Ξέσπασαν Ασίκη, Κωνσταντά & Καλέση για τη "γενιά της βιντεοκασέτας": «Τι να σχολιάσω από αυτή τη γελοία επικεφαλίδα;»

Ένα βήμα πριν κινηθεί νομικά η Καίτη Φίνου

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφίες αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφίες αρχείου NDP Photo Agency

Μεγάλος ντόρος έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες εξαιτίας ενός εξώφυλλου εφημερίδας η οποία χαρακτήρισε σπουδαίους ηθοποιούς, ανάμεσα στους οποίους η Καίτη Φίνου και ο Σταμάτης Γαρδέλης, ως γενιά της βιντεοκασέτας, η οποία κατέληξε στο ψυχιατρείο (δείτε εδώ, όπως και την αντίδραση της ηθοποιού).

Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, στην εκπομπή του ALPHA, Super Κατερίνα, μίλησαν οι Τέτα Κωνσταντά, Βίνα Ασίκη, Ισμήνη Καλέση και πολλοί ακόμη. Οι ίδιοι ξέσπασαν για τον τίτλο αυτό, καθώς θεωρούν πως ξεπερνά τα όρια της δημοσιογραφίας και προσβάλει ανθρώπους που παλαιότερα οι ίδιοι δημοσιογράφοι αποθέωναν.

Οι αντιδράσεις των Αίκη, Κωνσταντά και Καλέση για "τη γενιά της βιντεοκασέτας"

«Ο τίτλος είχε κακία και φθόνο μαζί. Είναι δουλειά των δημοσιογράφων, σαφώς, να ασχολούνται και με την προσωπική ζωή των καλλιτεχνών, γιατί ενδιαφέρει τον κόσμο να μάθει, είναι δουλειά τους και να σχολιάζουν. Αλλά το να βγάζουν κακίες ως και φθόνο ξεπερνάει το πλαίσιο της δουλειάς τους. Με πείραξε ο τίτλος χωρίς να ξέρω τι λέει το άρθρο μέσα. Αρέσκονται οι άνθρωποι να χτίζουν είδωλα και μετά να τα γκρεμίζουν, ίσως γιατί αυτό τους κάνει να αισθάνονται λιγότεροι μίζεροι», είπε αρχικά η Τέτα Κωνσταντά.

«Είναι λίγος βαρύς. Είναι σε συνάρτηση με την προσωπική ζωή των ανθρώπων. Κακά τα ψέματα, η δόξα έχει τίμημα», πρόσθεσε με τη σειρά της η Βίνα Ασίκη.

«Αυτό από μόνο του είναι αισχρό! Τι θα πει η γενιά της βιντεοκασέτας; Τι να σχολιάσω από αυτή τη γελοία επικεφαλίδα; Φταίνε και οι ηθοποιοί για την απαξίωση, γιατί δέχθηκαν να γίνουν δεύτεροι, τρίτοι, τέταρτοι, πέμπτοι ρόλοι, ενώ θα έπρεπε να έχουν την εκτίμηση και τη σωστή τους θέση», σημείωσε και η Ισμήνη Καλέση.

Η Καίτη Φίνου με τη σειρά της μίλησε στο Πρωινό του ΑΝΤ1 την ίδια ημέρα, εξηγώντας πως σκέφτεται μέχρι και να κινηθεί νομικά.

«Σκέφτομαι να κινηθώ νομικά γι’ αυτό το δημοσίευμα. Θα δούμε. Τη λέξη ψυχίατρος εγώ την έχω πει χρόνια πριν και δεν είχε γίνει θέμα, το πέρασαν στο ντούκου. Εγώ έχω πάει σε ψυχιατρείο, όχι για να νοσηλευτώ, αλλά θα το ήθελα γιατί θα μου είχαν κόψει και τα χάπια.

Είχα πάει στο Αιγινήτειο για να βρω τη γιατρειά μου, για να μου σταματήσουν οι κρίσεις πανικού που είχα για 5 - 6 χρόνια. Ήμουν σχεδόν καθημερινά στα επείγοντα. Δε νευρίασα με τη λέξη "ψυχιατρεία", η φράση "γενιά της βιντεοταινίας" με ενόχλησε.

Θα έπρεπε να ξέρει ο δημοσιογράφος, που χρησιμοποιεί και τόσο ωραίες λέξεις, ότι δεν ήταν βιντεοταινίες, ήταν κινηματογράφος. Έχω ενοχληθεί πάρα πολύ με αυτό», δήλωσε μεταξύ άλλων.