Ο Γιώργος Μαυρίδης για πρώτη φορά έκανε μια συγκλονιστική αποκάλυψη για την προσωπική του ζωή στο podcast της Χριστίνας Μπόμπα. Συγκεκριμένα, για την παιδική του ηλικία, που για πολλά χρόνια ήταν εφιαλτική, καθώς ο πατέρας του ήταν τοξικομανής.

Με αφορμή λοιπόν την ανατριχιαστική του εξομολόγηση, που έκανε το Happy Day (δείτε το βίντεο) αλλά και το BreakfastStar (δείτε εδώ) να συγκινηθούν, εμείς γυρνάμε το χρόνο πίσω και κάνουμε αναδρομή στο παρελθόν του.

Το who is who του Γιώργου Μαυρίδη

Το ξεκίνημά του στην τηλεόραση και η φιλία με τον Σάκη Τανιμανίδη

Φωτογραφία του Τανιμανίδη και του Μαυρίδη από το World Party

Ο Γιώργος Μαυρίδης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από το World Party στο πλευρό του Σάκη Τανιμανίδη. Πρόκειται για μια εκπομπή που ξεκίνησε το 2013 στην ΕΡΤ3 και από το 2014 μέχρι το 2016 προβλήθηκε μέσα από τη συχνότητα του ALPHA. Η ταξιδιωτική αυτή εκπομπή ήταν και είναι μια από τις πιο επιτυχημένες που πέρασε από την ελληνική τηλεόραση και σημείωσε πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Βέβαια, πριν εμφανιστεί στην τηλεόραση έκανε τατουάζ στην Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, το μαγαζί του το έχει ακόμα, αφού είναι ένα επάγγελμα που αγαπάει πολύ.

Ο τσακωμός με τον Τανιμανίδη και η επανασύνδεση

Με το τέλος του World Party το 2016, ήρθε και το τέλος της σχέσης του με τον Σάκη Τανιμανίδη.

Ο Γιώργος Μαυρίδης και ο Σάκης Τανιμανίδης στην Ουγκάντα
Instagram / Σάκης Τανιμανίδης

Όπως είχε γραφτεί, οι εντάσεις μεταξύ τους είχαν ξεκινήσει έπειτα από μια δήλωση του Σάκη Τανιμανίδη πως θέλει να σταματήσει η ταξιδιωτική εκπομπή με αποτέλεσμα να “παγώσουν” οι σχέσεις τους.

«Δεν ήταν δικιά μου απόφαση (σσ. να σταματήσει το World Party), ήταν μια συνολική απόφαση να σταματήσουμε. Αυτή η ιστορία μου έχει αφήσει μια πικρία» είχε πει ο Γιώργος Μαυρίδης όταν είχε πάει καλεσμένος στην εκπομπή Μετά τα μεσάνυχτα στον ALPHA.

Σάκης Τανιμανίδης, Γιώργος Μαυρίδης

Τελικά, πολλά χρόνια μετά τον «τσακωμό» τους, ήρθε επιτέλους η επανασύνδεση! Το νέο κεφάλαιο στη σχέση τους άνοιξε, όταν ο Γιώργος πήγε στα βαφτίσια των διδύμων του Σάκη Τανιμανίδη και της Χριστίνας Μπόμπα. Από την ημέρα εκείνη, οι σχέσεις τους θερμάνθηκαν ξανά και μάλιστα, συνεργάστηκαν στην τηλεόραση, παρουσιάζοντας το The reunion, μια ίδια ταξιδιωτική εκπομπή με το World Party, ωστόσο, με διαφορετικό όνομα, που είχε μεγάλη σημασία για τους ίδιους (δείτε την τηλεθέαση που σημείωσαν στην τελευταία εκπομπή).

Οι γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του

Ο Γιώργος Μαυρίδης έζησε έναν όμορφο έρωτα με την Νικολέττα Ράλλη, ο οποίος όμως κράτησε μόνο ένα χρόνο (2018-2019). Η φωτογραφία που είχαν δημοσιεύσει από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ποζάροντας με τα μαγιό τους, είχε σχολιαστεί έντονα και όλοι μιλούσαν για μια σχέση που μπορεί να όδευε μέχρι και τα σκαλιά της εκκλησίας.

Ο Γιώργος Μαυρίδης με την Νικολέττα Ράλλη

«Τη Νικολέττα τη γνώρισα στην καλοκαιρινή εκπομπή. Δεν νομίζω πως πλέον μπορώ να ερωτευτώ με την πρώτη ματιά. Μου άρεσε αυτό που έβλεπα. Θέλω να γελάω, μου αρέσει να υπάρχει χιούμορ. Στην πορεία έγιναν όλα. Έβαλα τη φωτογραφία στα βράχια γιατί έτσι το ένιωσα και το έκανα. Δεν μου αρέσει σε μια σχέση η γκρίνια. Με τον άνθρωπο που θέλεις να έχεις σχέση, θες να περνάς καλά, να διασκεδάζεις. Όταν αυτό παύει να υπάρχει, συνεχίζεις και προχωράς. Σε εμάς έπαψε να υπάρχει αυτό και όμορφα και ωραία το σταματήσαμε, απλά. Δεν ήταν καθόλου ξαφνικό. Χωρίσαμε πολύ πριν μαθευτεί και το κρατήσαμε σε ένα τυπικό επίπεδο», είχε πει ο Γιώργος Μαυρίδης για το χωρισμό τους σε συνέντευξή του.

Η σχέση ωστόσο, που τον έκανε να σκεφτεί πολύ σοβαρά το γάμο, να γονατίσει με το δαχτυλίδι στο χέρι και τελικά να παντρευτεί με πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ήταν εκείνη με την Κρίστη Καθάργια.

Ο Γιώργος Μαυρίδης στον γάμο του

Το διαζύγιο τους ωστόσο “έσκασε” 9 μήνες μετά το γάμο τους. «Κανένας χωρισμός δεν είναι εύκολος. Δεν είμαι καθόλου χαρούμενη για το διαζύγιό μου. Δεν είμαι καθόλου περήφανη που χώρισα και επειδή είναι μια κουβέντα που με στενοχωρεί πολύ, δε θέλω να την κάνουμε άλλο», είχε πει η Κρίστη Καθάργια.

Ο Γιώργος Μαυρίδης Κρίστη Καθάργια
13-07-2020 – Teatro

Ο θάνατος που δεν μπορεί να ξεπεράσει

«3 χρόνια πέρασαν, από την μέρα που έφυγες και τώρα πλέον μπορώ να πω ότι ξέρω…Δεν έμαθα τι πάει να πει αγάπη στα 15 χρόνια που έζησα δίπλα σου, αλλά σε αυτά τα 3 που είσαι μακριά μου!
Φέτος δεν χρειάζεται να είμαι εκεί δίπλα, να σου μιλάω, γιατί αυτή την φορά ταξιδεύεις μαζί μου!
Νιώθω ότι είναι η τελευταία φορά που ανεβάζω φώτο με την Μολυ ίσως να έχω κάνει κάποια βήματα, ίσως να θέλω να προχωρήσω ίσως πολλά, αλλά έτσι νιώθω. Τέλος πάντων δώστε ένα φιλί και κάντε μια αγκαλιά στους τετράποδους φίλους σας, κάποια μέρα θα με θυμηθείτε
», είχε γράψει για το θάνατο της αγαπημένης του σκυλίτσας, της Μόλυ.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια – Ο τοξικομανής πατέρα και οι βίαιες συμπεριφορές

Ο Γιώργος Μαυρίδης άνοιξε για πρώτη φορά την καρδιά του και μοιράστηκε τη δική του προσωπική ιστορία παιδικού τραύματος. Συγκεκριμένα, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ίδιος και η οικογένειά του με τον πατέρα του, ο οποίος ήταν χρήστης ναρκωτικών.

«Ο πατέρας μου ήταν αυτός που δημιούργησε τα προβλήματα στην οικογένεια και κατά κύριο λόγο σε εμένα. Δεν ήθελα με τίποτα ο άλλος να πει “τι κακός που ήταν σαν άνθρωπος”, πρώτον γιατί δεν βρίσκεται στη ζωή και δεύτερον γιατί γνωρίζω ότι ήταν άρρωστος. Για πολλά χρόνια έκανε χρήση ναρκωτικών. Όσοι κάνουν χρήση για πολλά χρόνια, δεν έχουν καθαρή σκέψη και διαύγεια, οπότε ανάλογα με την κλίμακα του εγκεφάλου τους η αρρώστια τους μεταδίδεται στους δίπλα τους. Το πρόβλημα των ανθρώπων που κάνουν ναρκωτικά είναι στους γύρω τους.

Το ξέρω πολύ καλά το θέμα γιατί το είχα μέσα στο σπίτι μου. Το έζησα μεγαλώνοντας με τους φίλους μου, προσπαθώντας να τους εξηγήσω ποιο είναι το τέλος, γιατί το είχα δει, αλλά δεν είσαι ο εαυτός σου, δεν είσαι εσύ, δεν μιλάς εσύ. Για αυτό δεν θα ήθελα κάποιος να πει ότι ήταν πολύ κακός. Από όλο αυτό θέλω να κρατήσετε πως είμαι εδώ να το συζητήσω, επειδή είμαι πολύ καλά. Το εννοώ. Θεωρώ ότι είμαι σε ένα επίπεδο που τα έχω καταφέρει. Νομίζω ότι κατάφερα να μην γίνω κάτι που ήταν προδιαγεγραμμένο να γίνω.

Είμαι 46 ετών και γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλαμαριά. Ήμουν από μια φτωχή οικογένεια, όπως οι περισσότεροι πρόσφυγες που ήταν Πόντιοι και από την Κωνσταντινούπολη. Ήταν μια πολύ περίεργη εποχή για τη χώρα μας. Ο πατέρας μου, την εποχή που στην Ελλάδα υπήρχε χούντα, ήταν δηλωμένος κομμουνιστής. Αυτό στοίχιζε τότε στους ανθρώπους με φυλάκιση. Το ’70 μπήκε για πρώτη φορά φυλακή. Όταν βγήκε από την φυλακή ήταν πολύ διαφορετικός. Η μητέρα μου άλλον άνθρωπο παντρεύτηκε και άλλον είχε στην πορεία. Εκείνες τις εποχές δεν χώριζες. Η μητέρα μου τότε είχε μείνει έγκυος στην αδελφή μου και όλο αυτό το στήριξε (σ.σ την κατάσταση του συζύγου της). Όταν βγήκε από την φυλακή ήταν πολύ πιο άγριος και επιθετικός. Η μητέρα μου είχε ήδη ένα παιδί και προσπαθούσε να καταλάβει τι ακριβώς πρέπει να κάνει, γιατί ήταν τελείως άσχετη με όλο αυτό το πράγμα.

Η μητέρα του Γιώργου Μαυρίδη
Η μητέρα του Γιώργου Μαυρίδη

Η μητέρα μου ήταν σε πολύ ακραία κατάσταση. Έμεινε έγκυος σε εμένα όταν βγήκε από τη φυλακή ο πατέρας μου και προφανώς δεν ήθελε να με κρατήσει. Εν τέλει πήρε την απόφαση να με κρατήσει. Μετά μπήκε ξανά φυλακή ο μπαμπάς και τα προβλήματα συνέχισαν. Ο δέκτης όλων αυτών ήταν η μητέρα μου. Κάποια στιγμή αυτός ο δέκτης μεγάλωσε πάρα πολύ και μπήκαν στη μέση και τα παιδιά.

Θυμάμαι να είμαι κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο με την αδελφή μου και ο πατέρας μου να προσπαθεί να αυτοκτονήσει με χάπια. Απ’ έξω ήταν πυροσβεστικές και αστυνομίες και εκείνος απειλούσε ότι θα με σκοτώσει. Αυτό το θυμάμαι γιατί έπαιζα με τα κουτάκια από τα χάπια. Αυτό με την αυτοκτονία συνέβη όταν ήμουν μεταξύ 5-10 ετών. Θυμάμαι που πήγαινα επισκεπτήριο στις φυλακές και δεν μου λέγανε ότι είναι φυλακή. Μου έλεγε η γιαγιά μου ότι είναι ξενοδοχείο και ο μπαμπάς μου δούλευε εκεί. Την τελευταία φορά που βγήκε ο πατέρας μου, βγήκε κάνοντας αποτοξίνωση μέσα στη φυλακή, οπότε του στοίχισε πάρα πολύ σε εγκεφαλικό και νοητικό επίπεδο στο να βγει πραγματικά άρρωστος.

Μεγαλώνοντας έτσι νόμιζα ότι ήταν οι μπαμπάδες, γιατί δεν είχα άλλη εικόνα. Νόμιζα ότι ένας μπαμπάς έλειπε συνέχεια και όποτε ήταν εκεί, υπήρχε η τρομοκρατία, το ξύλο, το βρισίδι, οι απειλές και το σπάσιμο των πραγμάτων για να γίνεται το δικό του. Νόμιζα ότι ο μπαμπούλας ήταν ο πατέρας μου. Αυτή την εικόνα είχα.

Όταν βγήκε από τη φυλακή την τελευταία φόρα, συνειδητοποίησα ότι η αρρώστια του άρχισε να επικεντρώνεται πάνω μου. Δεν ήταν καλά. Άρχισε να ασχολείται πάρα πολύ μαζί μου και είχε μια υστερία, ένα κόλλημα, μια εμμονή. Πίστευε ότι θα γίνω gay. Ξαφνικά του φταίγαν όλοι οι gay. Για αυτόν ήταν κάτι πολύ κακό.

Είχε μια εμμονή με τον θείο μου, επειδή βοηθούσε τη μάνα μου όταν δούλευε το πρωί στο μανάβικό του και το βράδυ έραβε με τη μηχανή για να μπορέσει να μας μεγαλώσει. Όλο αυτή η εμμονή που είχε για τον θείο μου και τους gay, πέρασε σε εμένα. Δεν έχω ιδέα γιατί. Μου έλεγε να αλλάξω τη φωνή μου γιατί μιλούσα σαν gay, σαν γυναικούλα. Για 2-3 χρόνια με ξενυχτούσε και άκουγα ότι θα γίνω gay. Μου έλεγε να βγω στο μπαλκόνι και να φορέσω φουστάνια και τελικά με σταματούσε. Για πάρα πολλά χρόνια άλλαζα τη φωνή και όταν μιλούσα κανονικά μου έλεγε “τι σου έχω πει;”.

Η μητέρα μου τι να πει; Ήθελε να χωρίσει αλλά υπήρχε πολλή τρομοκρατία και φόβος. Υπήρχαν φορές που είχε έρθει η αστυνομία σπίτι, αλλά η απάντηση ήταν “είναι ο άντρας σας”. Αυτό τράβηξε πολλά χρόνια. Πολλές φορές ξυπνούσα και αντίκριζα σπασμένα πολύφωτα και αίματα.

Ο Γιώργος Μαυρίδης με την αδερφή του
Ο Γιώργος Μαυρίδης με την αδερφή του

Κάποια στιγμή, κάπου κοντά στα 10 μου, ήμουν με μια σαγιονάρα, ένα σορτσάκι και γυμνός από πάνω. Το ίδιο και η αδελφή μου. Περπατούσαμε στον δρόμο στην παραλία της Καλλικράτειας. Ήμασταν με τη μητέρα του και σε κάποιο σημείο τον ακούσαμε να έρχεται με τη μηχανή και πήγε να μας πατήσει. Ήταν ένα επιθετικό σκηνικό. Καταφέρνει και τον ηρεμεί η μάνα μου και μας άφησε και έφυγε. Ένιωθα ότι του έδινε αυτό που ήθελε για να μας αφήσει να φύγουμε. Του έλεγε “ναι, έχεις δίκιο. “Ναι, είμαι πουτ@να”. “Ναι, είναι πουστ@ς”. “Ναι, όλοι θέλουμε το κακό σου”, και έφευγε. Αν του πήγαινε κόντρα, δεν σταματούσε.

Εκεί στα δέκα μου γύρισα και είπα στη μητέρα μου “αν δεν τον χωρίσεις, θα πάρω το ποδήλατο και θα φύγω. Μου είπε “πού θα πας;” και της απάντησα “μακριά από εδώ”. Τότε πήρε τηλέφωνο έναν δικηγόρο, ήρθε στο σπίτι μας, αλλάξαμε τις κλειδαριές και τον περιμέναμε (σ.σ τον πατέρα του). Έγινε ξανά φασαρία. Του επέτρεψαν να πάρει τα πράγματά του και έφυγε. Από κει κει πέρα, για 8 χρόνια ζήσαμε την απόλυτη τρομοκρατία. Έγιναν πολύ άσχημα πράγματα», εξομολογήθηκε και ανατρίχιασε ο Γιώργος Μαυρίδης.

«Η συγχώρεση έγινε για να είμαι εγώ καλά στη ζωή μου. Έχω κρατήσει ότι η μητέρα μου δεν είπε ούτε κακιά κουβέντα. Νομίζω ήταν το καλύτερο καλό που μου έχει κάνει. Πάρτε όλο αυτό το κακό που υπάρχει γύρω σας και αντλήστε το για να γίνεται καλύτεροι εσείς», αποκάλυψε.

Ο θάνατος του πατέρα του

Ο Γιώργος Μαυρίδης με τον πατέρα του

Ήταν 10ος του 2023 όταν ο πατέρας του Γιώργου Μαυρίδη έφυγε από τη ζωή. Η δεύτερη απώλεια μέσα σε λίγα χρόνια που βίωσε…

«30 χρόνια πριν σταμάτησα να παίζω ποδόσφαιρο για να μην σου κάνω το χατίρι, ήξερα ότι ήταν η καψούρα σου να με δεις ποδόσφαιριστη και μένα η αντίδραση μου για αυτά που έζησα…Δεν περίμενα ποτέ στην ζωή μου ότι 30 χρόνια μετά θα σου το έκανα , δεν περίμενα ποτέ ότι θα σκυλιαζα να κερδίσω για σένα, δεν περίμενα ποτέ ότι θα παρακαλούσα να ήσουν εδώ να με δεις.

Ελπίζω να με καμάρωσες από εκεί ψηλά και ας ήταν αργά. Μακάρι σε μια άλλη ζωή να ξαναβρεθούμε και να μου δώσεις αυτά που πάντα ήθελα σα παιδί. Μακάρι σε μια άλλη ζωή να μπορέσεις να δεις τι έχασες από τον γιο σου και εγώ να ζήσω τον πατέρα μου. Καλό ταξίδι Πετράν, αφιερωμένη για σένα ή σημερινή νίκη», είχε γράψει ο Γιώργος Μαυρίδης σε ανάρτησή του.