα δικαστήρια.

«Είχα γνωρίσει τον παραγωγό του Λούνα Παρκ και μου είχαν πει αν βγει κάτι θα με ειδοποιήσει. Έτυχε να τσακωθεί ο Βουλγαρίδης που παρουσίαζε το Λούνα Παρκ με τον Δαλιανίδη και έψαχναν μία καινούρια παρουσιάστρια να είναι πειθήνια να μην παίρνει και πολλά και από τη μια μέρα στην άλλη έγινα γνωστή», δήλωσε αρχικά η Ισμήνη Καλέση.

Δείτε επίσης: Ξέσπασαν Ασίκη, Κωνσταντά & Καλέση για τη "γενιά της βιντεοκασέτας": «Τι να σχολιάσω από αυτή τη γελοία επικεφαλίδα;»

Η Ισμήνη Καλέση για τον χαρακτηρισμό sex symbol

Όπως ανέφερε στη συνέχεια η Ισμήνη Καλέση, αρκετά έντυπα της εποχής της είχαν αποδώσει τον χαρακτηρισμό sex symbol, τον οποίο ωστόσο αρνείται με κάθε τρόπο. Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, με αφορμή ένα σεξιστικό σχόλιο έφτασε στα δικαστήρια με μεγάλο περιοδικό και κατέληξε να δικαιωθεί.

«Μου φόρτωσαν μία ελαφριά εικόνα. Όταν με έλεγαν “sex symbol” γέλαγα, γιατί έλεγα εγώ είμαι κωμική ηθοποιός και αν έρθετε στο θέατρο θα το διαπιστώσετε. Ήταν προσβλητικό και συνεχίζουν να το λένε. Πλέον δεν ασχολούμαι. Τότε πήγα στα δικαστήρια τον Λαμπράκη γιατί στο περιοδικό ήταν στην τελευταία σελίδα ήταν η Πανδώρα και είχε βάλει από τη μια μεριά εμένα μία φωτογραφία από το Ηρώδειο και από την άλλη ήταν η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και είχε γράψει “Αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι γένους θηλυκού να είναι σαν την κυρία στα δεξιά γιατί αν είναι σαν την αριστερή αλίμονό μας”. Δεν το διάβασα, μου το είπαν εκεί που πήγαινα χορό», αποκάλυψε η Ισμήνη Καλέση.

«Μόλις το ακούω έκανα τρεις ημέρες να κοιμηθώ. Τι είμαι καμπούρα, του δρόμου, τι θέλει να πει ο ποιητής; Και τους πήγα στα δικαστήρια και το κέρδισα. Πολλές φορές τα σχόλια ήταν άδικα. Ήταν μία σφραγίδα, ήταν μία πλασματική εικόνα, δεν την είχα επιδιώξει ποτέ. Ήμουν αυτό που ήμουν», κατέληξε όσον αφορά αυτά τα σχόλια η Ισμήνη Καλέση.