Ο απόλυτος τρόπος για να εξοντώσετε τις κατσαρίδες μόνο με μαγειρική σόδα και...

Θα βρείτε επιτέλους την ηρεμία σας

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ο απόλυτος τρόπος για να εξοντώσετε τις κατσαρίδες μόνο με μαγειρική σόδα και...

Σε όλους έχει συμβεί να έχουμε δει ανεπιθύμητα ζωυφια στο σπίτι μας και να έχουμε πράξρι αναλόγως χωρίς ωστόσο να δούμε κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στην οποία να εξαφανίστηκαν. Ωστόσο, σας έχουμε την λύση προκειμένου να απαλλαχθείτε τελείως.

Με μαγειρική σόδα και ακόμη ένα υλικό που έχουμε όλοι στο σπίτι, μπορείτε να τις εξαφανίσετε από το σπίτι και να γλιτώσετε από το φόβο που παίρνετε κάθε φορά που τις εντοπίζεται να τριγυρνάνε στο σπίτι. Και σίγουρα από την τραγωδία που περνάνε για να την σκοτώσετε.

Το μείγμα με μαγειρική σόδα που σκοτώνει τις κατσαρίδες

Μαγειρική Σόδα

πορείτε να κάνετε ένα μείγμα από ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και ζάχαρης και να το “πασπαλίσετε” κοντά στα σημεία που έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν κατσαρίδες στο σπίτι σας. Όσες τρέφονται με αυτό το μείγμα πεθαίνουν, επειδή η μαγειρική σόδα αντιδρά με τα οξέα του στομάχου τους και τις κάνει να “σκάνε”. Μάλιστα, η σόδα βοηθάει και στα μυρμήγκια.

Εξωτερική φωτγοραφία: SiegellaErik_Karits

Εσωτερική φωτογραφία: Siegella

Μαγειρική σόδα και.... μέλισσες

Έτσι θα αντιμετωπίσετε το τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας με μαγειρική σόδα

Το καλοκαίρι ένας μεγάλος κίνδυνος που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε είναι τα τσιμπήματα από διάφορα έντομα, τα οποία μπορεί να καταστούν μοιραία, όπως η Μέλισσες ή η Σφήκα. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε με απλά υλικά, όπως η μαγειρική σόδα.

Μιλώντας για καλοκαιρινούς κινδύνους, ένας ακόμη πολύς σοβαρός είναι και το έγκαυμα από τον ήλιο, το οποίο μπορείτε επίσης να αντιμετωπίσετε με μαγειρική σόδα - δείτε εδώ πως.

Εάν δεν είστε αλλεργικοί απλά αφαιρέστε το κεντρί.

Αν είναι ορατό (πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται για μέλισσα, αφού οι σφήκες δεν αφήνουν πίσω τους το κεντρί), προσπαθήστε να το απομακρύνετε σπρώχνοντάς το πλάγια με τα δάχτυλά σας. MH χρησιμοποιήσετε τσιμπιδάκι γιατί είναι πιθανόν πιέζοντάς το να ελευθερώσετε περισσότερο δηλητήριο μέσα στην πληγή κι έτσι να πονέσει περισσότερο.

ΠΡΟΣΟΧΗ - χρειάζεται να μην γίνει προσπάθεια αφαιρέσεως του κεντριού με πίεση (ζούληγμα) της περιοχής που είναι καρφωμένο με τα δάκτυλα ή με τα νύχια μας διότι μπορεί αντί να βγει το κεντρί προς τα έξω να σπρωχτεί ακόμα πιο βαθιά.

  • Καθαρίστε την περιοχή με προσοχή
  • Εφαρμόστε πάγο. Ακουμπήστε μια παγοκύστη για να αποφύγετε το πρήξιμο.
  • Πάρτε κάποιο αντιισταμινικό ή κρέμα κορτιζονούχο για τη φαγούρα και κάποιο παυσίπονο για τον πόνο αν χρειάζεται.
  • Εάν έχετε σοβαρή αναφυλακτική αντίδραση, ξαπλώστε και αφαιρέστε με πολύ προσοχή το κεντρί ώστε να μην διαχυθεί το δηλητήριο στους ιστούς και ζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια.