Time for brunch! Αβγά benedict με σπανάκι πάνω σε ψητό ψωμί και ζαμπόν από την Ελένη Ψυχούλη!

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!

Time for brunch! Αβγά benedict με σπανάκι πάνω σε ψητό ψωμί και ζαμπόν από την Ελένη Ψυχούλη!

Η συνήθεια του κυριακάτικου brunch έχει πλέον προσαρμοστεί και στην ελληνική κουλτούρα. Το μυστικό του απολαυστικού αποτελέσματος στην κλασική αυτή επιλογή είναι η επιτυχία της ολαντέζ.

Μερίδες:4 Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Φτιάξε μόνος σου την πιο τέλεια σάλτσα πέστο για τα μακαρόνια!

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'


ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ελένη Ψυχούλη
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
2 ψωμάκια για μπέργκερ κομμένα στη μέση
100γρ. βούτυρο
100γρ. σπανάκι φρέσκο
4 φέτες ζαμπόν ωμοπλάτη ή μπούτι
4 αβγά
3 κουτ .σούπας ξίδι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα ολαντέζ
1 κουτ. σούπας ξίδι
250γρ. βούτυρο
4 κρόκους αβγών
χυμό από ½ λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ολαντέζ ως εξής: Λιώνετε το βούτυρο. Σε ένα κατσαρολάκι αναμιγνύετε το ξίδι με 4 κουτ. σούπας νερό. Το αφήνετε να βράσει μέχρι να ελαττωθεί στο μισό, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

Προσθέτετε τους κρόκους και χτυπάτε με σύρμα καλά. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και συνεχίζετε το χτύπημα με το σύρμα για 8 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει το μίγμα σαν κρέμα.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Τέλος, ρίχνετε το λεμόνι και αλατοπιπερώνετε.

Δείτε ακόμη: Μία λαχταριστή συνταγή: Σουτζουκάκια υπερπαραγωγή με κροκέτες πατάτας!

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το σπανάκι με το βούτυρο και λίγο αλάτι μέχρι να μαραθεί.

Για τα αβγά: Βράζετε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση μαζί με το ξίδι. Μόλις κοχλάσει το νερό, σπάτε προσεχτικά ένα ένα τα αβγά σε μπολάκι και τα ρίχνετε καθένα ξεχωριστά στο νερό. Τα βράζετε για 1,5 λεπτό και τα βγάζετε προσεχτικά με μια τρυπητή κουτάλα. Τα αφήνετε σε ένα πιάτο.

Ψήνετε τα ψωμάκια ελαφρά στο γκριλ ή την τοστιέρα. Βάζετε πάνω στο καθένα μια φέτα ζαμπόν, λίγο σπανάκι, το αβγό και περιχύνετε με σάλτσα. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και τα σερβίρετε ζεστά.

Πηγή: Olivemagazine.gr