Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Γονείς προσοχή! Έτσι θα πείτε στα παιδιά σας πως πέθανε το κατοικίδιο σας

Η πιο δύσκολη στιγμή απ' όλες...

Γονείς προσοχή! Έτσι θα πείτε στα παιδιά σας πως πέθανε το κατοικίδιο σας
ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙ 27.03.2020 11:42
Από Youweekly Team

Γονείς χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους σας μιας και πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Παρακάτω σας έχουμε τον τρόπο με τον οποίο θα πείτε στα παιδιά σας, πως το αγαπημένο τους κατοικίδιο πέθανε όταν έρθει αυτή η ώρα.

Όποιος θεωρεί το ζωάκι του, το σκύλο ή την γάτα, έναν αγαπημένο φίλο, σύντροφο ή ακόμα και μέλος της οικογένειας, σίγουρα νιώθει έντονο πόνο όταν το χάνει, όταν πεθαίνει. Ερωτήματα κατακλύζουν το μυαλό και προσπαθείς να ξεπεράσεις την θλίψη.

Ένα από τα πιο εύλογα, είναι πώς θα το εξηγήσετε στα παιδιά σας, χωρίς να σας πάρουν τα ζουμιά και κυρίως, χωρίς να τα στεναχωρήσετε πολύ. Εμείς, ψάξαμε και βρήκαμε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο στο animal-cemetery.gr.

Αν είστε γονιός, είστε ο μόνος κατάλληλος να κρίνει τι πληροφορίες θα δώσετε στα παιδιά σας για το θάνατο και την απώλεια του ζώου. Μην τα υποτιμήσετε όμως. Μπορεί να δείτε ότι αν είστε ειλικρινείς με τα παιδιά σας, θα μπορέσουν να καταλάβουν το θάνατο, τις φοβίες τους γι αυτόν και το τι σημαίνει.

Η ειλικρίνεια είναι σημαντική. Αν πείτε ότι το ζώο σας «κοιμήθηκε», πρέπει να τους δώσετε να καταλάβουν την διαφορά από τον κανονικό, καθημερινό ύπνο.

Την ίδια στιγμή αξίζει να δείτε και τι λέμε στο παιδί μας, για τον κορωνοϊό και την καραντίνα στην οποία βρισκόμαστε.

Μην πείτε ποτέ ότι το ζώο έφυγε ή χάθηκε, γιατί τα παιδιά μπορεί να νιώθουν ενοχές ότι του έκαναν κάτι που δεν έπρεπε και θα περιμένουν με αγωνία να γυρίσει κάποτε. Αυτό επίσης θα δυσκολέψει τα παιδιά να δεχτούν ένα νέο ζώο, αν πάρετε. Κάντε σαφές ότι το ζωάκι αυτό δεν θα ξαναγυρίσει αλλά είναι ευτυχισμένο εκεί που είναι και δεν πονά...

Διαβάστε τη συνέχεια για το πώς θα πείτε στο παιδί σας ότι το κατοικίδιό σας πέθανε στο thebody.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Όλη η οικογένεια στο σπίτι; Οι ειδικοί σας δίνουν λύσεις για να μην τσακωθείτε

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το βίντεο που πρέπει να δείξετε στα παιδιά σας

Share