ΙΚΕΑ: 3 χαλιά που θα κάνουν αγνώριστο το σαλόνι σου! Κάτω από 20 ευρώ γιατί είναι σε προσφορά!

Δεν θα θες να τα ξεστρώσεις από το σπίτι σου!

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
ΙΚΕΑ: 3 χαλιά που θα κάνουν αγνώριστο το σαλόνι σου! Κάτω από 20 ευρώ γιατί είναι σε προσφορά!

Στα καταστήματα ΙΚΕΑ έχουν ακόμα προσφορές και η ομάδα του Youweekly.gr σου βρήκε - μιας και ακόμα κάνει κρύο - τα 3 χαλιά που πρέπει να γνωρίζεις πως υπάρχουν γιατί θα κάνουν αγνώριστο το σαλόνι σου και είμαστε σίγουροι γι αυτό! Επίσης, να σε ενημερώσουμε πως κοστίζουν πλέον κάτω από 20 ευρώ.

Ξεχωρίσαμε αυτά συγκεκριμένα γιατί και είναι οικονομικά αλλά και έχουν μια πολύ ουδέτερη απόχρωση που ταιριάζει στα περισσότερα σπίτια! Επίσης, παρακάτω σου έχουμε τον ένα και μοναδικό κανόνα που πρέπει να ξέρεις για το πως να διαλέξεις σωστά ένα χαλί.

Τα 3 χαλιά είναι αυτά:

NΑRUP

ΙΚΕΑ χαλιά προσφορά Narup

€ 15,99 από € 19,99

GORLOSE

ΙΚΕΑ προσφορές Gorlose

€ 19,99 από € 24,99

LUMSAS

ΙΚΕΑ μοκέτα Lupsas

€ 15,99 από € 19,99

Ο πιο απλός κανόνας που πρέπει να ξέρεις όταν διαλέγεις χαλί για το σπίτι σου

Το να διαλέξεις ένα χαλί για οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού σου, μπορεί να δείχνει εύκολο στην αρχή, όμως πολλές είναι οι φορές που έχεις κάνει λάθη διαλέγοντας ένα απλά με το μάτι και χωρίς να έχεις πάρει τα σωστά μέτρα. Υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις, για να επιλέξεις το σωστό που ταιριάζει απόλυτα στο χώρο σου.

Στα περισσότερα υπνοδωμάτια ισχύει ο ίδιος κανόνας και είναι απλός: τα πόδια του κρεβατιού και τα τριγύρω έπιπλα (όπως το σκαμπό μπροστά από το κρεβάτι σου) πρέπει να βρίσκονται επάνω στο χαλί. Με αυτήν την οπτική πρέπει το χαλί να προεξέχει 45 με 60 εκατοστά.

Εάν δεν σου αρέσει έτσι υπάρχει και η επιλογή του να έχεις επάνω στο χαλί τα 2/3 του κρεβατιού, που σημαίνει πως δεν είναι απαραίτητο να έχεις όλο το κρεβάτι επάνω του, αλλά πρέπει και πάλι να προεξέχει γύρω στα 45 εκατοστά από την κάθε πλευρά του κρεβατιού.

Αν πάλι δεν βρίσκεις ένα χαλί που να ταιριάζει στον χώρο σου, ή το δωμάτιο σου είναι ασύμμετρο γεωμετρικά, αγόρασε καλύτερα διαδρόμους (3 τεμάχια), τους οποίους μπορείς να χρησιμοποιήσεις και στις 3 πλευρές του κρεβατιού και να μην παιδεύεσαι.

Ωστόσο, αν το χαλί σου λερωθεί σου έχουμε ένα απίστευτο τρικ για να καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα