Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Εναλλακτικοί τρόποι ξεσκονίσματος που θα σας κάνουν την ζωή πιο εύκολη!

9 εύκολοι τρόποι!

Εναλλακτικοί τρόποι ξεσκονίσματος που θα σας κάνουν την ζωή πιο εύκολη!
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 20.11.2018 12:38

Το ξεσκόνισμα είναι από τις πιο δύσκολες δουλειές καθαριότητας του σπιτιού και όχι μόνο.

Η σκόνη εκτός από το ότι κάνει κακό στην υγεία μας, και στο μάτι της κάθε νοικοκυράς φαίνεται άσχημη. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Με μόλις 13 ευρώ ξεχνάς καθάρισμα και τρίψιμο στη ντουζιέρα!

Πως γίνεται όμως να απαλλαχθούμε γρήγορα από αυτή. Αυτοί είναι οι 9 εναλλακτικοί τρόποι που θα σας λύσουν τα χέρια.

Ξεσκονίστε τις ηλεκτρικές συσκευές Για να αποφύγετε τον στατικό ηλεκτρισμό χρησιμοποιήστε στο ξεσκόνισμα ένα πανάκι και λίγο μαλακτικό ρούχων.

Ξεσκονίστε τις λάμπες σας Με ένα πανάκι μικροινών και λίγο οινόπνευμα μπορείτε πανεύκολα να ξεσκονίσετε τις λάμπες σας. Αυτό το tip καθαριότητας είναι πολύ βασικό για κάθε νοικοκυρά καθώς όταν έχετε καθαρές λάμπες, το φως στον χώρο σας είναι πιο έντονο και έτσι δεν θα χρειάζεται να ανάβετε πολλά φωτιστικά και θα κάνετε καλύτερη οικονομία στο σπίτι σας.

Δείτε ακόμη: Κρατήστε ζεστό το σπίτι σας, χωρίς περιττά έξοδα!

Καθαροί ανεμιστήρες οροφής Με μια μαξιλαροθήκη ο ανεμιστήρας θα ξεσκονιστεί πανεύκολα ενώ όλη η σκόνη θα πέσει μέσα σε αυτόν και όχι πάνω σας ή στα έπιπλά σας.

Ξεσκονίστε τα φυτά με μια παλιά οδοντόβουρτσα Πάρτε μια οδοντόβουρτσα και βρέξτε την. Χρησιμοποιήστε την για να καθαρίσετε τα φύλλα των φυτών που έχετε εντός και εκτός του σπιτιού σας.

Extra tip Βάλτε σε ένα πανάκι λίγη μαγιονέζα και τρύψτε ελαφρώς τα φύλλα των φυτών εσωτερικού χώρου για να γυαλίσουν.

Πεντακάθαρος υπολογιστής Για το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας που μαζεύει πολλή βρωμιά μπορείτε να πάρετε μερικές μπατονέτες που θα έχετε βουτήξει σε οινόπνευμα.

Δείτε ακόμη: Ξύλινα πατώματα: Καθαρίστε τα εύκολα με απλά υλικά σπιτιού!

Ξεσκονίστε τον εξαεριστήρα Για αυτή τη δουλειά θα χρειαστείτε μόνο το σπρέι πεπιεσμένου αέρα με το οποίο καθαρίζετε το λάπτοπ σας. Ψεκάστε με αυτό στον εξαεριστήρα σας και όλη η σκόνη θα απομακρυνθεί.

Tip Ανοίξτε το κλιματιστικό πριν ξεκινήσετε το ξεσκόνισμα. Με αυτό το τρικ όλη η σκόνη που υπάρχει στον αέρα θα απορροφηθεί από το κλιματιστικό και η δική σας δουλειά στο ξεσκόνισμα θα γίνει πολύ πιο εύκολη.

Καθαρά υφάσματα Για να διώξετε τη σκόνη από τα υφάσματα του σπιτιού σας χρησιμοποιήστε το ρολό με το οποίο καθαρίζετε τις τρίχες του κατοικίδιού σας. Τόσο απλά!

Δείτε ακόμη: IKEA: Ο καναπές κρεβάτι που έχει κάνει πάταγο κοστίζει λιγότερα από 100 ευρώ!

Ξεσκονίστε τα βιβλία σας Οι περισσότερες ηλεκτρικές σκούπες διαθέτουν ένα εξάρτημα που μοιάζει με βουρτσάκι. Χρησιμοποιήστε το για να ξεσκονίσετε τα βιβλία σας.

Ξεσκόνισμα αυτοκινήτου Με ένα φίλτρο από τον γαλλικό καφέ που φτιάχνετε, μπορείτε πανεύκολα να ξεσκονίσετε κάθε εσωτερική επιφάνεια του αυτοκινήτου σας.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πώς να φτιάξετε ένα σπρέι για να ξεσκονίζετε το σπίτι σας και να δίνετε σε όλους τους χώρους ένα υπέροχο διακριτικό άρωμα.

Share