Δημήτρης Παπαμιχαήλ: 14 χρόνια από τον θάνατο του αξέχαστου ηθοποιού! Οι εμφανίσεις που τον λατρέψαμε...

Δείτε τις πιο αξιομνημόνευτες εμφανίσεις του Δημήτρη Παπαμιχαήλ...

Δημήτρης Παπαμιχαήλ: 14 χρόνια από τον θάνατο του αξέχαστου ηθοποιού! Οι εμφανίσεις που τον λατρέψαμε...

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου και σήμερα συμπληρώνονται 14 χρόνια από τον θάνατο του.

Το Youweekly.gr αποδίδει φόρο τιμής στο λατρεμένο ταλέντο του και σας παρουσιάζει τις πιο αξέχαστες εμφανίσεις του στη μεγάλη οθόνη! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Ρίκα Βαγιάνη: Ανατριχιαστική αποκάλυψη - '"Ήξερε ότι θα είναι το τελευταίο της καλοκαίρι"

Το 1956 τον βλέπουμε στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο και την ταινλια "Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας", την πρώτη έγχρωμη ταινία που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα. Στον ρόλο του Λιάκου, έδειξε σε όλους ότι ένα μεγάλο ταλέντο μόλις αναδείχθηκε και ήρθε για να μείνει. Στο πλευρό του φυσικά, η εξίσου νεαρή Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Το 1959, ερχόμαστε σε μια από τις μεγαλύτερες εληνικές κινηματογραφικές επιτυχίες και την ταινία "Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο", όπου ως σαν γοητευτικός Κύριος Φλωράς χαστουκίζει την ατίθαση μαθήτρια του που τον έχει ερωτευτεί και επιβάλει την τάξη.

Δείτε ακόμη: Ρίκα Βαγιάνη: "Δεν υπάρχει περίπτωση να πεθάνω. Θα μεγαλώσω το παιδί μου..." - Ο τεράστιος αγώνας στο νοσοκομείο για να νικήσει το "τέρας"

Το 1961 θα έρθει η απόλυτη επιτυχία τόσο για εκείνον όσο και για την αγαπημένη του Αλίκη! Η "Αλίκη στο ναυτικό" κάνει την εμφάνιση της στη μεγάλη οθόνη και οι εισπράξεις σπάνε κάθε ρεκόρ.

Το γοητευτικό λαϊκό παιδί με το όνομα Λευτέρης παίρνει σάρκα και οστά μέσω του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στην ταινία "Η αρχόντισσα και ο αλήτης", το 1968 και όλοι ερωτεύονται με την απίστευτη ισοτρία αγάπης του με τον..."Πίπη".

Και φτάνουμε στο απόλυτο peak της καριέρας του ηθοποιού με μια από τις πιο συγκλονιστικές ερμηνείες του ελληνικού κινηματογράφου. Το 1971 ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ γίνεται ο "Παπαφλέσσας" και αφήνει θεατές και κριτικούς με τα στόματα ανοιχτά. Στο πλευρό του ως Κολοκοτρώνης, ο Αλέκος Αλεξανδράκης.

Δείτε ακόμη: Διάσημες Ελληνίδες που «λαχτάρισαν» με εμμονικούς θαυμαστές!

Αυτές ήταν ελάχιστες από τις εμφανίσεις του αξέχαστου ηθοποιού τη μεγάλη οθόνη. Θα είναι πάντα το "λαϊκό παιδί " του ελληνικού κινηματογράφου, θα είναι πάντα το ιδανικό ταίρι για την Αλίκη, θα είναι πάντα στις καρδιές μας.