Σχέση με διαφορά ηλικίας! Πώς να επιβιώσεις ;

Οι ειδικοί απαντούν με συγκεκριμένα στοιχεία!

Σχέση με διαφορά ηλικίας! Πώς να επιβιώσεις ;

Ίσως να έχεις βρεθεί σε αυτή την κατάσταση αντιμετωπίζοντας εικόνες ζευγαριών που δεν φανταζόσουν ότι θα είναι ταιριαστοί, οι ίδιοι όμως δείχνουν ευτυχισμένοι στη σχέση κι αυτό αρκεί.

Ωστόσο εάν συνεχίζεις να απορείς πως γίνεται άνθρωποι με διαφορετική εμφάνιση αλλά και μεγάλη διαφορά ηλικίας να καταφέρνουν να είναι μαζί, παρακάτω μπορείς να ταυτιστείς ή όχι με την άποψη των ειδικών. Διαβάστε περισσότερα...

Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί έχουν πάρει πολλές φορές θέση σε ό,τι αφορά τα ζευγάρια με μεγάλη διαφορά ηλικίας. Έρευνες έχουν αποδείξει κατά καιρούς πως, όταν η διαφορά αγγίζει τον 1 χρόνο οι πιθανότητες χωρισμού μειώνονται, ενώ όταν η διαφορά ξεπερνάει τα 10 χρόνια αυξάνονται δραματικά.

Δείτε ακόμη: Οι λόγοι που επιλέγουμε ερωτικούς συντρόφους που μας μοιάζουν!

Δείτε ακόμη: Αυτά είναι τα κριτήρια για να βρεις το ιδανικό άντρα να κάνει το επόμενο βήμα!

Έρευνες δείχνουν πως υπάρχουν πολλοί περισσότερες πιθανότητες μια σχέση με μεγάλη διαφορά ηλικίας να επιτύχει μια ευτυχισμένη και αρμονική συμβίωση.

Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; Σύμφωνα με τον ψυχοθεραπευτή Matt Lundquist, υποστηρίζει ότι απασχολεί πολλά ζευγάρια το θέμα "Σχέσεις με διαφορά ηλικίας". Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι: ''Σε κάποιες περιπτώσεις, οι συγκεκριμένες σχέσεις μπορούν να επωφεληθούν από τις προφανείς διαφορές τους, δεδομένου ότι θα δώσουν όλη τους την προσοχή στο να καλύψουν και να γεφυρώσουν αποστάσεις. Τα ζευγάρια με αυτές τις διαφορές, καλούνται από την αρχή της σχέσης να την κατευθύνουν και να αναζητήσουν λύσεις σε σχέση με άλλα ζευγάρια, που μπορεί να αργήσουν πολύ να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τις διαφορές που σίγουρα έχουν''.