Χριστούγεννα 2018: 10 ιδέες για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας!

Πάρτε ιδέες!

Χριστούγεννα 2018: 10 ιδέες για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας!

Το πρώτο μέρος του σπιτιού που στολίζουμε για τα Χριστούγεννα είναι πάντα το σαλόνι.

Και είναι άκρως λογικό, μιας και εκεί είναι που δεχόμαστε καθημερινά τους καλεσμένους μας και φυσικά εκεί γίνεται και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή το ρεβεγιόν. Διαβάστε παρακάτω...

Γι’ αυτό εξάλλου και βάζουμε εκεί και το δέντρο μας, ώστε να το θαυμάζουν όλοι.

Δείτε ακόμη: Εναλλακτικοί τρόποι ξεσκονίσματος που θα σας κάνουν την ζωή πιο εύκολη!


Με ποιους τρόπους όμως μπορείς να φροντίσεις για την διακόσμηση του σαλονιού σου, ώστε να δείχνει ζεστό και φιλόξενο το σπίτι σου, ενώ ταυτόχρονα θα είναι και στο κλίμα των ημερών;

Αυτοί είναι οι δέκα τρόποι που θα σας δώσουν ιδέες!

Παραδοσιακή διακόσμηση

Αν προτιμάς τον παραδοσιακό τρόπο για να διακοσμήσεις το σπίτι σου για τις γιορτές, αυτό το στυλ θα ολοκληρώσει άψογα την εμφάνιση του σπίτι σου. Κρέμασε τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες στο τζάκι σου, στόλισε το δέντρο σου με diy στολίδια και πρόσθεσε μερικά κόκκινα φιογκάκια και κορδέλες γύρω από τα έπιπλα σου.

Δείτε ακόμη: Με μόλις 13 ευρώ ξεχνάς καθάρισμα και τρίψιμο στη ντουζιέρα!

Χρησιμοποίησε μίνι δεντράκια

Αν θέλεις να προσθέσεις λίγη επιπλέον λάμψη στο σαλόνι σου ή αν έχεις αποφασίσει να βάλεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου σε κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρά δεντράκια. Επέλεξε άσπρα ή πράσινα ανάλογα με το τι ταιριάζει στον χώρο σου, πρόσθεσε λαμπάκια και μερικά μικρά στολίδια και αυτομάτως ο χώρος σου θα δείχνει πιο ζεστός και γιορτινός!

Βάλε μια γιρλάντα με κουκουνάρια

Μια γιρλάντα με κουκουνάρια και μικρά στολίδια είναι ο τέλειος τρόπος για να αναδείξεις το τζάκι σου, χωρίς να χρησιμοποιήσεις τις παραδοσιακές κάλτσες. Εάν τώρα δεν έχεις τζάκι, μπορείς να την κρεμάσεις σε κάποιο σημείο του τοίχου σου, κοντά στους καναπέδες, για να χτυπάει καλύτερα στο μάτι.

Επιπλέον μπορείς να την κρεμάσεις και γύρω από το κάσωμα της πόρτας ή κάτω από τα ράφια που έχεις στους τοίχους σου.

Χρησιμοποίησε πράσινο και λευκό χρώμα

Το λευκό δένδρο είναι πολύ στην μόδα τα τελευταία χρόνια και ο συνδυασμός του με πράσινα στολίδια, κάνει την διακόσμηση απίστευτα κομψή και εντυπωσιακή. Το βασικό για ένα άσπρο δέντρο είναι να μην το φορτώσεις με πολύχρωμα λαμπάκια και στολίδια, γιατί εκεί θα χάσει την αξία του.

Στόλισε τις εσωτερικές σκάλες

Αν έχεις εσωτερικές σκάλες είτε στο σαλόνι σου είτε κάπου σχετικά κοντά, θα πρέπει να φροντίσεις να τις στολίσεις, ώστε να μην δείχνουν ψυχρές και άδειες. Αν το δέντρο σου είναι κοντά στις σκάλες, χρησιμοποίησε το ίδιο στυλ διακόσμησης, για να μην δημιουργείται πολύ «φασαρία» στην συνολική εικόνα.

Δείτε ακόμη: Κρατήστε ζεστό το σπίτι σας, χωρίς περιττά έξοδα!

Απλή και κομψή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού

Αν πάλι προτιμάς το πιο από στυλ, μπορείς να επιλέξεις πιο απαλά χρώματα και λαμπάκια σε λευκό του πάγου χρώμα. Φυσικά για να ταιριάζει και με τα Χριστούγεννα το μόνο έντονο χρώμα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι το κόκκινο. Εδώ τώρα σκέψου το «Less is more» και μην κάνεις υπερβολές.

Ντύσε το σαλόνι στα λευκά

Η εναλλακτική λύση για εσάς που θεωρείται υπερβολικό το κόκκινο χρώμα, είναι να δημιουργήσετε ένα άκρως χειμερινό τοπίο, επιλέγοντας τα πάντα σε λευκό χρώμα, από το δέντρο και τις γιρλάντες μέχρι και τα κηροπήγια.

Φτιάξε DIY διακοσμητικά για το σπίτι

Μπορείς να στολίσεις διάφορα βαζάκια, με κορδέλες, κουκουνάρια, κλαδιά δέντρων ή ακόμη και μόνο με χρυσόσκονη και να τα χρησιμοποιήσεις είτε σαν διακοσμητικά είτε ως κηροπήγια. Στο άρθρο που ακολουθεί μπορείς να βρεις μερικές πολύ εύκολες και εντυπωσιακές ιδέες:

Στόλισε τα παράθυρα σου

Υπάρχουν τόσα πολλά αυτοκόλλητα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τα παράθυρα σου, αλλά πάντα τα καλύτερα θα είναι οι χιονονιφάδες. Βέβαια, μπορείς να πάρεις και ένα σπρέι τύπου αφρός για να δείχνει το τοπίο σαν χιονισμένο. Και εδώ μπορείς γύρω από τα παράθυρα να βάλεις μια όμορφη γιρλάντα, από την οποία θα κρέμονται χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Βάλε ένα ανάποδο δέντρο

Ήρθαν τα πάνω κάτω που λέμε. Αν θέλεις λοιπόν να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα, μπορείς να αγοράσεις ένα ανάποδο δέντρο, το οποίο θα σε βοηθήσει και να εξοικονομήσεις χώρο, σε περίπτωση που το σαλόνι σου είναι μικρό, ενώ ταυτόχρονα θα είναι μια ιδέα που θα αφήσει άφωνους τους πάντες!

athensmagazine.gr