Ξύλινα πατώματα: Καθαρίστε τα εύκολα με απλά υλικά σπιτιού!

Πείτε αντίο στα ακριβά και πολύπλοκα καθαριστικά!

Ξύλινα πατώματα: Καθαρίστε τα εύκολα με απλά υλικά σπιτιού!

Η διαδικασία για να καθαρίσετε τα ξύλινα πατώματα δεν είναι ιδιαίτερη δύσκολη και από τη στιγμή που θα τη συνηθίσετε θα σας φαίνεται παιχνιδάκι. Δείτε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε βήμα-βήμα για να μην προκαλέσετε ζημιά στο ξύλο σας.

Ξεκινήστε με σκούπισμα.
Το πρώτο βήμα στην καθαριότητα των ξύλινων πατωμάτων είναι το σκούπισμα. Σκουπίστε κανονικά με την ηλεκτρική σας σκούπα το πάτωμά σας για να απαλλαγείτε από σκόνες και βρωμιές. Διαβάστε παρακάτω...



Δείτε ακόμη: IKEA: Ο καναπές κρεβάτι που έχει κάνει πάταγο κοστίζει λιγότερα από 100 ευρώ!

Γυαλίστε με την ειδική σκούπα
Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικές σκούπες για ξύλινες επιφάνειες στις οποίες προσαρμόζονται ειδικά απορρυπαντικά που κάνουν το ξύλο αλλά και τα πλακάκια να γυαλίζουν. Μην χρησιμοποιήσετε κανονική σφουγγαρίστρα με νερό γιατί το νερό είναι εχθρός του ξύλου. Αν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό απορρυπαντικό για ξύλινες επιφάνειες και να χρησιμοποιήσετε μια στεγνή σφουγγαρίστρα για να το εφαρμόσετε στα πατώματά σας.

Δείτε ακόμη :Το πιο απίθανο δώρο για όσους γιορτάζουν σήμερα! Κοστίζει κάτω από 2 ευρώ...

Φτιάξτε μόνοι σας γυαλιστικό
Μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας ένα απλό γυαλιστικό για τα ξύλινα πατώματα. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε 1/4 φλ. ελαιόλαδο, 1/3 φλ. λευκό ξίδι, 12 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού και 5 φλ. ζεστό νερό. Βάλτε λίγη ποσότητα σε ένα στεγνό πανάκι και περάστε με αυτό τα ξύλινα πατώματα.